Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Omgruppera, omredigera!

Nu har jag valt ut bilder till min första portfolio! Klart å betalt! Order skickad till Crimson på 15 A3... fick dem i födelsedagspresent av min fru. Själva Art Portfolion fick jag av mamma och pappa, så det är nästan så man är lite bortskämd och sponsrad trots att man blir 33. Jag satt tillsammans med min fru och grupperade bilder, har en kommande utställning att tänka på. Skönt att vara tidigt ute så att man kan pröva bilderna ihop och få ett genomtänkt upplägg när det väl är dags.

Jätteroligt visst..! men lite jobbigt att välja ut bilder. Jag har riktigt gamla bilder som verkligen tycker om, och som är från ställen som är jämnade med marken vilket ger bilden ett högre värde. Däremot har man en annan syn på vad man uppskattar redigeringsmässigt numera. Då kunde jag uppskatta HDR i större utsträckning än vad jag gör nu t.ex. 

Det två bilderna ovan är personliga favoriter och representerar någonstans vad jag vill stå för. Båda har jag däremot redigerat om till vad jag tycker är bra nu. Fortfarande HDR, men det är för att få dem så skitiga som jag upplevde Gusum när jag var där. Jag tycker HDR används bäst som en make-up... är det bra pålagt tänker man inte att det är där. Jag vet att bilderna har brister... det är lite utfrätta fönster här och var men skit samma, för mig finns det en hjärta och en känsla i dem och det är det jag vill visa upp.

Ett större problem är om man inte ens kan redigera om bilderna så man blir nöjd. Jag har ett ställe jag besökt där jag inte är nöjd med vare sig antalet keepers, eller känslan i de jag faktiskt sparat. Har mest sparat dem för dokumentation. Här blir det nog att ta sig tillbaka... ge sig på stället med nya ögon. Presenterar ändå ett par som jag tycker håller, någon som känner igen sig? ;-)

...dessa har jag sett fotograferats förr nämligen :-)

Jaja, ha det fint så hörs vi!Added 2012-05-22 22:33 | Permalink | Comments (4) | Comment

Det enklaste blev bäst!

Tror Per Morberg myntade uttrycket: "Som i alla konstformer ska man jobba enkelt". I dag fick jag smaka på sanningen i det. Hade storslagna planer på fräcka träningsbilder där jag bokstavligen skulle vara upptryckt i taket, gick inget vidare... en annan som jag på förhand bedömde som enkel gick också åt helvete. 

Bad då mina adepter om några stillsamma porträtt istället. Jag gillar deras ansikten och valde att gå nära... dessa bilder blev jag mest nöjd med och de fick utgöra dagens skörd. Har suttit här hemma nu och funderat över vad som gick snett i träningsbilderna... och nu så har jag nya storslagna planer. Skam den som ger sig!

One loveAdded 2012-05-21 22:37 | Permalink | Comments (3) | Comment

Det vackra i det fula...

Det coola med hamnen i Norrköping är att den är under ständig förändring. Det gör att man kan återvända vecka efter vecka och ständigt finna nya motiv att rikta kameran emot. Denna kväll var jag nere med min kompis Elin och tränade mig på att se hamnen med nya ögon. Bl.a. tog jag den här bilden:

För mig är den ovanlig iom att jag gått på mönster och detalj... lite åt det abstrakta. Det är spännande att försöka skapa något konstnärligt och vackert i all skit därnere. Gillar även den lilla gnutta organiskt liv som kämpar för sitt liv i stålets käftar. 

Under ständig förändring ja... det är helt sjukt att se mängden massivt skräp som hanteras härnere. Konsumtionssamhället gestaltas visuellt på något vis när man skopar upp lik av bilar i ett berg på det här viset:

Vi hittade en tågvagn också...

Jag gillar att vandra runt därnere. Tycker alltid jag kommer hem med en och annan intressant bild. Gör man det dessutom kvällstid kan man ju få uppleva en smäktande solnedgång... snacka om motsatsförhållande. Men ändå vackert... eller?

God natt!Added 2012-05-21 00:45 | Permalink | Comments (3) | Comment

För mycket av det goda?

Har med visst intresse följt olika bloggares tankar om motivval och huruvida man ska nischa sig eller inte. I Tobbes blogg kunde man läsa om huvudfåror och biflöden. Det lät klokt att se på sina motivval på det sättet. Jag försöker fotografera vad jag har lust med... punkt! Därför skulle jag aldrig, aldrig kunna jobba med foto. Vill jag fota skäjt så fotar jag skäjt, vill jag åka till en nerlagd fabriksruin så frågar jag snällt min fru om jag får göra det. Emellan så tränar jag på det mesta... barnen t.ex.

DÄREMOT... så diggar jag det där med att utmana sig. Att kanske köra på ett visst tema eller testa en ny genre. Så länge lusten finns där och man har möjligheten att göra det på sitt sätt... då är jag med! I början av min fotografiska bana så siktade man på ALLT. Då kunde t.o.m fåglar och blommor hamna framför linsen. Nu har jag kommit såpass långt att jag hittat vad jag tycker är roligt på riktigt, och inte bara lockas till för att lära mig... det märks också tydligt i sitt bildbetraktande. 

Likt när man var liten och gick in i en roll... jag vill VARA Marco van Basten, så skulle jag i skrivandets stund vilja vara Thomas Sweertvaegher. Han prickar många av mina intresseområden... street, skäjt, musik... ja, jag säger då det. Han är rå!

HörsAdded 2012-05-20 18:18 | Permalink | Comments (1) | Comment

Portfolio i A3

Hade lite strul med Artistica, de skickade hem en defekt Art Portfolio i A3. Hursomhaver ska de ha cred, de skickade en ny utan prut och snabbt gick det också. En bifogad returlapp till den tasiga... Företag med servicetänk gillar jag! 

Nu ska det bli roligt att välja ut fotografier till min första fysiska Portfolio. Iom min utställning på Kulturnatten har jag hört mig för med lite andra ställen och faktiskt fått napp! Ska man ändå printa för åtskilliga tusenlappar så är det ju skoj om bilderna får hänga mer än en kväll. I samband med detta ska man ju faktiskt ha en stilren portfolio, dessutom är det så roligt varje gång det kommer ett paket från Crimson.

Målet 2012, att hitta sätt att visa upp bilder utanför datorn, det går fett bra! Kanske mycket bättre än jag kunde ana när jag satte upp det målet. Dagens bilder... ibland fotograferar även jag detalj, med kortare skärpedjup ;-)

Höres!Added 2012-05-19 09:02 | Permalink | Comments (2) | Comment
1 2 3 Next Last 

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer