Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Kanske dags att följa ett tema?

Jag brukar ljuga för folk och säga att jag fotograferar skateboardåkning. Det gör jag inte alls, inte så ofta så jag kan använda pågående form i alla fall. Däremot skulle jag vilja att det var så.... jag skulle vilja följa stadens åkare både vid olika skatespots och mer till vardags. 

Jag har utrustningen så det räcker, känner massa åkare... några som dessutom nästan är i min ålder, så jag fattar inte vad det är som hindrar mig. När jag ljuger säger jag att jag själv har kört bräda i hela mitt liv (vilket iofs är sant) men nu har hamnat mer bakom kameran... återigen en önskedröm.

Dock är det ju bara jag som kan vända på steken. Allt handlar om prioriteringar. Om jag nu ska göra slag i denna sak så är det vissa förändringar som måste till. För det första så har jag halkat ur fotograferandet överhuvudtaget så det är dags att hänga på sig 7D:n mer till vardags. Sedan gäller det att masa sig iväg till skatehallen till att börja med. Därifrån kan man se vart det leder. 

Utställningen jag hade på Kulturnatten var en väldigt spännande upplevelse. Nu har man ett år på sig att fotografera subkultur - skateboard. Det skulle vara att spegla sig själv inom foto vilket borde leda till något gott. Dessutom slipper jag ljuga om mina fotografiska drömmar.

HörsAdded 2012-10-22 18:45 | Permalink | Comments (4) | Comment

Ut med det gamla, in med det nya!

Storrensning i Adobe Bridge idag. Har säkert slängt tusen prospects som sparats av slarv eller lathet. Egentligen är jag rätt bra på att slänga bilder redan från start, påbörjar rensningen oftast redan i kameran. Nu hade det dock hopat sig och jag hade kvar bilder från en massa fototrips som jag kaaanske skulle redigera.

Fuck it! ...tänkte jag nu istället och lät deleteknappen gå varm. Ska jag ta tag i det här fotograferandet vill jag in med nya pics i burken. Jag vet att jag kan lyckas med vissa bilder som fått ligga till sig, men det får finnas en gräns. 

Ta 100 bilder, släng 90, redigera 10 så har jag en bra. Det är min ratio. Tur att man har bloggen som man kan krydda med lite av varje :-) 

Vi hörs!Added 2012-10-08 22:16 | Permalink | Comments (5) | Comment

All in good time...

Nu är det dags att vakna! Har gått i en liten dvala tillräckligt länge nu. Registreringen till Visuell Kommunikation är i alla fall avklarad och direkt efter dessa FS-bestyr, läs blogg och bemöta kommentarer, ska jag gå in och beställa den fotobok som saknas för att starta mina studier. Jag vill komma igång och fotografera nu! Punkt. Ett tips till mig själv: Ta med dig din kamera!

Vår utställning gav mersmak. Dels kan jag bocka av en fotografisk målsättning för 2012; att hitta vägar för att ha bilderna utanför datorn, dels ingjöt den lust och självförtroende. Både NT och Folkbladet skrev några rader kring utställningen:

Både jag och Tom Roberts blev sugna på att göra om samma sak nästa Kulturnatt. Ett år på sig att skapa en ny utställning. Mitt huvudgebit, industriruiner, är ett tacksamt ämne. Jag vet inte hur man skulle toppa det riktigt. Jag märkte på besökarna att den typen av bilder tilltalade många åldersgrupper. De unga tyckte  nog att bilderna är lite arty-farty och att de skulle passa in i deras stylade hem medans de äldre gjorde kopplingen till Norrköping som arbetarstad. Hörde en man säga att bilderna skär i hjärtat, att han suttit många arbetstimmar vid en sådan där stol.

Vad jag SKULLE vilja ställa ut om man fick chansen igen är Norrköpings skateboardåkare, även om jag vet att bilderna skulle tilltala en smalare publik. Jag skulle vilja bli bättre på att följa skateboardscenen, vilken jag tillhörde i min ungdom. Kanske skapa en utställning som är delad mellan actionbilder och porträtt. Svartvitt... hög kontrast... svett och skitiga linnen... nya skrubbsår... det finns mycket som gör sig bra på bild. 

Nu har jag lite på gång... imorgon försvann båda mina lektioner när klassen har friluftsdag. Passar själv på att ta ledigt för att gå efter kustöringen med min far i Nyköpings skärgård. På fredag kommer min gode vän Tom Iversjö som numera bor på Gotland, har inte sett honom sen i somras. Därefter ska jag springa Tjurruset i Stockholm på lördag. Dessutom ska jag testa på nattfotografering med min polare Johan. Nu kommer det hända grejer mao. 

Håll utkik/PeterAdded 2012-10-03 21:05 | Permalink | Comments (3) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer