Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Grabbigt i Göteborg!

Nu alla porträtt- och blixtkunniga, kom in och tyck! Jag är novis på detta så det är bara att fire away, jag kan ta allt så kör gärna rak kommunikation. Har varit nere i Göteborg på en fantastiskt grabbig helg innehållande gitarr och sång, lite urban exploration (håll utkik i kommande blogginlägg!), god mat, godis och film samt skönt häng med en barndomspolare jag träffar endast en-två ggr om året.

Casual

Erik hade skickat sin sambo till Jönköping och min fantastiska fru stannade hemma med barnen. Jag är väldigt tacksam för att man som småbarnsfarsa kan få komma iväg såhär. Det betyder så mycket (svårt att förklara för någon som inte har barn). Så tack Malin, jag lovar att ha en mysig kvällis färdig varje gång du jobbar kväll!

Erik var min första trubadurpartner

Hann med en hel del foto! Dels var vi vid Trälen norr om Göteborg vilket kommer få ett eget inlägg framöver, dels körde vi lite porträtt och blixtmixtrande! ...oerhört lärorikt! Jag behöver få tid till att flytta runt, knappa på rattarna och praktisera. Som jag skrev inledningsvis tar jag tacksamt emot alla tankar om det tekniska!

Business as usual

Det är jävligt roligt att bryta ny mark, porträtt gillar jag verkligen. Jag tror charmen ligger i att det är så små skiftningar som avgör om en bild blir bra eller inte. Ett ansikte är ju alltid ett ansikte men ack så svårt det är att få ett uttryck, det är något helt annat som är svårt att framkalla. Dessutom är det ju, som i de flesta fall av fotografering, en fråga om tajming.

Författarporträtt? :-)

Körde en bild i fönsterljus för att jämföra. Min fru påpekade att det såg ut som ett porträtt man finner på insidan av en bok... lite roligt! Jag gillar fönsterljus, det ska inte underskattas. Dock fick man smälla på med rätt högt ISO så bilden är lite grynig, men men...

Attityd!

Ville också ta ett lite tuffare porträtt. Såg en bild på Petter (rapparen) som var ljussatt typ såhär. I detta fall byggde jag en znoot av ett reklamblad och kartongtejp (lärt mig av Tom Roberts), vilket funkade bra.

Fridens!Added 2011-10-31 21:34 | Permalink | Comments (3) | Comment

Rooftop running... och en utskällning

Det är intressant att få skäll som vuxen... och jag måste erkänna att man kunde känna iaf ett litet uns pirr i magen när man hivade sig upp på taket för lite actionfoto. Väl uppe kunde vi rigga lite i lugn och ro, tycker faktiskt att uppvärmningsfotot blev ett trevligt porträtt. Inte ofta man skjuter porträtt med fisheye :-)

Thomas

När det började mörkna lite väl mycket stod vi vid kanten för att se om vi kunde få nåt svindlande. Då kom det en kvinna som jobbar med fastigheten, hon var inte helt nöjd. Det är inte första gången jag får en skarp tillrättavisning i fotosammanhang och det är en speciell känsla att ta emot skäll som vuxen. Speciellt när man haft pojksträcksliknande upptåg.

Rooftop running

Sitter här lite sent... men det blev en sen dag på jobbet inför stundande långhelg. Och jag hade ju rört ihop min fördeg igår, den såg fin ut i morse men jag visste inte när jag skulle komma hem så den fick snällt lägga sig att vila i kylen. Som sagt sent hem, men jag ville ju så gärna baka mitt första surdegsbröd, så här sitter jag... surdegsbröd tar tid! ...men det doftar juvligt!

Rooftop jumping

Långhelg ja... det bär iväg till min bästa barndomspolare Erik i Göteborg. Troligtvis en softhelg där man tränar lite sen sitter i kalsonger, spelar gitarr, sjunger och hinkar kaffe i flera timmar. Jag har längtat efter denna helg mycket länge!

sesAdded 2011-10-27 23:10 | Permalink | Comments (3) | Comment

Dags att prylbögifiera ett nytt intresse

En passion som växer sig större som en jäsande deg är just bakning. Just nu skrapar jag på ytan och precis som inom foto så får man nya idéer när man pratar med dem som är bra på't. Min nuvarande mentor är Joan Wahlgren... konstnär in i stjälen vilket han tagit vidare till sina bröd vilket inspirerar mig mycket.

Det är soft med bakning... men det gäller att inte ha bråttom. En perfekt syssla med småbarn mao. Är man knuten till hemmet så har man tiden. Själva bakandet i sig tar ju inte så lång tid, men det gäller att låta brödet jäsa i lugn och ro, alltså tid för lek! ...eller gitarr, eller redigera bild, eller bara dricka kaffe och snacka skit. Jag integrerar ofta ungarna i bak och matlagning, Tilde tycker det är sjukt roligt och hon känner sig lite viktig när vi äter bröd som hon har bakat.

Det är ffa Joan som fått mig till längre jästider och han kommer få agera stöd i min övergång till surdeg. Ska sätta en ikväll, det verkar ju inte så svårt alltså. Bakade ett bröd i gjutjärnsgrytan igår... fyra jäsningar och inget knådande (bara att vika in brödet). Man behöver typ ingen jäst om man jobbar så, 16g till 540g degvätska.

Hade ju den äran att plåta Joans bröllop (han sjöng och spelade på mitt)... det är där bilderna kommer ifrån. Finns fler i tidigare inlägg och en stund i portfolion om någon är sugen . På mitt eget bröllop fick jag en Bosch Assistent av morfar, den har gått varm sedan dess. Som prylbög så kan man snöa in på grejer även inom bakning... julklappstips(?):

baksten, jäskorgar, digital stektermometer, brödspade, fler bunkar, fler litermått... ja, ni hajar

...får ofta höra att jag går "all in" i intressen, men det är väl bra eller? /Vi ses!Added 2011-10-23 19:54 | Permalink | Comments (5) | Comment

Mera Spanien och en eventuell surdeg

Madrid, Köpenhamn... idel resor och upplevelser denna höst. Inte denna men nästa helg ska jag spendera i Göteborg hos min barndomsvän Erik Lundqvist som ni hittar här på FS. Har sett fram emot den helgen länge, den skulle egentligen gått av stapeln redan i somras.

Om Köpenhamnshelgen var ganska soft så kommer nog Gbghelgen bli mer aktiv. Det snackas redan om att repa in låtar, blixtfotografera, trailrunning, beachvolley... sen måste man ju klämma in käk, skitsnack, kvällsmys och en massa annat som hör till när man catchar upp!

Själv hemma och lite hängig. Panikar över missade träningspass och irriterad över att jag troligen bör vila mig frisk till helgens trailrace på 10,6k. Såg att tävlingen (Höstmilen) var en del av Salomon Trailtour och det hade dragit en del folk! Kul!

Hoppas på att känna mig stark på söndag så man kan plocka fram tävlingsdjävulen. Är sugen på att pressa mig ordentligt. Nästa torsdag utmanar vi (lärarna) eleverna i en lagtävling i Vrinneviskogen. Uppgiften är i stafettform, lag om 5, att löpa alla de olika sträckorna som finns där. Det rör sig om 10k, 5,5k, 3,5k, 2,4k och 1k... väldigt blandade sträckor alltså.

Jag har lagt ner mycket tid i sommar och fram till nu på att studera "det perfekta löpsteget". Det har blivit en del böcker och Youtubefilmer... och såklart massa, massa träning. Känner att det har hjälpt mig vidare och utvecklat mig som fystränare. Min starka sida har alltid varit styrketräningen men jag blir mer och mer sugen på att ta mig an någon löpare som är sugen på att utveckla sin teknik.

Nähe... Malin jobbar natt, ungarna sover, jag är trött... nu ska jag göra en god kvällis och se vad TV4-play har att erbjuda. Det är typ den nivån jag pallar med. Har svingoda portionsbröd i frysen som ska värmas. Det är dags för mig att ta steget att baka surdegsbröd... sjukt taggad. Men inte idag dock :-)

...vi sesAdded 2011-10-20 21:04 | Permalink | Comments (1) | Comment

Tilde, Spanien och ett danskt rågbröd

Har fått uppmärksamhet kring denna bild idag! Roligt iom att det är en mobilkamerabild, man kan inte nog understryka vikten av att ha en kamera med sig... knäpper man många bilder får man helt enkelt en och annan intressant.

Tilde

Bilden föreställer min mellandotter Tilde. Vi har fått ett synnerligen välskrivet läkarutlåtande idag som förhoppningsvis kan hjälpa oss att få ett omvårdnadsbidrag. Det var först en lättnad att se att det var så bra och tydligt skrivet, men efter ett tag så insåg jag att det är hennes öde... svart på vitt, skrivet på läkarspråk. Det är en diger lunta hon har, trots att det utåt sett uttrycker sig i ett litet lyckoöra. Så samtidigt som man hoppas på ett litet ekonomiskt stöd så är det med visst vemod man isf mottager det.

Jag har varit i Madrid med mitt arbetslag. Vi har varit kulturella och jag har betraktat verk från kända konstnärer som Picasso , Miró och Dalí. Förhoppningsvis har vi lyckats bygga en bro mellan vår skola och Villa Reals fotbollsakademi. Vi har insupit spansk kultur, tränat språk och stärkt vår teamkänsla och sammahållning. En lyckad resa med andra ord!

Något man slogs av var att spanjorerna inte var särskilt serviceminded... eller som  min gode vän Tom uttryckte det: Är de över trettio snackar de ingen engelska! Det intressanta var att de kunde försöka med spanska hur länge som helst trots att man stod som ett frågetecken (?) och det var lätt att notera viss irritation när kommunikationen inte fungerade. Kanske inte bästa sättet att bearbeta sin ekonomiska landskris på, att skrämma turisterna!

Digitalfoto skickade en tidning till mig idag, undrar om de har noterat att jag inte haft tid (vilket bullshit), prioriterat bort, kanske t.o.m prioriterat fel och inte fotograferat just någonting senaste tiden. Bra isf! Tar det som ett tecken! Tveksam dock till att anta erbjudandet även om det var billigt. Det känns som jag har växt ur Digitalfoto även om jag tycker att det kan vara en trevlig tidning. Lär mig inte direkt några nya grejer där längre.

Kan inte låta bli att fejka en tilt-shift när tillfälle ges :-)

Har varit sjuk också, var på bättringsvägen men är sämre idag igen. Typiskt när jag igår kände mig tillräckligt frisk för att anmäla mig till ett 10,6 km trailrace strax norr om Norrköping. Hoppas på att kunna vila mig i form men jag missade ju min hårda träningsvecka pga sjukdom.

Nu ska jag göra en god kvällsmat till min fru som har jobbat sent. Vi var i Köpenhamn i helgen på en kärleksweekend! Det var hur mysigt som helst, gått på Tivoli och åkt karuseller, myst på kanalbåt, shoppat på Ströget, ätit god mat och sooovit! Tänk var man värderar annorlunda när man är barnledig. Tror vi kom till hotellet vid tio på kvällarna och gick och lade oss som värsta pensioparet, men det var det värt. Inspirerad av Danmark så har jag och Tilde bakat danskt rågbröd här hemma som jag ska bjuda Malin på...

Kul att vara här igen, på återhörande!Added 2011-10-19 21:52 | Permalink | Comments (5) | Comment
1 2 Next Last 

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer