Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Blixt vs. fönsterljus

Var fan är mina blixtstativ Posten? Skickades från Cyberphoto i måndags och ändå har inte Posten levererat, dåligt! Imorgon är röd dag dessutom! Jag är ju så sugen på att börja med porträtt, ett ganska outforskat område för min del.

Mulle

Mest har man ju kört på fönsterljus som i bilden ovan. Jag gillar denna även om jag inser dess brister, ffa i skärpan... och det är ju lite det som är grejen med blixt, att få det snorskarpt! Gillar det mjuka ljuset från skitiga fönster men just på bilden ovan kanske man ville haft ett hårdare ljus för att framhäva mannens erfarna ansikte.

Tilde med teet

Denna är skjuten med en Speedlite 430 EXII fastsatt på kameran. Jag ska i ärlighetens namn säga att jag kan så sjukt lite om blixtfoto så det kommer vara en djungel i början... men nu är det dags att sätta tänderna i'et. Har numera även en 580 EXII och en 7D som han styra dessa vi IR, väldigt spännande! Nu när det anländer lite stativ och paraplyer har man ju ännu större möjlighet att kontrollera ljuset.

Arvid och pappa

Fönsterljus igen, syns rätt tydligt när det kommer mjukt in från sidan. Passar bättre på denna än i den översta bilden, förmodligen för att det är ett litet barn hemma med sin pappa och inte på en ärrad målvaktstränare i London.

Sen får man ju hoppas att man inte blir blixtfixerad. Jag kan tycka att man får jättefina porträtt ute på gatan också. Avslutar med två bilder utan vare sig blixt eller fönsterljus:

Elin

 Min kära vän och andra halva i fystränarduon Burlin/Josefsson (advokatnamn?) på en buss i London.

Om inte punk så...

Skön och för mig okänd snubbe på stan...

Ha det gott!

 Added 2011-01-05 23:18 | Permalink | Comments (4) | Comment

Vinter i stan... bildbevis!

Sitter förväntansfull inför ett SMS från OKQ8, har beställt blixtstativ. Det finns mycket jag skulle vilja prova inom foto; actionssporter, on location-porträtt, naket... där jag nu kommer ett steg närmre. Äger två speedlites och min 7D skickar via IR så nu det är bara att tuta och köra.

Vattenfall

Har fått ett bakslag i förkylningen :-/ Imorgon skulle jag ha varit en hyfsat välbetald fotbollspelare i Valdemarsvik. Några kids i skolan har anordnat en turnering där vi såklart ställer upp med ett lärarlag. Känns inte bra alls att banga men nu måste jag bli frisk, har varit risig sen juldagen. Får lätt panik över missad träning.

Industrilandskapet i is

Jullovet börjar dra ihop sig och det har varit skönt att kunna vara hemma med familjen. IFK-damerna har haft eget ansvar dessutom så man har verkligen kunnat vara ledig. Det blir mycket jobb annars och det är sjukt egentligen vad mycket man är ifrån sina små skruttungar.

Vintervila

...men nu ska Malin börja plugga snart, i slutet av januari är det dags. Då kommer jag att vara pappaledig 25 % i tre år framåt! Känns nästan lite overkligt men det ska bli väldigt skönt att jobba 75 %. Ett nyårslöfte är att verkligen passa på att leka med barnen på dagarna och se till att inte fastna vid otyg som Fotosidan och Facebook.

Isfallet

Har hunnit med lite vinterfotografering. Jag är lite dålig på att ta tillfällen i akt då årstiderna visar upp sig från sina vackraste sidor. Skäms lite över att jag inte fick något vettigt höstrelaterat t.ex. Nu har jag ändå tagit mig i kragen och offrat några av mina egna sovmorgnar, tyvärr utan att ha någon vidare tur med ljuset.

På återseende!Added 2011-01-04 12:32 | Permalink | Comments (3) | Comment

Livar upp stämningen med lite fejkminiatyrer!

Har blivit sugen på att leta lilleputtmotiv igen, eller s.k fejkade Tilt-shifts (även om det väcker lite känslor ibland). Skit i vad det heter, det är kul och det är dags att svinga sig upp i luften och leta efter prylar som ofta modelleras eller framställs som leksaker! Håll tillgodo...

Silo

Tuff tuff

Den gula sportbilen

5

Snö

Later!Added 2011-01-01 12:26 | Permalink | Comments (5) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer