Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Pill med Portfolio

Jag har ju själv startat en pool här på FS; Urban Exploration - modern ruins! Där skiljer jag på lokaler och föremål kan man säga och jag vill samla bra bilder på industriellt förfall. På så vis är den annorlunda från "Det glömda rummet" där det finns många bilder på föremål. Detta har föranlett mig till att pilla med min Portfolio. Har lagt in en mapp jag kallar "Patina", där finns mina bilder på föremål... kan se ut såhär:

Båten

Kolla gärna in i Portfolion och tyck till! Allt är välkommet!

Hörs!Added 2011-05-30 17:23 | Permalink | Comments (4) | Comment

Det är mer som tankar om livet...

...ett ämne jag sällan behandlar i den här bloggen, livet, men nu är det dags. Jag var ju nyligen och fotograferade mina kära vänners bröllop vilket var en fantastisk utmaning. Forsätter att presentera bilder därifrån som tema i detta inlägg. 

Jag ska själv gifta mig den tredje september med Malin som jag älskar så innerligt. Hon är en så fantastisk kvinna med integritet, bestämdhet och glöd. Hennes passion tar sig stora uttryck i alla sinnesstämningar och hon är så klok.

Maj månad är väldigt påfrestande för oss lärare och Malin har precis börjat ett nytt jobb. Samtidigt försöker vi sälja en lgh samtidigt som vi vill flytta in i ett radhus. Detta sammataget har blivit lite för mycket och gör att vi har lätt till irritation. Vi båda måste göra en kraftansträngning! Snart är det sommarlov baby :-) då ska jag vara en god hemmaman och ha middagen på bordet direkt när du kommer hem, älskar dig!

Imorgon ska jag ut på en av höjdpunkterna vi har i vårt arbetsår. Vi tar med kidsen i åk 2 på en vandring i fyra dagar. Många av eleverna har aldrig varit utomhus så länge förut och det är många nya uttryck som ger sig till känna. Vissa träder fram och andra drar sig tillbaka, det är en så nyttig och utvecklande resa för både elever och lärare.

...kommer såklart sakna barnen och Malin men jag tror också att det är lite bra att komma ifrån varandra en tid... bra att få sakna och längta lite. I sommar kommer Malin alltså jobba. Det är både bra och tråkigt, ledighet är underbart men cash is king.... och pengarna kommer att behövas till vårt bröllop!

Vi kommer gifta oss i Borgs kyrka och ha festen i Industrilandskapet vid strömmen i Norrköping... kommer bli sagolikt! Nu är det fullt bestyr med inbjudningskort, klänning, mat och sån't. Vet inte om jag är fördomsfull men jag som man har lite svårare att visa det största engagemanget i dessa ärenden :-) lovar skärpa mig. 

...i övrigt är det mesta cool. Negligerar mina intressen i all stress, men jag vet att de kommer tillbaka. I sommar ska jag bli bättre på att hålla i träningen, i synnerhet löpning! Håller på att skola om mig till barfotalöpare och läser inspirationsböcker i ämnet. Sjukt kul! Ska även lägga en del krut på min nya gitarr, ska försöka få till ett par gatugig med min gode vän Jakob för att bidra med lite sommarkultur!

Fridens!Added 2011-05-22 11:49 | Permalink | Comments (3) | Comment

Pistolen entrar scenen som bröllopsfotograf

Hedrad såklart, var känslan när jag tog bilen till Stockholm för att fotografera mina goda vänners bröllop... men jag hade också känslan av nervositet och skräckblandad förtjusning! Detta är mitt första bröllop, något som jag egentligen aldrig trott att jag ska göra. Jag har ju hoppat över kapitlen kring bröllopsfoto i Kelbys nybörjarböcker.

Björn och Maja, de som ska gifta sig, hade förklarat att de ville ha min stil på bilderna och gett mig helt fria händer. Något som för mig blev både positivt och negativt. Det är skönt att jobba utan ramar, efter egen magkänsla men om det finns idéer är det kanske lättare att de blir nöjda.

OK då... vad är min stil? Vad är mitt stuk på bilder? Jo, jag fotograferar moderna fabriksruiner och folk på gatan :-) På nåt sätt ville jag ju sätta det avtrycket. Planen blev då att jobba med dokumentära bilder i svartvitt på själva förberedelserna för att sedan uttrycka mig i färg till själva brudparsbilderna.

Det passade bra som gameplan för bruden ifråga skulle inte ha en traditionell vit klänning utan en grön, dessutom en väldigt vacker hårfärg till. Så jag tror det kommer gynna mitt presentationstänk. Det blir som en slags före/efter-effekt. Dessutom önskade de att fotograferas i urbana miljöer, gärna runt betong och graffiti... något som passar mig som handen i handsken.

Detta är en av brudparet önskad sneakpreview, för er som tror att jag spoilar känslan man kan få vid leverans... antar jag. Jag var oerhört spänd när bilderna skulle tankas upp i datorn. Tänk om det skulle bli en sån där känsla man kan ha vid gatufoto ibland, att inget är bra! Nu tycker jag själv att detta gick vägen. Kommer få ihop runt 25 bilder som jag tycker håller vilket känns helt OK. Lägger in lite bilder bland portfoliomapparna i närtid. Håll utkik!

Vi hörs!Added 2011-05-16 16:21 | Permalink | Comments (7) | Comment

Misslyckad Urban Exploration!

Jag var på kurs i minimalistisk löpteknik i torsdags. På orten hade jag lyckats se ut ett intressant objekt för Urban Exploration. Internetrekogniseringen gick hyfsat och iom att min kurs startade kl. 17:30 så hoppades jag på några timmar ruinfoto! Jag lockade med en fotointresserad fystränarkollega och vän och övertalade henne till ett eventuellt ignorerande av en "Tillträde Förbjudet"-skylt.

Det var inte jättesvårt att hitta ett ställe att ta sig in på, trots det välreparerade taggtrådsstängslet. Det klurigaste var att stället låg mitt i bebyggelsen så största utmaningen var att inte dra åt sig blickar från allmänheten. Väl inne på området blev det genast svårare än det brukar vara.

Alla dörrar på den sidan vi gått in på var ordentligt låsta eller igenbommade. Med alldeles för lite tid kvar hittade vi runt hela komplexet för att kunna komma in i byggnaderna. Till vår fasa dök det då up en massa människor! En farbror kom fram och undrade vad vi höll på med.

- Dokumenterar ödelagda industriområden, svarade jag och försökte låta som Jan Jönmark. 

Jag beskrev mitt intresse och frågade var det var för verksamhet som pågick på området. Farbrorn förklarade att det var vissa byggnader som var igång medan andra stod tomma. Dock fick vi inte gå in någonstans iom att de som verkade på området hade ansvar för alla som vistades där :-/

Vi hade ändå dåligt med tid så det blev till att knäppa några exteriörbilder på de byggnader som väntar på att jämnas med marken eller byggas om. Gillar hur naturen börjar bli ett med sådana här ställen.

Lyckades sticka in kameran genom ett trasigt fönster för att få något interiört, hehe... Lätt att jag kommer återvända hit, då på en tid på dygnet då det är fint ljus men framförallt folktomt. Jag ska in i dessa byggnader för jag tror att det finns en hel del spännande att fotografera därinne. 

Mycket i färg idag! Avlutar ändå med en i sv/v...

Ni på FS som gillar denna typ av foto och äventyr. Kolla in poolen Urban Exploration - modern ruins, där är tanken att vi samlar tidsdokument från det svenska industriella och institutionella förfallet. 

Mvh/PeterAdded 2011-05-07 14:05 | Permalink | Comments (5) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer