Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

LOMO-FX

Återigen med risken att få en etikettlavett av någon argsint FS-besserwisser så har jag lattjat runt med Lomoeffekter. Märk väl, utan LOMO-kamera. För er som anser att man måste ha en Holga, Diana eller vad de nu heter får helt enkelt stoppa här.

Jag såg en tutorial på Youtube och inser att jag är alldeles för feg när det gäller att testa nya grejer. I denna digitala värld så försakar jag ju inget genom att prova alternativa bildbehandlingar. För er som tycker att rätt ska vara rätt i alla lägen, detta är alltså INTE lomografier utan effekter i Photoshop.

Jag vet inte om jag kom så nära... tycker effekten blev cool på vissa bilder men lite crap på andra. Provade runt i olika genrer för att se var effekten skulle kunna tänkas ha sin plats. Jag blekte ur mina bilder lite väl mycket också tror jag. Kollar man siter för Lomografi så innehåller bilderna bra mycket mer färg.

Jaja, jag ska öva vidare någon annan kväll för jag är övertygad om att man kan få till LOMO-effekten bättre. När jag kollat in i Toycamerapoolen så är det inte så mycket LOMO över mina bilder, blev helt enkelt nån annan effekt, så kan det gå! Presenterar ett par ytterligare försök:

 Added 2011-06-28 22:06 | Permalink | Comments (4) | Comment

Egentid

Den ensamma småbarnsfarsan har nu intagit semiliggläge i vår platsbyggda balkongsoffa! Har en ölkorv i högsta hugg och njuter av att jag precis brottat ner båda småttingarna i säng. Malin är och jobbar så nu har jag TVÅ timmar för mig själv, hon kommer jobba kväll två gånger i veckan. Vuxenmys i all ära men det är faktiskt skönt att vara helt solokvist också.

Semestern har startat och vi har skickat iväg en ny årskull studenter. Gnällde i mitt förra inlägg om att jag inte har råd att köpa vare sig en ukulele eller ett fisheye. Ändå ligger och plågar mig med Eddie Vedders (Pearl Jam) senaste platta som är ukulele rakt igenom, hans röst kommer fram fint till det instrumentet... värt att Spotifya kanske ;-) Men jag MÅSTE nog köpa en sommarlovspresent till mig själv och Malin gick med på att skjuta till lite om jag köper ett fisheye, så det får nog bli det :-D

Då ska jag ut till Ågelsjön och fotografera löpning längs de höga bergskammarna, jag ska till skäjtparken och plåta sköna vinklar, jag ska ner bland hustaken i industrilandskapet och ta kort på Thomas när han härjar där. Visst är det spännande att ha en massa uppslag för fotografering, och som den sanna tidsoptimist jag är så ska vi slänga upp bilder och inlägg här jävligt snart.

Vad ska jag göra nu då... det var skönt att ligga här denna sommarkväll. Lovade dessutom Malin att ligga naken här när hon kommer framåt 22:15, det lär ju leda till något bra :-) När man väl får lite egentid så har man massor att välja mellan; spela gitarr, läsa Born to Run (Christoffer McDougall)... nae, jag ska redigera lite bilder! I brist på nya ska jag sätta en Lomo-touch på ett par gamla. Såg en tutorial på Youtube... får se vad det blir av'ett!

Gokväll!Added 2011-06-28 20:30 | Permalink | Comments (2) | Comment

Semester utan vare sig fisheye eller uke :-/

Den lilla prylbögen som bor i mig har vaknat på allvar. Han bråkar alltid som mest när jag är short on cash så att säga... konstigt? Nae... Jag var övertygad om att jag skulle köpa mig ett fisheyeobjektiv då jag har ett skönt presentkort på Scandinavian Photo, det fattas bara 1000 spänn. Men så från ingenstans så har jag fått ett megabegär efter en ukulele. Jag har hittat tillbaka till musikvärlden och har svårt att släppa mina gitarrer för tillfället, men en ukulele... en helsolid mahognyukulele... mmmm... Kolla in Jake Shimabukuro så fattar ni varför, jag kan inte nog understryka att man BÖR se hela denna film. Dels för att det är ett fantastiskt stycke musik, dels för att things start to happen 2:39 in i stycket.

Det stora abret är dock tyvärr att månad efter månad så får vi inget över... alltså vi har en del fickpengar men inte så det räcker till någon dyr sak utöver, läs fisheye eller uke. Jag och Malin gifter oss i början av september så en hel del slantar går ner i den kistan. Sen har det varit mycket bilbränsle och mat den senaste tiden, jobbigt när man lånar av sig själv och får börja månaden med att slanta tillbaka :-/Added 2011-06-27 21:05 | Permalink | Comments (0) | Comment

Äntligen en diagnos för alla missbildningar

Idag hörde Tildes samordnande läkare av sig och bekräftade vad vi har trott en tid! Hon har inget syndrom men en association, dvs. man hittar ingen gemensam orsak till varför barnen får sina missbildningar. 

Det hon har kallas VACTERL! Det är ett akronym och varje bokstav står för en del av kroppen som kan vara missbildad. Tilde prickar ju in ganska många med hennes alla små egenheter. Vi har kikat tillbaka lite i gamla mappar. Det är så mysigt, man glömmer fort hur små bebisar är... Tilde var ju dessutom en liten prematur. Jag önskar att mitt fotointresse hade infallit tidigare så man hade kunnat få lite bättre bilder på henne som liten. Dessa är lite mer "familjealbum" men de värmer ju oss som föräldrar.

Men VACTERL alltså..? Har aldrig hört talas om det tidigare men det finns tydligen en förening och allting :-) Tror det kan vara bra för både Tilde och oss med lite tillhörighet. Inte för att något har bekommit henne än, annat än att hon är sjuk ofta pga njurproblem... men på sikt kommer hon nog börja fundera. Man vet ju inte heller hur hon kommer reagera om barn börjar ställa frågor kring hennes lilla lyckoöra t.ex. 

Hon är så tuff den lilla! Envis som mor sin... har lagt sig till med att skälla ut stackars lillebror titt som tätt, men hon är också noga med att ta hand om honom. Det är ett roligt förhållande mellan dem, Tilde är två steg under normalstorlek och Arvid två över. Det gör dem lika stora, och det kan bli krångliga begrepp det där med lilla- och storasyskon.

Kunskapstörsten är det i alla fall inget fel på, favoritsysslan är pussel av olika slag oavsett om det är på riktigt eller i min iPhone. Kort och gott är hon som en helt vanlig liten tös vilket är skönt såklart. Känslan när hon föddes och de radade upp alla "fel" på henne var mycket, mycket värre. Nu är jag inte ens orolig. Lite VACTERL är väl inget :-)

PeaceAdded 2011-06-20 00:03 | Permalink | Comments (5) | Comment

Sluta gnäll, ta med kameran!

Jag har länge tjatat och gnatat på mig själv att alltid ta med kameran. Ibland har jag fått skälla ut mig själv när man passerat en bild utan att kunna ta med den hem... helt övertygad att alla fotonördar känner igen sig i detta. 

Nu har jag faktiskt gjort läxan och kameran åker med allt oftare. Det gäller att vänja sig vid klumpigheten tror jag, att bli ett med sin kära 7D. Dreglar lite över Fuji X100 men wtf? Jag har inte möjlighet att slänga ut 12 papp på en kompaktkamera hur mycket jag än skulle vilja, men prylbögen i mig letar vägar. 

...men kameran åker med allt oftare nu, inte bara när jag ska "ut och fotografera". Hittills har det inte blivit några superpics kanske men jag har i alla fall haft chansen. Jag längtar efter ett fisheye nu... har tänkt att köpa Samyangs billiga vid nästa lön. Har massa bildidéer kring actionfoto av olika slag, det kommer bli löpning, skateboard och parkour mestadels.

Gatufoto och naturliga porträtt av olika slag är det som ligger närmast till hands för mig när kameran åker med. Jag gillar båda! Blir mer och mer inne på att fotografera porträtt på människor i sina naturliga miljöer. Musiker i replokaler, skäjtare i parken, träningsnördar i fyslokalen, löpare i skogen... ja ni hajar grejen! 

Mer sånt!Added 2011-06-18 12:33 | Permalink | Comments (3) | Comment
1 2 3 Next Last 

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer