Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Den naturliga bilden

Det kan ju iofs betyda olika saker för olika människor. Att ta en naturlig bild. Jag och Malin spenderade en helg i skärgården utan barn. Skönt att i lugn och ro få tid för varandra, tid för mina föräldrar och samtidigt kunna ha en kamera i handen och föreviga det hela. 

Den naturliga bilden för mig är att återge en stämning, att ta bilder på alldagliga ting eller skeenden. Jag tänker mig att för betraktaren kan det här vara skittråkiga bilder, men jag tycker att de är fina. För de få mig att känna. Jag relaterar till alla de här bilderna på ett känslomässigt (och för mig positivt) sätt.

Hösten i skärgården är fantastisk tycker jag. Det är njutbart ibland ända in i november. En härlig höstdag med sol som precis värmer, i alla fall om man sitter vid sjöbodsväggen... en sån kan till och med spö sommardagar. Men allt har ju sin charm. 

Ibland kan det vara fint att bara fånga det gråa, i alla fall om bilden är personlig. Eller det enkla... som kan sätta igång en tankekedja eller minnen som får en att må bra. Flummigt... kanske...

Vi hörs...

 Added 2014-09-29 21:08 | Permalink | Comments (2) | Comment

Lugn och ro på landet...

...så gått det går med alla galna ungar man har. Men oavsett om det härjas, leks och springs så är det något med landet som känns fridfullt. Jag och Malin har varit ute hos svärfar i Östra Ryd utanför Söderköping. Alltid så lyxigt att komma dit och bara vara, få maten serverad och se sina barn hänga som svansar efter sin morfar och Carola. 

Såhär på äldre dagar skulle jag verkligen kunna bo en bit utanför stan. Man har inte riktigt samma behov av city som när man var yngre. Problematiken är två bilar, taskiga förbindelser för barnen när de blir större och väldigt mycket att sköta om.

...men charmen med djur, "riktiga" ägg och svampskog som omringar går inte att ta miste på. På sikt kommer vi dock att ta över ett hyreskontrakt i skärgården. Då känns det istället ganska bra med en lägenhet. Lättare att vara borta ifrån sommartid och betydligt mindre underhåll. Dessutom är det så sjukt jobbigt att sälja och flytta. 

Barnen fick vara i fokus dem här dagen. Jag har fotograferat med vår 7D. Sedan jag och Malin köpte en Sony Nex 6 har 7D:n mest samlat damm på hyllan. Jag VILL fotografera mer med det blir inte av. Skärpning på den! Har haft fotosvackor förut men de har känts lättare att ta sig ur.

Nu är det mycket jobb och musik som upptar energin. På musikfronten har jag skaffat en hel del ny utrustning och då känns det ju extra kul att spendera tid med det. Min skapandelust ligger just nu också där, men jag hade hoppats att den skulle smitta av sig till foto... något i stil med att effektivitet föder effektivitet. Det kanske är långsökt, vi får se.

Puss och kram!Added 2014-09-14 19:55 | Permalink | Comments (0) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer