Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

2011 utan alkohol

2010 gick jag i tankar om att det kanske räcker med alkohol, att jag kanske hade gjort mitt på den fronten. Jag har både råkat illa ut OCH haft goda stunder med sprit i kroppen, så jag känner mig ganska vis av erfarenhet. Med åren, i synnerhet som småbarnsförälder, har festandet avtagit och jag bestämde mig för att testa ett år utan alkohol, 2011. I juni skrev jag en delrapport här i bloggen där jag tog upp mina tre anledningar till att avstå.

Nu har jag alltså varit nykter i ett år. Jag har gift mig, haft bröllop. Innan dess var det svensexa. Jag har varit på en hel del partaj. Jag har varit ute och chillat i skärgården med grillkvällar och fiske... alla dessa tillfällen har tidigare involverat öl och sprit och det gjorde de nu med, med skillnaden att jag inte drack något av det. MEN, det har varit  enkelt, skönt och faktiskt befriande...

...befriande i den bemärkelsen att man faktiskt ALLTID mår bra dagen efter. Befriande för att jag kan ta bilen dit jag ska och jag blir inte låst. Befriande för att det inte förväntas att jag ska dricka alkohol... ingen tjatar eller frågar eftersom alla vet att jag inte dricker. Mina polare har dessutom varit helsköna med detta. Även andra mindre fördelar tillkommer ju som t.ex kostnaden på krogen... det är roligare att lägga pengarna på att äta gott tycker jag. Man slipper dessutom fundera på om man gjorde bort sig kvällen innan, något som jag rätt ofta råkat ut för. Antingen att man sagt eller gjort dumma prylar eller att man hittar obehagliga kvitton dagen efter.

Man ska ju aldrig säga aldrig... men som det känns just nu så får detta bli en tillsvidarelösning. Jag hade mitt vita år 2011 och 2012 får bli det året jag kallar mig nykterist. Jag har vägt för- och nackdelar och för mig är det no contest. Detta är ett av de bättre besluten jag har fattat och jag trivs som fisken i vattnet, även bland festande människor. Tror att ytterligare en anledning att det går så lätt är att jag bara druckit vid fest. Aldrig varvat ned med öl eller vin tillsammans med frugan eller polare. Då har det liksom inte blivit så mycket att "offra".

God fortsättning!

 Added 2012-01-02 00:22 | Permalink | Comments (5) | Comment

Nä, nu jävlar!

...så brukar det låta när man tänker på hur mycket bättre allt ska bli nu när man passerat ännu ett årsskifte. Man ska bli mer effektiv, bättre på jobbet, lite smalare, lite mer kärleksfull mot sin fru osv, osv... Självklart har jag också en och annan tanke om vad som ska förbättras 2012. Man vill ju vara cool och egen, men som så många andra passar även jag in i normen och avger härmed några nyårslöften.

Jag måste skärpa till kosten. Det måste jag i princip varje årscykel... är alltid het efter nyår, släpper efter på sommaren och skiter i allt på från oktober till nyår. I år känner jag mig rätt OK i form iofs, men jag har ändå lagt på mig en hel del onödiga kilon. Det är så jävla trist att det alltid blir så. En målsättning 2012 är att spöa mina tider på de lopp jag har sprungit 2011, de är bra tider men det är absolut rimligt att slå dem... men då får jag nog ta och kapa några kilon om det ska gå lite lättare.

Strategin 2012 är en kombinerad mat- och träningsdagbok som startade IDAG. Skriver upp ALLA kostintag på ena sidan av ett uppslag och ALL veckans träning på den andra sidan av uppslaget. Kommer vara noggrann med att planera träningen i sexveckorsblock, bocka av den träningen som fullföljs och stryka/justera det som ej genomförs/ändras. Planen är att få en bra överblick av både energiintag och energiåtgång... för att kunna följa, analysera och ev. justera. Tror detta kommer effektivisera min prestation avsevärt, hoppas det!

Andra heads-up 2012:

Jag kommer snarast köpa en ukulele och lira som fan!

Jag kommer förmodligen bli övertalad att skaffa ett fjärde barn! (spännande :S)

Jag tänker springa Tjurruset, är redan anmäld och ni BÖR kolla in filmen nedan:

http://vimeo.com/30267884

Ses!

 

 Added 2012-01-01 17:27 | Permalink | Comments (3) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer