Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Nyårslöftena... uppradade, listade och klara

Egentligen vet jag inte om jag tror på nyårslöften men det har ändå blivit så att jag har gått och tänkt på saker som "jag ska ta tag i efter nyår". För att sätta lite press på mig så ska jag avslöja dem här så att de finns på pränt någonstans.

Orosmoln

1. Jag ska fotografera mer! På senaste tiden har det nästan lagts på is troligen p.g.a mycket arbete på olika håll så de har varit svårt att hinna med helt enkelt. Lösningar: Jag ska bli mycket bättre på att ta med mig kameran och träna på att fota det som finns i min närhet, även på jobbet. Jag ska ge mig in i en ny genre; Skateboardfoto (kommer leda till mer skateboardåkning också, vilket är trevligt).

Vrak

2. Bli mer aktiv på fotosidan! Jag hoppas på att det ena ska leda till det andra... mer bilder att jobba med, mer att redigera, mer att publicera på fotosidan, mer att blogga om.

Herrarnas

3. Gå ner i vikt! Det här är en målsättning som jag inte tycker om men som är nödvändig, i synnerhet för att springa Sthlm Marathon bättre än förra året. Lösningar: Jag kommer lägga om kosten, ffa kvällsmat. Dessutom kapa ALLA sötsaker utom på lördagar, men kapa godis även lördagar (byta mot efterrätt). Svänga om i träningen till fokus på löpning och mer bibehållande styrka.

Fram och bak

4. Vara en bättre man! Lösning: Lyssna mer på Malin!

Strandad

5. Vara en bättre pappa! Lösning: Kommer vara pappaledig och hinna leka mer med barnen.

Dörrar

Så nu öppnas dörrarna mot tvåtusenelva! Jag önskar familj och alla vänner lycka och välgång! Vill även lyckönska alla duktiga fotografer på FS, tack för all hjälp och inspriation!

Vi ses! ...oftare ;-)Added 2010-12-31 08:45 | Permalink | Comments (3) | Comment

Plastikoperation eller inte?

Det har varit många turer kring min dotter och nu har frågan blivit aktuell kring hur vi ska göra med de val man har. I den perfekta världen så behöver man ju inte bekymra sig om sånt här, men hur naiv jag än må vara i vissa lägen så vet jag att detta skulle kunna bli ett problem.

Bild: Malin Romlin

Tildes lilla lyckoöra är bland det bästa jag vet och det är med stor sorg vi diskuterar alternativ. Antingen låter man det vara men det ställer ju stora krav på att hon med självkänsla och attityd kommer kunna bära upp det i framtiden.

Bild: Malin Romlin

...eller så syr man in det, så det slipper hänga. Det är väl det alternativet som vi är mest inne på. Det kommer innebära att det sitter lite lägre och fortfarande är halvt men det kommer nog inte vara lika iögonfallande.

Det sista alternativet är en "all-in"-plasikoperation där man tar brosk ifrån revben och skapar ett helt nytt öra. Innebär ju naturligtvis att man tar bort det gamla. Det kommer man inte göra förrän i tonåren vilket är skönt, för då vet man ju att Tilde faktiskt har valet. Tilde är pappas flicka och jag ska nog lära in lite skön attityd hos henne så hon kan bära upp sitt lilla öra... :-) Min Malin är mycket bättre än mig på vardagsbloggande och gillar man att följa familjeliv så kan man kolla in hennes blogg här!

Peace!

 Added 2010-12-12 20:03 | Permalink | Comments (4) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer