Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

CrossFit Open är över för denna gång

För er som inte är invigna inom CrossFit (än) så har det pågått ett sk. CrossFit Open under fem veckor. Varje torsdagsnatt har det publicerats ett träningspass som ska utföras på en viss tid, en WOD (workout of the day). Oftast har det handlat om att skrapa ihop så många reps man kan av olika övningar, men ibland också att utföra passet så snabbt man kan. Söker du mer bakgrundsinfo..? Googla! 

Foto: Min fru

Själv jobbar jag som coach inom CrossFit Norrköping och ser den rollen som min huvudsakliga koppling till den unga sporten. Var tveksam till att ställa upp i Open för "vad har jag där att göra"? …men det är ju så roligt att tävla! Lite provokativt hävdar jag att ALLA människor gillar att tävla. Det gäller bara att hitta sitt forum, acceptera sin nivå och sedan våga ta steget. Kanske inte det lättaste för alla iom att själva tävlingsmomentet kan vara kopplat till prestationsångest. Det är här det gäller att acceptera sin nivå, att vara ödmjuk mot sig själv. CrossFit är i grund och botten trots allt en tävling mot just dig själv.

Såhär i efterhand är jag jätteglad att jag registrerade mig. Jag och runt 200000 till runt om i världen varav ca. 100000 i min klass, "Individual men". Många av oss upptäckte snabbt den lilla förväntan man kände inför varje fredagsmorgon då man kunde kolla vilken WOD man skulle ägna helgens tankar åt. Därefter började analyserna. Hur snabbt kan man köra? Vågar jag gå ut hårt? Hur fan ska det gå egentligen!? Skräckblandad förtjusning. 

MEN, ser man detta ut ett seriöst perspektiv så har dessa fem veckor avslöjat vilka svagheter jag har. Hade mina tankar redan innan men iom detta har man fått det bevisat. Jag suger i marklyft t.ex… sämst resultat av de reggade i boxen. Hade heller inga slående prestationer i chest-to-bar pullups. Nu kan jag välja att deppa ihop eller helt enkelt nyttja denna vetskap till min fördel. Jag väljer det senare och kommer rikta min styrketräning för att bli bättre i dessa moment. Targeting. Den som har god balans mellan alla fysiska egenskaper är CrossFit. Tävlandet hjälper oss att identifiera våra svagheter, därefter är det upp till oss själva att gå efter dem. 

CrossFit Open har också givit alla tävlande en bild av hur man står sig mot resten av världen, resten av Europa, resten av boxen. Återigen, om man upplever att det gick dåligt kan man nyttja den vetskapen till något bra. Det kommer att vara spännande att se sin utveckling nästa år. Att mäta resultatet procentuellt sett mellan 2014 och 2015. Det är intressant att se hur lite resultatet avviker oavsett vilka man mäter sig emot. Lokalt ligger jag i nuläget på 15:e plats av 30 deltagande i vår egen box. Både i Europa och världen ligger också precis på övre halvan, i skrivandets stund 2222/4767 respektive 23139/48468. Och vad gör det att jag kommer hamna på runt 50000:e plats? Då vet jag vad jag ska slå nästa år. 

Ni som funderade på att vara med i CrossFit Open men valde att avstå, våga nästa år! Det har varit sjukt roligt, spännande, lite nervöst, avslöjande, utmanande… jag kommer sakna det lite. Tack till CrossFit-communityn, den har sannerligen gett mig mycket! Mer än bara en starkare kropp. Det finns så mycket glädje, gemenskap, och hjälpsamhet bland många som håller på med detta. Vi gläds åt varandras framgångar och jobbar jävligt hårt tillsammas. DET sammansvetsar medlemmar och ger resultat!

One loveAdded 2014-03-31 20:49 | Permalink | Comments (3) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer