Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Sub-zero creativity, är det stressande?

Detta är sista dagen på en fantastisk semester. Utan att raljera för mycket så listar jag ett gäng sköna grejer jag har gjort: 

  • Lärt mig att flugfiska
  • Besökt massor av badplatser i Pekings omnejd
  • Hängt massor i Nyköpings skärgård
  • Hittat en alkoholfri öl som smakar gott på riktigt 
  • Sett massor av sport på TV

Sånär som på flugfisket ligger det inte någon större kreativitet bakom dessa aktiviteter. Naturligtvis har det varit jätteskönt och avslappnande, och det är fint att ha kunnat hitta på så mycket med familjen, men jag ska erkänna att en liten törn av stress gnager i sidan på mig när jag är såhär icke-produktiv.

Iom att detta är en fotoblogg så håller jag mig till icke-produktiviteten just vid fotografering (det finns fler områden). Har inte förmått mig till att röra systemkameran alls i sommar, än mindre hänga på FS. Det sistnämnda kanske är sunt, är det sommar behöver man inte surfa på nätet om dagarna, men att kameran inte får någon uppmärksamhet känns lite mer trist. Ska jag vara ärlig så stressar det mig. 

Jag är van vid att hela tiden producera, vara kreativ, göra saker, ta initiativ osv, osv... och när en sommar blir som denna (fotomässigt) känns det som att man borde ha dåligt samvete. Konstigt... Jag blir stressad över att man inte ger poolen Bildanalys den tid den förtjänar, stressad över att jag har i uppdrag komma tillbaka till jobbets fotogrupp men en kollektion från sommaren, stressad över en kommande fotoutställning som jag inte ägnat en tanke, stressad över att jag knappt skrivit ett enda blogginlägg - allt sammantaget stressad över att jag inte fotograferar.

Jag vet att det bara sitter i huvudet, och det kanske är där man ska lägga ner arbete för att hantera den här typen av känslor. Foto ska ju vara roligt, inte stressande... Funderar över om fler känner som jag när man inte producerar? För min del kommer det nog ge sig till hösten, ska ju studera Visuell kommunikation och känner jag mig själv rätt så kommer jag bli alldeles uppslukad och foto kommer vara roligt igen. Sen vet jag ju egentligen att detta är inget att hetsa upp sig för. Har redan lösningar... Gällande Bildanalys så kommer jag få idéer när jag studerar, det är jag övertygad om. Min sommarkollektion får helt enkelt bli en kollektion från Instagram, där har jag ändå varit aktiv. Inför fotoutställningen är det bara praktiskt arbete kvar, och det är ju bara att sätta på "att-göra-listan". Tror man kommer bli skapligt inspirerad när man får hem sina printar på kapaplattor. Men ändå... det gnager lite... och det är ju svårt att rå för hur man känner. 

Lite mobilfotografier med sommartema (Instagram)

...länge leve sociala medier! Följ mig på Instagram vettja! pistolen79

Morsning korsning...Added 2012-08-12 11:42 | Permalink | Comments (4) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer