Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Lyckad debut på galleri

Idag debuterade jag på ett riktigt galleri med min utställning Urban Exploration - Svenska industriruiner. Jag har fått möjlighet att hänga mina fotografier på Galleri O i Oxelösund. Kände mig pirrig och lite stolt när jag och gallerivärd Karin Granrot-Ringshagen hade fått alla bilder på plats igår. Ännu mer pirrig idag på väg till mitt första officiella vernissage.

Nu när det är kväll och allt är över är jag lättad, glad och upprymd. Allt har gått jättefint! Tillställningen blev välbesökt och jag har fått chansen att träffa både gamla polare och mer oväntade besökare. SÅ roligt att få prata fotografier som hittat ut ur datorn. Detta borde fler fotointresserade göra oftare. Utvecklande och inspirerande! Tack snälla, alla som var där... ni förgyllde min upplevelse vilket jag kommer leva länge på!

I diskussion med en av mina favoritfotografer på FS! Sven Lundin tog en tur ner från Stockholm för att kika på utställningen. 

Min mellanstadiefröken Birgit Johansson kom och hälsade på mig. Hon hade läst en artikel om utställningen i Södermanlands Nyheter. Har inte träffat henne på över 20 år, helt fantastiskt! Här står hon och samtalar med mina föräldrar.

Man får inte heller glömma mina egna små som hejade på pappa :-) Alla fotografier i detta inlägg är tagna av min fru, Malin Burlin <3 Tack älskling för all hjälp!

One LoveAdded 2013-09-21 20:20 | Permalink | Comments (17) | Comment

Fotografi leder till spännande möten

För länge sedan lämnade jag in en gitarr på Musikverkstan efter rekommendation från Musikbörsen i Norrköping. Då träffade jag en äldre herre som var omgiven av hundratals gamla stränginstrument som hängde i väntan på renovering.

När jag gick därifrån kände jag att det hade varit intressant att fotografera honom i hans arbetsmiljö. Det blev dock aldrig av iom att jag inte hade direkt något ärende dit och jag vågade inte besöka honom med fotografering som självändamål. 

Nu när jag läser denna fotokurs så fick jag en uppgift som åter väckte tankarna på att besöka Musikverkstan. Nu kunde jag ju dessutom skylla på min kurs vilket blev en bra väg in för att fråga om det gick bra att fotografera. Det kändes lite nervöst till en början, men när jag märkte att han inte verkade så besvärad så kunde även jag slappna av. 

Det går inte att ta miste på hans yrkesskicklighet. Han berättade att han reparerat och renoverat stränginstrument i 50 år, och jag tror att hans timpenning är tämligen hög. Jag frågade hur mycket han spelade själv men det var inte däri intresset låg. Istället var det kärleken till hantverket som var lockelsen. Väldigt spännande att lyssna på hans beskrivningar av vissa instrument som hängde där, och hur han genom åren utvecklat tekniker för att laga dem. 

FridensAdded 2013-09-11 23:58 | Permalink | Comments (11) | Comment

Varför jag gillar att COACHA CrossFit

Jag har jobbat som fystränare ganska länge. Har testat på att coacha styrka (och ibland uthållighet) inom olika idrotter såsom fotboll, innebandy och karate. Dessutom flertalet elever på skolan jag arbetar på med de idrotter som de kommer in med. Länge sa jag att jag ALDRIG skulle arbeta på gym, aldrig som PT för motionärer. Anledningen är att jag tycker att idrottare, speciellt de elitverksamma är mer prestationsinriktade vilket jag gillar. Jag har ingen som helt lust att arbeta med motionären som kommer till gymmet med syftet att tappa kilon, men helst utan att röra på sig. 

Men så kom CrossFit. Jag var naturligt skeptisk till en början men när jag väl testat så kom fascinationen ganska snabbt. Det dröjde inte länge innan jag ville gå coachutbildningen och väl där blev jag ännu mer övertygad. Fantastiskt att efter år av slentrianmässigt tränande faktiskt känna att man lär sig nya saker... på riktigt. Alla som givit CrossFit chansen en tid kan nog vittna om de snabba resultaten, gemytligheten som råder i boxen och viljan att sträva framåt!

Det faller sig naturligt för mig att vara tränare inom just fys. Jag anser att det handlar om att ta fram excellenta rörelser hos sina adepter, ofta med hjälp av skivstång eller annan belastning. Man vill att utövaren ska kunna utveckla maximal kraft, utnyttja kroppens potential. Gör man det bedriver man dessutom säker träning. Rörelsekvalitet är ett nyckelord som leder till framgång hos alla idrottsutövare. Jag har ganska lätt för att se när en rörelse inte är som den ska, och vet vad jag ska säga eller göra för att korrigera den.

Skillnaden på CrossFit-utövare och andra idrottare, exempelvis fotbollsspelare, är att hen som håller på med CF ser en direkt nytta med att förbättra sin frivändning. Det kapar tid och förbättrar resultatet... direkt! Bollidrottare kan ha svårt att se sambandet mellan den förbättrade frivändningen och den snabbare djupledslöpningen, vilket jag förstår. I grund och botten vill denne lira boll, inte stå och bli frustrerad över stelhet på gymmet. Det gör att jag känner väldigt starkt för att jobba mer inom just CrossFit, det är oerhört inspirerande att vara bland alla duktiga killar/tjejer, kvinnor/män, tanter och farbröder som hittat dit. 

Porträttserie idag. Bilderna är på Magnus, en av våra duktiga coacher vi har i boxen hos CrossFit Norrköping.

One loveAdded 2013-09-10 22:05 | Permalink | Comments (4) | Comment

Dags att koppla på porträttögat!

Imorgon ska jag försöka hinna med att knäppa lite bilder. Jag har två stundande fotouppgifter, en där jag ska fotografera ett berättande porträtt och en där jag ska skildra en näringsverksamhet. Bilden ska gärna berätta om personen vilket såklart kryddar uppgiften, även om det nog är så man bör tänka inför varje porträtt. 

Beträffande näringsverksamheten kommer jag att återuppliva en gammal fotoidé jag haft, men inte vågat ta mig för. Nu fick jag ett gyllene tillfälle när man kunde skylla på att man studerar på högskolan. Bokade date med verksamheten idag och hoppas att själva fotograferingen nu kommer att gå vägen. Det pirrar i magen. Jag har laddat upp med att gå igenom några gamla porträtt man har tagit genom åren, här kommer ett litet urval:

Lilli

Elin

Moa

Djenifer

Thomas

Pappa

Arvid

Självporträtt

Jaja, vi får kika på resultaten här i bloggen framöver. 

Ha det gott!Added 2013-09-09 22:50 | Permalink | Comments (3) | Comment

Skott från balkongen

Likt Runar Sögaard  att jag skjutit en del från balkongen på senaste tiden. Till och med på fåglar trots att jag lovat aldrig rikta siktet mot en pippi... MEN, jag hävdar bestämt att det är en svaghet att vara principfast. Det har varit fantastiska morgontimmar de senaste dagarna, men jag har liksom suttit fast med alla ungar. Då får man lov att skjuta från balkongen.

Jag är oerhört inspirarad till fotokursen jag läser. Det medför att jag fotograferar mycket som i sin tur leder till hög aktivitet här på bloggen och på FS. Har en övning plus en stundande första examination som jag tänkte ta tag i under veckan. Idéerna är klara i mitt huvud och det är bara att exekutera. Kommer säkert älta dem här i bloggen framöver men jag väljer nu att inte avslöja vad det rör sig om.

Imorgon är min första arbetsdag efter sjukskrivningen på två veckor, och nu ikväll var jag ute på min första löprunda på tillika tid. Immunförsvaret är fortfarande nedsatt iom att jag äter kortison men jag känner mig pigg. Var lätt i steget så imorgon blir det till att rycka några skivstänger. Går "all in" imorgon kan man säga... coachar morgonpasset i CrossFit 06:30, jobbar på skolan 8-16:30 och avslutar med fysträning för Smedby dam 17:45... kan vara rätt mör imorgon kväll, det märker vi!

Hörs!Added 2013-09-08 20:43 | Permalink | Comments (5) | Comment
1 2 3 Next Last 

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer