Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Tradition och bara vardag

Djupt underskattat att grilla korv, och smart att smita ut på baksidan istället för att sitta inne. Min fru har gjort det till tradition att grilla korv med ungarna på sportlovet hemma hos deras mormor. Vanligtvis så har detta gjorts mitt i veckan, men när vi nu körde på helgen kunde jag agera fotograf. Känslan av att vara ute och äta korv är svårslagen tycker jag.

Försöker använda systemkameran mer frekvent istället för att lata mig med mobilen. Lite mer arbete, lite mer att släpa på... men resultatet är ju så mycket roligare. Dessutom ger det mig lite bilder att knåpa med kvällar och helger. Jag tycker efterarbetet är minst lika roligt som att knäppa bilden. Saknar tiden då man fotograferade som mest, då hade jag nästa alltid oredigerade bilder på lager. Det är ett härligt terapiarbete. 

Reflekterar över att mina bilder hela tiden blir mer "naturella", jag gör mindre och mindre justeringar i Photoshop. Å andra sidan utgör motiven oftare vardagsbilder än förut och dessa bilder tycker jag känns konstigt att tweaka till för mycket. Bortsett från sv/v bilder, det är fortfarande ett hantverk som man får jobba lite med innan de ser ut som man vill. 

Viktigt att fotografera de mest alldagliga tillfällena också. Såsom en söndagsfrukost t.ex, eller ett av ungarnas speciella uttryck, kanske ett typiskt bus. Jag vet ju själv hur mycket man älskar att titta på vardag tidigt 80-tal då jag var liten. De bilderna har för mig högst värde i mina föräldrars fotoalbum.

På tal och fotoalbum. Jag och Malin har pratat om att man borde ta sig i kragen och skapa årsvisa fotoböcker. Mängden fotografier är ju enorm om man jämför med vad mamma och pappa hade att lira med för 30 år sedan. Då är vi ändå duktiga på att slänga sådant som inte är bra, samt sådant som ser likadant ut. Ändå kommer man ju få göra ett kraftigt urval till en fotobok, men det skulle vara roligt när lusten faller på. 

Hörs!Added 2015-02-22 13:17 | Permalink | Comments (2) | Comment

Coachar CrossFit igen

Idag hade jag med mig kameran på jobbet. Jo, det är sant, jag har det såhär bra på jobbet... allt som oftast i alla fall. Den här veckan har ungarna sportlov och jobbet som lärare är tämligen lugnt och skönt. I morse passade vi lärare som jobbar med träning på att utveckla oss själva, ge feedback och jobba på teknik i olika övningar, bl.a. räcke. 

Elin jobbar på kippade pullups

Oerhört nyttigt. Man skulle behöva jobba med sig själv oftare. Övertygad om att det hjälper ens övriga coachande till stor del. Oftast har man ju sina egna ögon på andra CrossFit-deltagare som söker hjälp och utveckling av sin teknik. 

Som denna morgon, när man kan ägna sig åt detta i goda vänners lag, då mår jag som fisken i vattnet, det gör verkligen gott för själen. Det är det härliga med lov i skolan också, att man hinner lägga mer tid på sådana saker man inte kan när arbetet med eleverna är i full gång. 

Hannas tur med kippade pullups

Under det här läsåret har jag haft en paus från CrossFit som tränare. I skolan har jag jobbat på med träning som vanligt men pausen har varit från CrossFit Norrköping. Jag har haft det lite trassligt med privatlivet och att jobba mer än 100% har inte känts aktuellt... Men nu har vissa faktorer gjort att jag kunde svara JA på en coachförfrågan. Privatlivet känns mycket bättre, vi går mot ljusare tider och jag har inte lika tungt schema på mitt ordinarie arbete. 

Studier av Elins fantastiska rygg

Det känns skönt att vara tillbaka! Jag har fått ett härligt mottagande av de medlemmar jag hade mycket kontakt med förut och det värmer verkligen... stärker självförtroendet. Kul att coacha igen! 

Beträffande fotografierna... rätt skitiga. Men jag gillar att koppla ihop den stilen med CrossFit. En box är ofta mörk och lite thrashig, då tycker jag att lysrörsljus, 2000 i ISO och lite suddigt kan funka rätt bra. För mig blir det rätt känsla, jag vet inte hur det blir för dig...

Vi hörs!Added 2015-02-19 20:13 | Permalink | Comments (2) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer