Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Hämtade min nerplockade utställning

Igår var jag en sväng till Oxelösund och hämtade bilderna som var kvar från min utställning. Ganska många gick till försäljning vilket såklart höjer självförtroendet. Är ju nöjd bara att gå plus iom att man ligger ute med så mycket pengar när man ställer ut fotografier. 

Utvärderingen av att ställa ut på canvas är mestadels positiv. Lätthanterliga bilder/ramar, inget blänk, sen gillar jag mjukheten i canvas. Tycker att det gjorde sig bra mot den här typen av motiv... industriruiner. Det negativa är att det kostar en del vilket iofs driver upp priserna på de fotografier man säljer, det var jag inte om det är bra eller dåligt. Sen är det säkert så att vissa tappar känslan av ett fotografi, jag gör inte det.

 För variation hade jag en liten del med svartvita fotografier i A4 (20 st) uppnålade på den vita väggen. Det blev naket och snyggt, även några av dessa gick till försäljning. Jag är väldigt glad att jag fick denna möjlighet, tackar Karin Granroth-Ringshagen och Oxelösunds bibliotek för det. Även för den hjälp man fick att hänga upp/plocka ned. Allt kändes oerhört proffsigt, även det administrativa efterarbetet. Man fick en liten förteckning över sålda fotografier och deras nya ägare, kul! 

Nu kanske man skulle ta sig an nästa projekt som även det går åt det slitna hållet. Har länge gått i tankar i stil med "Backyards NKPG". Lite lokalpatriotiskt där det nedgångna i Norrköping ska belysas ur en intressant synvinkel. Peter Mäkelä drev ett lyckat projekt i ett spiralformat parkeringshus under Kulturnatten i år, konst av lite råare karaktär... vi har varit i kontakt och det kanske kan vara ett forum för nästa utställning. Man vet aldrig...

Hörs!Added 2013-10-20 08:22 | Permalink | Comments (4) | Comment

Jakten på dimma (och ett dedikerat fototillfälle)

Jag har varit sugen på dimma denna höst. Inser att jag inte fotograferat dimma så mycket. Det svåra är att förutspå när dimman kommer att vara kraftig, och sedan synka det med att ha tid för fotografering. Jag har några idéer som jag känner att det är dags att ta tag i. Än så länge har det bara blivit bilder i farten på väg till jobbet när det råkat vara just dimma. 

Fick tillfälle att skjuta en morgonlöpare innan jag själv satte mig på cykeln till jobbet.

Spången jag passerar ett par ggr dagligen när jag travar mellan lektionssalar och fyslokaler.

Här har jag inte ens kommit utanför dörren. Kraftig dimma och motljus... bara att vrida ut teleobjektivet och skjuta från balkongen. 

Ett drömskt fotografi upp längs strömmen som jag så ofta löptränar runt både själv och med mina elever. 

...och slutligen min arbetsplats. Den försvinner nästan i dimman samtidigt som vattnet ser till att försörja stora delar av Norrköping med elektricitet. 

Ska se till att plåta det jag tänkt, så håll utkik här.

SesAdded 2013-10-05 22:58 | Permalink | Comments (6) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer