Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Oredigerade bilder, precis som förr

Nu boostade jag mitt fotograferande här på senhösten även om det har planat ut lite till mer normal frekvens i takt med att det blivit vinter. Men detta har medfört att jag har RAW-filer på datorn att sätta mig att pyssla med när lusten faller på.

Det känns lite som förr, att kunna kliva upp en sån här slappardag och sätta sig framför datorn medans frun sover och ungarna spelar TV-spel. Jag gillar det verkligen. Nu ska jag se till att fotografera oftare och försöka hålla i det, men jag är lite av en periodare. 

Idag är det vardag och då kanske man kan börja hålla utkik efter sin beställda fotobok, inget är som väntans tider. Men nu, frukost.

Vi ses.Added 2015-12-28 09:21 | Permalink | Comments (2) | Comment

...och julefrid över nejden råder.

Nu är man hemma igen, borta bra men hemma bäst. Vi har haft ett trevligt julfirande hos min svärmor men god mat och härligt sällskap, precis som det ska vara. Julklappar har det blitt, nördar som vi är så har jag och Malin fått ett presentkort på Viking Line, jättehärligt! Vi har fått årskort till hela familjen på Kolmården vilket också är underbart. Det är tredje året vi har det och det är så skönt att kunna spontanåka efter frullen på sommaren. Av Malin fick jag ett par fårskinnstofflor som jag inte tänker ta av mig förrän jag ska tillbaka till jobbet. 

Men julklappsmässigt är det roligast att uppleva glädjen genom ungarna. I år har vi hittat så bra klappar åt dem, och de var alldeles saliga på kvällen, man allt lite tårögd när man ser hur glada de blir. Som lärare är jag ju dessutom långledig nu tillsammans med familjen, det är superskönt att slippa stressa på morgnarna och att ha annan tid än mellan 17 och 19 att umgås med dem. 

Ytterligare en fin julklapp är att Spotify har släppt alla Beatlesplattor, dem har jag verkligen längtat efter. Till mig själv har jag beställt en fotobok! Men nu ska jag utforska Super Marios hemvist. Arvid har fått spelet Mario Maker där man bygger egna banor. Själv har jag aldrig ägt ett TV-spel under min uppväxt, så jag upptäcker den världen tillsammans med mina egna barn vilket skänker oss mycket nöje.

God fortsättning!Added 2015-12-25 17:03 | Permalink | Comments (7) | Comment

En fotobok alltså...

Jag läste inlägget Mats Alm hade skrivit om fotoböcker, tog honom på orden och gjorde en egen. Inte för att jag har råd att trycka den, men ändå. Jag är helt pank här, nu när alla julklappar är inhandlade och ett tråkigt inkassoärende är avklarat. Inkasso ja... inga SMS-lån, utan helt enkelt ett missöde i virrvarret av adresser jag varit skriven på senaste året. 

Det blir en del barnporträtt med mobiltelefon

Min fotobok består endast av mobilfoton i kvadratiskt format. Jag ville ha någon sorts inramning och då fick det bli det speciella uttrycket mobilfotografering ger. Ofta vågar jag ta ut svängarna lite mer i redigeringsappar än vad jag gör i Photoshop och det skänker ett speciellt tema till boken. Dessutom ser aldrig denna typ av bilde dagens ljus annars så det ska bli roligt att få dem på papper. 

Lätt att ha med telefonen till skärgården och ut på landet

Jag körde på Crimsons frontBook, säkert inte billigast och kanske inte bäst, men jag har inget annat att jämföra med. Svårt att veta hur man ska gå tillväga. Hörde på Brutus Östlings föredrag på fotomässan och han snuddade vid ämnet fotoböcker, lade stor emfas i hur boken byggdes upp. Jag har delat in min första bok i kategorier... börjat lite soft med "the city", därefter tunga artilleriet i "the art" för att avsluta med det mer folkliga "the people". 

Färg och form

Efter jul får man nya pengar, då ska jag trycka min bok... och kanske göra en till. Själva skapandeprocessen är också rolig och utmanande. Vilka bilder passar med vilka? Kan jag få in dessa i temat? Denna vill jag ha med! Passar inte in!? Fan! ...osv. Roligt! Bilderna i detta inlägg har inte kommit med p.g.a. varning för bristande kvalitet. Vissa av dem hade jag bara på Facebook (fotograferade med en Samsung som inte blivit backad), andra har jag helt enkelt inte originalfilen kvar. 

Vi ses!Added 2015-12-20 20:59 | Permalink | Comments (7) | Comment

Fågelfotografen

Nu är det bara en vecka kvar till ett långt jullov. Skolan jag arbetar på har gått från semestertjänst till ferietjänst vilket gör att jag har tre veckor inarbetad tid framför mig. Skönt med sovmorgnar nu när ungarna börjar bli så stora att de kan sköta sig själva ett par timmar på morgonen. Det är körigt för en lärare inför julen, men bördan innehåller en hel del roliga arbetsuppgifter. Bl.a. har jag repat lite med härliga ungdomar inför julavslutningen.

På fotograferingsfronten har det gått lite trögare. När vardagen är stressig har jag svårare att få kameran ur väskan... för den är faktiskt däri i alla fall. För ett år sedan hade den fortfarande varit kvar hemma på hyllan. Telefonen fungerar ju också bra om man vill uttrycka sig, som i bilden nedan. Jag har ju min dragning till motiv som är påväg ur tiden, och springer man på ett så är det värt att gestaltas. 

Trevlig helg!Added 2015-12-12 15:19 | Permalink | Comments (1) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer