Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Instagram är roligare än Facebook

Jag är sen som vanligt när det gäller sociala medier på nätet... men nu är jag iaf medlem på Instagram. Jag har full förståelse för att Mark Zuckerberg köpte Instagram för det är mycket roligare än Facebook. Jag tycker människors vardagsbilder är det det roligaste med fejjan och det blir mer renodlat på Instagram. 

Ledskärs fyr

Gädda, färskare än såhär blir det inte.

Sen har man inte så hysteriskt många människor som man har på Facebook. Jag har hållit mig till de människor som är på ett eller annat sätt intressanta... vilket man borde gjort från början även med fb. Har redan gjort en fejjanrensning med min lista skulle må bra av en till.

Enbeten, vårt fantastiska sommarställe

På Instagram följer jag personer som jag vet är duktiga på att uttrycka sin vardag i bild. Ofta dem som mest utnyttjar vardagsbilden men gärna kompisar som jag vet är estetiskt lagda och där bildens form kommer mer i centrum. 

Min fru och son

Kameranvarianten på Instagram är dock kass, likaså redigeringsmöjligheterna. På så sätt saknar jag iPhone och Camera+ som jag tyckte var en suverän app. Jag har en automatisk bilduppladdning till Dropbox på nätet så bilderna i detta inlägg är tagna via Instagram... men jag har gjort en "normalredigering" på dem i Photoshop. Ser man det på det sättet så tycker jag telebobokameran (Samsung Galaxy SII) presterar hel OK. 

Hörs (följ mig på Instagram förresten... Pistolen79)Added 2012-07-16 07:54 | Permalink | Comments (1) | Comment

Visuell kommunikation

Jag kom in på kursen som jag sökt till hösten. Det ska bli intressant att sätta sig i skolbänken igen, på högskolenivå. Jag tog min högskoleexamen 2004 och det känns helt overkligt att det snart är tio år sedan. Vad hände liksom? Jag är ju fortfarande ung och kör skateboard (fotograferar mest iofs). Men, men... det är bara att inse att medelåldern närmar sig. Sitter här med mina tre kids och längtar efter den fjärde som kommer till jul. Sippar på morgonkoppen kaffe och försöker intala mig klyschan att man bara är så gammal som man gör sig.

Jag har studerat en del under mitt yrkesverksamma liv också. Från att vara idrotts- och engelsklärare är jag numera även fystränare (2008)... och diplomerad massör faktiskt. Men högskolan var länge sedan... Det blir inte bokstavligen skolbänken iom att man i dessa moderna tider kan läsa helt och hållet på distans. Det innebär att det blir en utbildning framför min dator och bakom min kamera. 

Är övertygad om att jag kommer uppskatta Visuell kommunikation. Göran Segeholm är huvudlärare och jag blev oerhört inspirerad när jag läste hans bok "Konsten att ta vinnande bilder". Den ser inte mycket ut för världen men om du är intresserad av att betrakta bild på ett lite djupare plan - läs den! Det var efter den boken tanken till poolen Bildanalys föddes. Jag kände att jag ville gå direkt från tanke till handling. 

Nu ska det bli oerhört inspirerande att studera bild i organiserad form. Att få lektioner. Jag hoppas och tror att det kommer ge mig energi, nya tankar och idéer kring Bildanalys och mer kunskap såklart. Jag vet hur jag blir när jag börjar lära mig nya grejer. Jag vill direkt börja omsätta i praktiken och har väldigt lätt för att bli uppslukad av ett område. 

Mot oändligheten... och vidare!Added 2012-07-13 08:54 | Permalink | Comments (4) | Comment

Uppdrag: Valfri kollektion

Jag gillar utmaningar... ganska klyschigt, lite som vad man skriver om man söker jobb. Men faktum är att jag tycker det är skönt att inrikta mig på en grej, ett fokusområde (i taget). Har periodat lite inom genrerna porträtt, gatufoto, skateboardfoto, UE... finns säkert fler. Just nu fotograferar jag inte alls vilket stör mig.

 I vår lilla fotogrupp på jobbet bestämde vi att snickra ihop varsin valfri kollektion (4-8 bilder) under semestern. DET är ett bra uppdrag! En utmaning som borde få igång mig. I mitt stilla sinne lutar det mest åt skateboardåkning och livet runtikring det, sommaren till ära. Har redan ett pågående projekt inom ruinturism så för att trotsa min en-grej-i-taget-filosofi så får det bli två parallella utmaningar. 

Gällande ruinturism så är det den stundande utställningen som upptar mitt fokus. Har inga konkreta resplaner på G utan det jag gör är att jag sitter här och konverterar massa arkivbilder till sv/v för att se om det blir bra. Det är bilder som blivit liggande efter alla besök vi gjort i nerlagda industrier runtom i landet och det är roligt att bilderna kommer till användning. I föregående inlägg diskuterade jag sv/v vs. färg och det finns helt klart fördelar med bägge. Har faktiskt en plan för bägge :-)

Dock är detta det närmsta jag kommer fotografering just nu. Men några duktiga skateboardåkare har hört sig om fotosessions så jag antar att det bara är att lägga sig på lasset. Enklare kan det ju inte bli! Får se det som ett tecken, ladda kamerabatterierna och hoppa på rullbrädan. Det är roligt att fota skäjt! 33 år och ett ypperligt sätt att leva kvar i mina ungdomsdrömmar. 

FridensAdded 2012-07-07 00:41 | Permalink | Comments (0) | Comment

Utställningstankar i färg & i sv/v

Jag gräver i arkivet och fiskar upp gamla fotografier, prövar olika redigeringsvarianter, tänker färg till sv/v, försöker hitta lust. Har en utställning som närmar sig men noll motivation till att röra kameran. Det är ingen fara på taket, jag har redan ett bra urval av bilder och utställningen är inte förrän 29 september... Kulturnatten i Norrköping. 

Men det är konstigt... när jag har ett stort projekt på det här viset brukar jag bli uppslukad och överambitiös, men jag känner inte den känslan. Visade i alla fall upp min portfolio för en fotointresserad på jobbet. Jag har en i A3 med tänkbara utskrifter, mestadels i färg. Såklart faller han mest för de svartvita bilderna (längst bak)... även om jag har bestämt mig för färg får det en att tänka till lite.

Utställningen kommer handla om våra svenska industriruiner och vanligtvis kör jag dem i färg iom att de bjuder på säregna sådana, men jag medger att sv/v ger ett kraftfullt intryck. Har övat på ett par arkiverade, tänkbara bilder som förblivit oredigerade... de som ni ser i det här inlägget. Jag har en tanke om hur jag kan göra dock, för att få med både mina färgbilder och en del sv/v. Detta utan att det blir för mycket... får se om det lyckas.

...fortsättning följerAdded 2012-07-05 09:26 | Permalink | Comments (2) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer