Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

För den träningsintresserade...

Helgen spenderades i Stockholm där jag gick utbildningen för att bli Level 1-trainer inom CrossFit. Det var helt fantastiskt inspirerande och roligt! The CrossFit training team bestod av ett gäng ytterst kompetenta tjejer och killar från runtom i världen. Två finnar, två britter, en italienare och en sydafrikan utgjorde teamet som drillade oss under två dagar i progression kring lyft, CrossFits filosofi, träningsplanering m.m. Trots att jag gått många utbildningar tidigare i ämnet så sitter jag nu här med massor av ny kunskap och inspiration vilket känns underbart. 

Alla teknikträning var med kvastskaft men för att säkerställa allas positioner och för att gå igenom metodiken och alla progressioner i ett skivstångslyft blev det många, många obelastade repetitioner. Jag har gått i min hybris och trott att jag lyfter tämligen bra men fått ändra små detaljer och nu lyfter jag bättre! Men med alla korrigeringar och repetitioner så känner jag mig fortfarande trött i muskulaturen kring pelvis. 

Har även fått mycket kött på benen kring träningsplanering och då i synnerhet för CrossFit såklart. I mitt amatörsnickarande på pass har jag gått i vissa fällor innan denna utbildning... men nu blir det ändring på det! Mot "fit så in i helvete @ 40"!

Hörs!Added 2013-07-16 10:25 | Permalink | Comments (3) | Comment

Män som hatar kvinnor som älskar fotboll

Jag har sett vad vissa skriver om landslaget efter öppningsmatchen i EM-fotbollen. Mestadels verkar den här kvinnoförnedringen ägt rum på Twitter men även Facebook har fått sin släng av sleven när det kommer till kvinnoförakt. Blir väldigt ledsen av att se kommentarer även från min egen vänlista på fejjan även om det inte skett i lika hårda ordalag. 

I ett ihopklipp från Twitter kunde man bland annat läsa om hur våra svenska representanter såg ut som horor, att de var fittor, att de förmodligen bara knullade med varandra på landslagsläger eftersom alla var flator osv. I läsandets stund kände jag en knut i magen och jag skämdes verkligen... jag skäms! Gillar man inte att titta på damfotboll - fine! Men VAD... VAD ger dessa svenska män rätten att svänga sig med förtal, förfölja sexuell läggning eller ens yppa ett jävla ord om utseende? ...som i fotbollens värld är helt irrelevant. Jag blir t.o.m irriterad över den "Dagens fråga" där damfotboll jämfördes med V75 för kossor, även om många såg det som mer skämtsamt. Grundvärderingen är ändå densamma - inget skämt!

Vidare är jag helt oförstående till varför just fotboll drar till sig den här typen av kvinnohatare. Idrottsälskande kvinnor som väljer andra sporter verkar klara sig bättre, exempelvis Kajsa Bergqvist trots att hon knappt kom över 2 meter i höjdhopp. Flera följer säker Tour de Ski och hejar på hela Sveriges Charlotte Kalla fast hennes skidhastighet inte kommer i närheten av Hellners och jag är övertygad om att många bet av sig nagelbanden på Lisa Nordéns upplopp under OS. 

Mest synd är det kanske om befintliga och blivande döttrar till dessa män. Tänk att ha en pappa som i grund och botten inte tycker att du ska spela fotboll om du är tjej... "att ingen ändå bryr sig" eller i värsta fall, "att man våldför sig på Gamla Ullevi" även om man nått så långt som till landslaget. Jag hoppas nu att inte den här skitstormen har påverkat tjejerna utan att de kan resa sig och göra ett bra EM. Trots att de inte får jobba ostört. All heder till er, även om jag också tycker det är dåligt att bränna två straffar. Added 2013-07-12 19:23 | Permalink | Comments (8) | Comment

En blogg om uppfostran

Har legat och småsovit ihop med en av mina söner här på morgonkvisten och vi har tittat på Ronja Rövardotter. Mattis inser att Ronja måste få komma ut i skogen (något som Lovis förstått en längre tid) varpå flickan ställer sig och vrålar: -"Hit med lite farligheter!" Lovis påpekar för Mattis att Ronja måste lära sig att tass med alla dessa farligheter. 

Jag älskar den här delen! Vet att vi har pratat om den, jag och en kollega på skolan där vi arbetar. Vilken fantastisk inställning Lovis har, något som fler föräldrar borde anamma. Jag jobbar på en gymnasieskola och har genom åren stött på alltför många föräldrar som lägger ner ett hårt arbete för att sopa vägen framför sina barn. Att lära ungarna att "tass med några farligheter" kommer inte på fråga! Tyvärr inte heller att ta ansvar för sina studier, att ta jobbet när det blir lite tufft, att organisera sig om man skulle råka få fler än en redovisning på en vecka. 

En annan, numera utflugen kollega hade stött på det motsatta på den nya skolan han arbetar på. En förälder till ett barn med Asbergers som hävdat att barnet måste få helt fria tyglar i upptäckandet av världen. Där hade specialpedagogen gått in och sagt ifrån... att ni kommer sänka barnet med dessa förutsättningar. 

Därefter hade han kommit med en bra liknelse som jag tycker man kan likna vid alla barn. Tänk dig en balkong på åttonde våningen... och så föreställer du dig den utan räcke. Om du skickar ut ditt barn där och stänger dörren så kommer hen inte ta många steg för att utforska världen. MEN om du istället har tydliga ramar, i det här fallet ett balkongräcke, så kommer ungen vara nyfiken och utforska hela balkongen... till och med klättra lite på räcket.

Så snälla, skicka ut fler ungar i skogen! Låt dem tass med lite farligheter, men se till att dyka upp när grådvärgarna kommer!Added 2013-07-12 07:34 | Permalink | Comments (4) | Comment

Snabb fråga: Canvas på en utställning?

Nu får ni ursäkta min okunnighet och eventuella brist på vad som är OK eller inte i den kulturella världen. Är det inga fotografer som ställer ut bilder printade på canvas? I så fall, varför inte? Som present printade jag denna på canvas för en tid sedan.

Jag blev väldigt nöjd med resultatet. Bilden var en bröllopsgåva och jag gillar mjukheten och icke-inramningen av canvas. Jag aldrig varit så noga med skärpa och detalj i mina bilder. Alltså... det är klart jag eftersträvar skarpa bilder när det är på sin plats, men det är inte så att jag studerar en bild på 10 centimeters avstånd. 

När det kommer till bilder som denna:

...som skulle vara aktuella för en utställning... så är jag lite inne på att de är hårda motiv fast med en mjuk framtoning, i detta fall varma färger. Skulle det bli helt fel på canvas? ...eller tappar man känslan av att det är ett fotografi? Dessutom slipper man ju alla reflektioner i glas osv. Tacksam för tips och tyckande!

Mvh/PeterAdded 2013-07-10 08:40 | Permalink | Comments (10) | Comment

Sommar med HELA barnaskaran...

Blir en del barnfoto i brist på annan fotografering. Inget fel i det såklart. Vi njuter av semestern och tar dagarna som de kommer. Spenderar tid i Norrköping och i Nyköpings skärgård. Träffar vänner och hittar på lite smått o gott. Till helgen stundar Level 1-utbildningen i CrossFit för min del, då blir det ett par dagar i Stockholm fyllda med ny kunskap och ny inspiration.

När man fångar ungarna på bild såhär i olika sammanhang så förstår man alla gamlingar som undrar vart tiden tog vägen. Tycker redan jag börjar känna hur fort allt går. 

Glad sommar på er!Added 2013-07-09 18:29 | Permalink | Comments (3) | Comment
First Prev 1 2 3 Next Last 

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer