Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

På bekostnad av fotografeing

Mitt estetiska utlopp går mer genom stränginstrument för tillfället än genom kameralinsen. Har spelat gitarr och sjungit sedan 90-talet men precis som fotograferandet så går det lite i vågor. Jag är dock ganska bra på att inte lägga ner något av det helt och hållet. Även under låga perioder så spelar jag och fotograferar åtminstone litegrann. 

Just nu har det blivit väldigt mycket musik. Har startat en riktigt nördig grupp på Facebook. Jag kommer från Oxelösund och för många därifrån faller det sig naturligt med att spela musik på ett eller annat sätt. Har egentligen väldigt lite kontakt med mina polare från förr vilket är väldigt synd. Beror väl på den gamla klyschan; "livet går vidare" helt enkelt.

Hursomhelst, har dragit ihop ett gäng på 10 personer som på ett eller annat sätt har hängt ihop under 90-talet med musik som gemensam nämnare. Vissa av dessa har jag knappt sett sen jag flyttade från Oxelösund 1999, andra träffar jag fortfarande regelbundet. Gruppen är hemlig (vilket gör att det inte finns någon insyn) och heter MusicChallenge-for-should-have-been-rockstars, tanken är enkel... jag hittar på en massa musikaliska utmaningar med en veckas mellanrum ungefär.

Vi har snart betat av alla årtal; Gör en tolkning av en låt från 1990, 1993, 1998 osv... men det har även varit utmaningar kopplat till film, kärlek, sex-droger & rock'n'roll osv. Därefter spelar man in sitt bidrag på en liten film och postar den i gruppen. Låter kanske corny, jag vet! MEN, detta har varit så fantastiskt roligt! ALLA har gått in för detta stenhårt vilket har gjort att man haft lite låtar att lyssna på nästan varje kväll. Som en modernt sätt att umgås på riktigt, fast genom Facebook. 

För mig, och några andra med, har detta verkligen väckt lustan till musik igen överhuvudtaget. Sitter numera och filar på ny egen musik, har köpt en akustisk bas, ska köpa ljudkort och mikrofon för inspelning osv. Är så glad för detta, men baksidan (om man vill se det så) är att det kanske sker på bekostnad av mindre fotografering. Men men... så länge det intresset byts ut mot den här typen av kärlek, värme och glädje må det väl vara hänt. 

På återseende...Added 2013-01-23 20:54 | Permalink | Comments (4) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer