Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Nedtystad av Jörnmark på Facebook

Har länge gått i tankarna att kliva ur Facebookgruppen "Övergivna platser". Senaste tiden har medlemmar börjat droppa av och jag beslutade mig för att göra detsamma. Skrev ett inlägg om varför jag går ur gruppen, ett väldigt artigt inlägg. Skrev att jag tycker synen på vad som är en övergiven plats har blivit för bred och att flödet blivit för stort. That's it!

Jan Jörnmark replikerade direkt att flödet bara ökar om alla måste skriva om att de går ur gruppen och sådana inlägg kommer plockas bort, och visst... point taken. MEN, när gruppen blivit som den har blivit så kan det nog vara klokt att lyssna på kritik. Vi snackar alltså bilder på cyklar i skogen, på butiker i samhällen som stängt osv. Tyvärr många, i mitt tycke, helt ointressanta föremål som ska utgöra en övergiven plats? Jag älskar ju spänningen i UE och vill se bilder som kittlar lite, gärna med lite eftertanke och kvalitet. 

Nu kommer guldkornen för glest tyvärr, och när admin. Jörnmark inte tycker man får posta kritiserande inlägg... då säger jag "tack och hej - leverpastej!"Added 2013-06-25 20:43 | Permalink | Comments (7) | Comment

Utställning på Galleri O i Oxelösund

Den 21 september ställer jag ut bilder av industriruiner på Galleri O i Oxelösund. Ett trevligt litet galleri för konstnärer, fotografer och annat löst folk med en anknytning till staden. Jag trodde inte att det skulle bli något av den utställningen och jag har sålt nästan alla bilder som jag använde sist jag ställde ut i Norrköping. 

Det roliga nu när jag bestämt mig för att köra är att jag kan printa andra bilder än sist. Har varit iväg på en tripp som gav några alster jag är nöjd med. Så på´t igen! Utsällningsredigera, välja och ha lite beslutsångest... det ser jag fram emot. Slänga upp cashen för printarna är jag inte riktigt lika sugen på, men nu när man inte roddar allt själv får jag ju hjälp med upphängning, belysning och sånt. 

Alla gamla Oxelösundspolare, det vore sjukt kul om ni kunde boka in vernissagen 21 september. Det skulle vara så roligt att träffa er! Alla som jag inte känner... kom och kika på mina bilder. Urban Exploration bland fabriker och institutioner som står lämnade åt sitt öde. Koordinaten, biblioteket i Oxelösund!Added 2013-06-22 19:15 | Permalink | Comments (3) | Comment

Fyra dagar till semester!

Det har varit ett omvälvande läsår... tillhör undervisande personal på mediauppmärksammade JB - Education där jag till vardags lär ungdomar att lyfta skivstänger. Känns ibland hårt att stå på insidan av en organisation som media älskar att slå på. Man kan läsa allt från befogad kritik kring danska investmentbolag till ruggiga skräpartiklar om dyra vinflaskor. Inte en rad kring kommunala nedläggningar och omorganisationer dock. Samtidigt har jag i dagarna släppt ut mina studenter för att se vart vinden för dem. Vilken bitterljuv känsla det är, glädje sorg och saknad om vartannat. De har varit duktiga med fina slutbetyg och jag är övertygad om att ingen av dem kommer att gå sysslolös!

Har suttit och pillat med lite bilder imorse... just like in the old days. Känns som jag driver längre och längre från fotografering och att det har varit en långsam men beständig process. Hur jag ska vända trenden vet jag inte riktigt, men jag antar att var sak har sin tid. Men det skulle vara roligt att hitta tillbaka. Jag älskar att ha bilder att redigera, att få in vissa i bloggen, de som är lite bättre på FS och kanske t.o.m en och annan i Portfolion. 

Har blivit destomer träning. Har hittat till träningsformen CrossFit och jag älskar det. Håller på att läsa igenom utbildningsmaterialet för att gå Level 1-utbildningen om en månad. Normalt sett jobbar jag med idrottare och jag var tämligen säker på att jag ALDRIG skulle jobba med motionärer och träning. Men CrossFit är väldigt prestationsinriktat. Då blir det ju faktiskt roligt. Dessutom ligger stort fokus på skivstångsteknik och olympiska lyft vilket är bra att det når motionären. Här vill folk bli vältränade på riktigt!

Vi hörs!Added 2013-06-16 08:58 | Permalink | Comments (0) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer