Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Folk hittar sig bland mina gatufoton

Det är sant! Det har hänt mig två gånger och vid två andra tillfällen har folk hittat bekanta bland mina bilder. Kom och tänka på det när jag slängde ut denna i poolen för Svartvitt:

Squaredance 

Denna bild (ovan) plåtade jag i Stockholm när jag var uppe på en skatefotokurs. Kursen gick kvällstid så det var mycket tid till att fotografera gatulivet mellan kurstillfällena. Ett par månader senare kontaktade snubben mig via mail och frågade om han kunde få bilden... humor :-)

Om inte punk så...

Ovanstående "street portrait" visade sig vara en kille som i sin tur hade en pojkvän på Malins sida av släkten. Älskar hans rebelliska utseende och med en blick som kan se rakt igenom vem som helst. Han märkte ju såklart att jag tog bilden och frågade var man kunde hitta den. Vet inte om han själv har hittat min blogg men Malins syrra prickade in honom direkt.

I väntan på nåt bättre (eventuellt)

Detta är en bild på ett skönt gäng som fångade min uppmärksamhet. Där var det tjejen som står upp som är medlem här på FS, hon hittade sig själv i Gatufotopoolen tror jag, eller om det var i Bildkritik. Får väl se, rätt var det är faller man väl själv offer för någon ivrig gatufotograf :-)

Fotograferna

...henne kanske? Tror inte hon var ute efter folket på gatan såsom jag var. Men för att passa in i detta blogginlägg så är hon tydligen en vän till Fredrik Bleckert, min vän och kollega som jag brukar fotografera tillsammans med.

SesAdded 2011-04-28 18:29 | Permalink | Comments (2) | Comment

Jag ska spöa Malin i barnfoto

Min älskade sambo har fått jobb! Det innebär ensamtid för mig med ungarna och då ska jag ta tillfället i akt och träna barnfoto. Med 7D:n i högsta hugg släppte jag lös de vilda för att försöka fånga dem på bild.

Jag känner ett smått motstånd till att plåta ungarna, tror att det beror på att det är svårt. För det första så ska man ju försöka hänga med i tempot, för det andra så ska man hitta vinkeln, för det tredje ska man ha koll på kamerainställningarna.

Dessutom har jag, som så många andra, ungar som har total avsaknad av rädsla för höjder. Titt som tätt får man svinga runt 7D:n på ryggen för att rädda nån skrutt som trasslat in sig i ett klätternät två meter upp i luften. Min äldsta, Moa 8, bröt faktiskt armen i sådan incident så ena sidan av mig börjar bli lite gaggig. Min andra actionfrämjande sida tycker det är coolt att de klättrar, men helst då jag kan vara lite med och slipper slänga en 20-tusenkronorskamera i sanden.

Nä, det är bara att inse; Malin är bättre än mig än så länge... Jag har några bilder här som jag tycker är OK men de är inte i hennes klass. Jag får helt enkelt skylla på att jag inte tycker att det är lika roligt som annan fotografering... och det måste man väl få tycka trots att det är ens egna barn.

Nähe, nu är det dags att göra en kvällis och lägga sig i soffan. För er FS-medlemmar som gillar bilder på moderna ruiner såsom industrier, bruk, sjukhus, sanatorier som blivit lämnade åt sitt öde - Kolla in poolen jag har startat: Urban Exploration - modern ruins. Ansök gärna till den poolen!

Ses då!Added 2011-04-26 21:09 | Permalink | Comments (3) | Comment

Som värsta Saltkråkan

Idag är både Arwie och Malin däckade i soffan, "Vi på Saltkråkan" har rullat i DVD:n och det har varit en slappardag utan dess like. Mina Saltkråketankar har fört mig till min egen skärgårdsbarndom vilken är mysig att tänka på. 

Träffad av solen

Sommartid är jag uppvuxen på ön Enbeten i Nyköpings skärgård, ett ställe som jag håller varmt om hjärtat. Numera är det mina egna barn som tar upp det mesta av tiden men titt som tätt så måste jag komma ut i skärgården för att stilla det behovet.

Nät

Såsom pappa så älskar jag att fiska, även om jag kanske brinner lite mer för sportfiskedelen medan han lägger ut sina nät och ryssjor. Säsongen börjar ju nu och varar ända in i november om man är lite ambitiös... bilden nedan är en riktig senhöstbild.

Vår sjöbod

Får se om man kan komma till skott nu på våren och komma ut lite... vi gjorde båtpremiär förra helgen men då var det arbete som gällde. Allt är ju inte inte guld och gröna skogar utan det finns vildsvin också. De har en tendens att böka i gräsmattan vilket gör att man får kämpa med jordfräs :-/ hehe...

Trädet och husgrunden

Vi ses...Added 2011-04-23 18:18 | Permalink | Comments (0) | Comment

VM i flest bildgenrer på en dag

Helt fantastisk blandning på bilder skärtorsdagen till ära. Trodde först inte jag skulle redigera någon bild alls men vaddå? Det är ju lite terapi att sitta framför datorn och med denna saliga blandning fotografier så blev det intressant i alla fall. 

Helt plötsligt på E4:an söderut så säger Tom Roberts:

- Där har du ett ödehus Peter! 

Varpå Fredrik Bleckert står på bromsen... och mycket riktigt, när vi snirklar oss in bland grusvägarna så är det faktiskt någon form av ödetorp i ett tidigt stadie av förfall. Jag har egentligen ingen erfarenhet av torpfoto men det kan ju vara kul att testa.

Själva trippen var det Fredrik Bleckert som styrde upp, den gick ut på att rekognisera en fototripp för ungarna på IT-Media, ett annat av skolans gymnasieprogram. Det skulle få ett uppdrag inom reklamfoto för en broschyr över Omberg med omnejd.

Efter det oplanerade stoppet i torpet nådde vi Alvastra klosterruin. Svårt ställe att fotografera! Arkitekturfoto är svårt! Vi var ju visserligen där i ruggigt dåligt ljus, hög sol mitt på dagen. Detta är ett ställe man vill ha i solupp/nedgång med markanta skuggor i stenstrukturen. 

Nu blev det en del runthoppande bland stenar och murar för att försöka hitta rätta vinkeln, utan några superresultat för min del. Nedan är den bild jag är mest nöjd med, där kunde man i alla fall leka lite med ljuset som strålade in i ruinen.

Därefter blev det naturfoto. Vi var praktiskt taget i Omberg som ligger vid Vättern där det finns en hel del sköna områden att vistas i. Vi klättrade upp på den s.k hjässan, ingen utmaning för oss idrottsmän men alla i skaran var inte lika nöjda :-) Tog en liten paus när vi sedan var nere vid vattnet, då kan man ju lika gärna flasha med sina iPhoneappar som något annat.

Till skillnad från klostret så låg det ett hyfsat dis över vattnet, då är det lite lättare att få bilder som är OK tycker jag... jobbar som vanligt en hel del i sv/v.

Det ligger skapliga berg runt Vättern. Vi avslutade själva naturdelen av trippen på en utkiksplats där det var riktigt högt!

Efter såhär mycket fotograferande, klättrande, jiddrande så var idrottsdelen av gänget sjuk hungriga. Det blev till att dra till Vadstena för käk och kaffe. Soft avslutning på en riktigt trevlig dag må jag säga. Passade på att ta ett porträtt av slottet för att ge er lite vykortskänsla.

Fridens!Added 2011-04-23 00:32 | Permalink | Comments (0) | Comment

Ny pool för industriellt och institutionellt förfall!

Nu startar jag en ny pool för er som gillar "industrial decay"! Det är en betydligt smalare variant av "Det glömda rummet" där vi fokuserar på hur industriell och institutionell effektivisering har ödelagt stora byggnadskomplex runtom i Sverige och världen.

Lockers

I poolen eftersträvar vi bilder med skön attityd i, råa strukturer, flagnande färg, rostiga ytor frostsprängda väggar som vittrar sönder. Helt enkelt stora byggnader som lämnats åt sitt öde i takt med att den tekniska utvecklingen skenar.

Tunnan och ett hål i väggen

Att gruppen är smalare än "Det glömda rummet" betyder att vi exklusivt söker ovannämnda nisch. Alltså publicerar vi inte bilder på glömda föremål, fordon, bostäder, ödetorp, lador o.dyl. "Det glömda rummet" är redan en väletablerad pool med fantastiska fotografer som Bengt Werner och Ewa Gustafsson t.ex och jag hoppas på kanske än lite mer liv i den poolen än vad som är idag.

Den fuktskadade korridoren

Allright! Jag hoppas nu att du ansöker om du känner dig lockad av Urban Exploration i denna bemärkelse! Var med och utveckla denna pool! Tanken är också att vi bildar en liten intressegrupp som är beredda att delge varandra via mail om spännande platser att besöka.

One love/PeterAdded 2011-04-21 22:24 | Permalink | Comments (2) | Comment
1 2 Next Last 

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer