Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Äran att få hänga hos en vän

Min polare Erik ringde mig för länge sedan och undrade om han kunde göra en förstoring på ett av mina fotografier. När vi landade i vilken bild han menade kände vi en viss besvikelse i och med att jag fotograferat den med min iPhone. Han ville nämligen ha den så stor som möjligt. Jag skickade honom bilden och han testade att printa i A3 på jobbet, nöjd med resultatet chansade han på 70x70. Tydligen gick det vägen och nu hänger den i deras sovrum. Jag hörde eller läste någonstans att någon tyckte att det var den finaste utmärkelsen man kunde få... så tack Erik.

Hörs!Added 2014-08-30 13:50 | Permalink | Comments (1) | Comment

Axplock från sommaren

Jag signade upp för ett år till på Fotosidan... lite slentrianmässigt eftersom det inte känns som man tar ett seriöst fotografi typ ever numera. Dock ska man inte underskatta vardagens snapshot, det ligger mycket värde i de bilderna också. Jag önskar att jag ska komma igång för jag saknar stundtals att fotografera.

Inledde sommaren i Grekland tillsammans med stora familjen. Båda mina föräldrar är numera pensionärer och det firades med att bjuda mig och syrran med våra respektive familjer på resa. Helt fantastiskt att se barnens upptäckarlusta och även om det inte blir en relaxtripp så hade vi härliga veckor med sol, bad och god mat. 

Det har varit ganska intensivt och vi har spenderat mycket tid utomsockens. Bl.a i Nyköpings skärgård där vi har sommarstuga. Sommartid utgör Enbeten mitt barndomshem och dragningen dit är stark för min del. Samma sak där, det är fint att kunna ge barnen en "Vi på Saltkråkan"-uppväxt precis som jag har haft.

Har också hunnit med att träffa mina gamla polare från Oxelösund. Vi hade en helt sjukt rolig dag, i princip alla har åkt skateboard och spelat musik. När vi då träffas faller det sig ju naturligt att lägga en dag på dessa aktiviteter. Vi åkte till en liten asfaltsyta som kommunen en gång bidrog med. En god vän har numera renoverat grejerna där för att hans barn ska kunna nyttja ytan. Men just denna dag var medelåldern mellan 35 och 40 vilket noterades med spänning av en förbipasserande tant. 

#selfie #blod

Väl hemma i Norrköping har vi mest häng på Kolmården. Vi har kommit över billiga årskort och det och det är ett fantastiskt utflyktsmål för oss barnfamiljer. Så skönt att bara åka dit och vara. Utan press på att man nödvändigtvis ska hinna med allt. Nej, jag gillar verkligen Kolmården skarpt. 

Har hunnit med en svensexa också. Min kompis Magnus gick och gifte sig i Kenya utan vår vetskap så vi fick köra en post-marriage-variant. Det var mycket lyckat, jag fick återse gamla polare från studietiden i Kalmar. Det var back to the roots och vi huserade i en stuga på nordvästra Öland där vi passade på att spöa Magnus i massa grenar. Det ska tilläggas att han är världens sämsta förlorare så det blev en minnesvärd helg för oss alla.

Så nu hoppas jag att fotoögat kopplas på och att ni får se mer av mig här! 

Vi hörs!Added 2014-08-25 21:23 | Permalink | Comments (3) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer