Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Intervju med LIU - Studentradio

Träffade med ett gäng mycket trevliga studenter ifrån Linköpings universitet. De höll på med en serie program/intervjuer/reportage kring Urban Exploration. Tydligen hade de snappat upp en artikel i Södermanlands Nyheter om en utställning jag har haft på Galleri O, biblioteket i Oxelösund.

Jag skulle representera den konstnärliga inriktningen bland urban explorers, de som lägger ner mycket kraft på just fotografiet. Tyckte att den beskrivningen passade mig bra och ville därför ställa upp på en intervju. De slutade med att vi samtalade nära en och en halv timme om foto, definitioner av UE och gamla industriruiner.

Ganska kul att rannsaka sig själv. Jag har gärna en destruktiv ådra i mitt fotograferande. Den tar mig ofta till sådana här platser men behöver inte göra det. Kan tycka att ett visst vemod lyser igenom i de flesta av mina bilder, oavsett om det är porträtt, landskap eller stilleben.

Fridens... /PeterAdded 2014-12-08 12:02 | Permalink | Comments (1) | Comment

En utställning att se fram emot, bl.a.

Snappade upp att Värmlands museum ställer ut  125 år med National Geographic. Jag tog tillfället i akt och bokade upp en hotellnatt med min fru, vi har småbarn och kommer inte iväg så ofta. En liten roadtrip, en (förmodligen) fantastisk utställning, kanske en bio, en ostörd natt, en hotellfrukost... det är så mycket värt att det är omöjligt för någon utan barn att förstå. 

Mysigt medeltida Visby

För en tid sedan var jag med goda vänner på Gotland, bilderna i detta inlägg är därifrån. En av mina bästa vänner, Tom,  flyttade dit för några år sedan och jag saknar honom så oerhört mycket. Nu passade jag och Elin på att besöka honom så vi kunde bli "like peas and carrots again". En trojka som spenderade mycket tid ihop när vi alla bodde i Norrköping. Sina närmsta vänner hittar man direkt när man äntligen får umgås, spelar ingen roll hur lång tid det går mellan varven. Det är en skön känsla tycker jag. 

Mitt favorithak i Visby, fantastiska galetter

De bästa av vänner

Jag är berikad med flera sådana vänner, har beställt en tågresa till Göteborg i slutet av februari. Därnere finns Erik och vi ska ha en skön myshelg med gitarrer, CrossFit och mat. Ytterligare något att se fram emot alltså. Jag har blivit bättre på att tillgodose sådana sociala behov, ett viktigt steg på väg tillbaka till att må bra igen. En del i den här krisen jag har haft har varit känslan av att vara låst, något jag måste jobba med... men också viktigt att berika livet med små saker, både ihop med min fru och med mina finaste vänner. Vem vet, rent av kanske det blir en ny fototripp. Det skulle verkligen vara nåt ;-)

Kargt men vackert på Gotland

Längtar redan tillbaka!Added 2014-12-07 11:22 | Permalink | Comments (1) | Comment

Att ta sig ur en kris...

...är något jag har behövt göra två gånger. När jag gick i gymnasiet hade jag en identitetskris där jag ifrågasatte det mesta: mitt dåvarande förhållande, min sexualitet, mitt liv osv. I vuxenlivet har jag hört talas om både 30-årskris och 40-årskris. Jag prickade min exakt mitt emellan. Vid den mogna åldern 35 har mitt 2014 varit tyngt av ångest, ett år jag gärna styrker från handlingarna. Jag har betett mig som en idiot vilket har sårat människor i min närhet och sånär som på en hårsmån kostat mitt äktenskap. 

Elin, min finaste vän

Jag är djupt tacksam över att ha mina närmsta som stöd. Har en vän som varit fantastisk genom det här, som alltid förstår mig och som aldrig dömmer. Är ledsen över att jag inte orkat delge min familj hur jag har mått, att jag varit frånvarande... vet att ni har funnits där. Framförallt kommer jag vara evigt tacksam för min fru som överhuvudtaget står ut med mig. 

Tilde inför sin första Batizado, tror hon är lite pirrig i magen

Nu är det nya tag som gäller. Jag har en del att reparera både när det kommer till mig själv och till andra som jag har gjort illa. Lovar att göra vad jag kan för att ställa allt tillrätta.

Jag och min fru på en Ålandskryssning. En nördig liten resa vi gillar att göra... (guilty pleasure)Added 2014-12-06 19:15 | Permalink | Comments (14) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer