Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Arty farty... och lite boule.

Värmen vill inte riktigt tränga igenom, solen kämpar men räcker inte riktigt till... än. Jag har tänkt börja spela petanque igen i år. Det är i alla fall tillräckligt varmt för att man ska kunna gå ut och kasta effektivt en halvtimme, sedan träning en gång i veckan med mina nygamla klubbkamrater i Lejonkulan i Linköping. Det börjar kännas avspänt i armen redan faktiskt, på träning tycker jag att jag håller hyfsat jämna steg med de andra. Vi får se vad lite tävlingsnerver kan göra, när det väl är dags. Mjukar upp med ett KM till helgen, det ska bli roligt att "tävlingsträna". 

Jag har läst lite om att anlägga en boulebana. Vi har ett ställe i skärgården där det vore fantastiskt roligt och även estetiskt tilltalande med en bana i trädgården. Det är en dröm såklart. Allt blir ju genast lite jobbigare när något ska byggas och anläggas på en ö. Det ska schaktas ut en bana i gräsmattan, få ut ganska många ton stenkross och grus, hyra och få ut en markvibb och stenlägga eller bygga en vacker sarg. Som sagt, en dröm än sålänge men ingenting är omöjligt... och kroppsarbete är något jag gillar. Undrar vad det kostar att få en pråm att köra ut grys och stenkross?

Fotografiskt inte mycket nytt. Blir mest en massa arty-farty-pics med mobilen. Har just ingen estetisk inspiration varje till foto eller musik. Påsklov har jag däremot. Ungarna är hemma med mig och vi har mysmorgon med senfrulle och film. Det är härligt värre.

På återseendeAdded 2016-03-29 18:09 | Permalink | Comments (1) | Comment

Nipfjället

Det är den tiden på året då vi gör vår vinterutbildning i Idre. Vi startar allt med en tur på Nipfjället där vi utbildar eleverna i vinterfriluftsliv. Mycket handlar om säkerhet på fjället, val av utrustning och kläder. Hur man använder utrustning, vad man ska titta efter i frågor om säkerhet osv... men icke minst hur man ska njuta av naturen. För många är det en ny upplevelse att komma till stillhet, till tystnad. Mycket lyckat som vanligt. Jag passade på att ta lite bilder av kollegor, elever och natur. 

Första längre stoppet, då är det läge att klädjustera, bygga sig en snösoffa och njuta av kaffe och en chokladbit. 

...och passa på att ta en vinterselfie med en kär vän.

Vi kollar snödjup, eventuella lager i snön... och lär oss hur man söker med en sond. 

Förra året grävde vi fram helt perfekta block i snön. I år hade vi planer på att såga ut block och bygga oss en igloo. Tyvärr var det för mycket lös nysnö så vi får ta nya tag nästa år.

Inte alltid så lätt att ta sig fram på fjället UTAN skidor.

Älskar att umgås med eleverna utanför klassrumsmiljön.

Vi kollar efter bra ställen att bygga bivack.

Konstaterar att det är svårt att hålla ingången liten om alla vill gräva samtidigt :-)

Skidar hemåt efter en lyckad och lärorik tur.

Vi ses!Added 2016-03-12 15:25 | Permalink | Comments (2) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer