Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Säters fasta paviljong

Äntligen bar det av till Säter. En resa som vi gått och snackat länge om, vi fotointresserade på jobbet. Det blir ju en dagstripp för oss som bor i Peking. Väl på plats så rekade vi stället vilket vi tyckete så lovande ut så vi bestämde oss för att ladda med skräpmat innan själva entrén.

Ett skymtande badkar

Väl inne blev jag glatt överaskad. Jag trodde att det skulle vara väldigt urplockat men det fanns motiv så det räckte och blev över. Hittade alla attraktioner som tidigare upptäckare presenterat på nätet och jag har försökt sätta min prägel på dem.

Kallbad

Vi var nöjda och glada när det var dags att sätta oss i minibussen igen. Dock tog det inte mer än fem minuter innan det började spånas om nya äventyr...

SesAdded 2010-04-08 01:38 | Permalink | Comments (4) | Comment

Tilde dricker the (fast det är inte the)

Bjuder på ett dagsfärskt sv/v porträtt på en av mina döttrar. Hon ser pilimariskt på mig när jag vill fota henne. Egentligen är det inte the i koppen som jag angett i bildtiteln, det är vatten... men det lät mycket coolare med the.

Tilde med teet

Tilde är lite speciell. Hon föddes dels för tidigt, vägde bara två pannor. Dels med massa missbildningar... den enda som syns är hennes lilla lyckoöra som hon inte kan höra med. Annars sitter övriga på insidan i form av en massa dislokerade inre organ. Det var jobbigt i början och tufft för Tilde med alla läkarundersökning och uppföljningar hit och dit men tiden har hittills utvisat att det bara är fysiska missbildningar som i dagsläget inte påverkar henne. Hon är som vilken galen tvååring som helst.

2kg hiphop

Tilde - vår lilla fighter!Added 2010-04-07 00:09 | Permalink | Comments (1) | Comment

Rekognisering och förberedelser... imorgon bär det av!

Det är äntligen dags för ett litet "photo mission"... Fem FS-anhängare är vi som ska ut på lite urban exploration som jag hoppas kommer ge avtryck både här och i "det glömda rummet"... kanske till och med i min nya Portfolio!

Förberedelser:

  • Minibuss - check!
  • 15 meter rep - check!
  • Stege - nästan check...
  • Studie av omgivning - check!

Det är bara att önska oss lycka till så ser vartåt det barkar...

Fridens!Added 2010-04-06 11:13 | Permalink | Comments (0) | Comment

Att återkomma till samma ställen

Jag kan ju inte säga att jag är en erfaren fotograf direkt. Har läst i diverse böcker om fotografering att man ska se till att återvända till ställen man vill avbilda gång på gång. Det är ju många faktorer som spelar in på en bra bild, i många lägen allra viktigast; ljuset!

Lockers

Men när man är en noob som jag så tycker jag att man blir bättre och bättre för varje gång på att ta bilden. Dessutom sker ständigt en utveckling i hur man hanterar bilderna efteråt... sen är ju iofs smaken som baken. Här är i alla fall en bild på samma motiv som jag tog långt senare, t.o.m. så att det ligger snö i hörnet vid det andra fototillfället. Annan optik också ska väl sägas... döm själva!

Lockers

Vitbalansen upplever jag mer rätt i den andra bilden, sedan är det ju en uppenbar skillnad i hur man valde att ta bilden vid det andra tillfället. Sent nu dock, och jobb imorgon.

...men vi ses!

/PeterAdded 2010-04-06 01:45 | Permalink | Comments (0) | Comment

En inledande självbiografi (i miniformat)

Senaste tiden bloggar jag mest fotografier och då är det dags att flytta hit! Min gamla blogg kommer avvecklas och jag hoppas att jag får med mig mina gamla läsare samtidigt som jag finner några nya här på FS.

Självporträtt

Allt basic kan ni läsa i min profil. Går man ett steg längre, in på ett personligare plan så ska jag beskriva mig som såhär:

Jag älskar musik och anser att musiksmaken säger väldigt mycket om en person. Mina favoritband är The Doors, Pink Floyd, The Beatles, The Cure, Radiohead, Blind Melon... sedan finns det bra plattor med Placebo, Weezer, Nirvana, Smashing Pumpkins. Snackar vi Sverige så har vi Svenska Akademien, Kent, Håkan Hellström, Tiger Lou... och det finns ju såklart mycket mycket mer.

Jag är en actionsportare i hjärtat även om det inte skäjtas lika mycket nu som då. Dock när tillfälle ges och i övrigt tar jag gärna en MTB-tur, eller lite snowboardåkning på fjället... Som kontrast till detta så har jag till nyligen varit elitverksam i boule (har tagit en paus med tanke på alla småkids hemma).

Gillar (hård) träning! Förutom att jag ansvarar för ett specialutformat gymnasieprogram inom idrott så har jag denna säsong kört fysträningen för IFK:s damer och ibland konsultar jag inom träningslära.

Har du kommit hit är det imponerande! Foto är min senaste passion och det kommer diskuteras friskt i denna blogg...

Håll tillgodo så kör vi!Added 2010-04-05 20:03 | Permalink | Comments (0) | Comment
First Prev 1 ... 66 67 

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer