Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Graffiti som förstör eller berikar...

"Man förtjänar böter om man målar väggar med graffiti,
men den som har cash kan klistra budskap på alla väggar i hela city.
Och då är det inget gnäll om allmän egendom,
för folk föredrar smala nakenmodeller, så fort dom ser sig om. "

                                                                                                                      (Fattaru 2001)

Kultur

Vi har en vägg nere i hamnen där det faktiskt är OK att måla, när jag passerade så kliade det i mitt avtryckarfinger. Jag gillar att inom gatufotots värld vända kameran mot subkulturer. Själv är jag uppväxt på en skateboard vilket är en inspiration fortfarande på allehanda vis trots att jag inte åker lika ofta längre.

Nynäs petrolium

Dock så går graffitin stick i stäv med ett annat intresse jag har vilket är att åka och plåta så kallade moderna ruiner, det vill säga övergivna industrier, bruk, mentalsjukhus... you name it. När man kommer till sådana platser ser jag helst att stället har förfallit av sig själv, utan våld från människor.

Shoes

Då får det gärna se ut såhär... ett par övergivna arbetsdojor som legat i det här rummet sedan 80-talet då människor bara lämnade bruket till sitt öde. Jag saknar Gusums bruk, som numera är jämnat med marken. Visst var det klottrat och vandaliserat där med men det fanns mycket spännande motiv och jag hade lätt kunnat återvända fler gånger och fokuserat på andra saker.

Rheinmetall

Tillbaka till graffitin! Vissa ställen vi hängt på har det helt enkelt varit så nerklottrat så att man har fått göra det bästa av saken. Är det så så kan man ju försöka inkludera klottret som ett förfall i sig:

Den gula hissen till himlen

I Tollare, på det övergivna pappersbruket, var det tydligen en grej att klottra hissdörrar... To my Nigga' Anders B:

...och det är inte alltid det lagts så stort engagemang vi graffitins tekniska skicklighet, ibland kan budskapet var nog så viktigt. Såsom i denna från Säters fasta paviljong:

Hola döden i

Vi ses!Added 2010-11-30 19:38 | Permalink | Comments (7) | Comment

Portfolio Review på Fotomässan

Var det någon som råkade se min review och vill ge mig den bistra sanningen? Jag hade inte möjlighet att närvara idag men jag såg fredagens review... de var ganska hårda vilket är cool! Om det var någon som lade märke till nåt, eller kommer ihåg nåt; ge mig! Jag kan ta allt...

...dessa var bilderna:

Alarm

Den ljusa flygeln

Rastgård eller våning 2

Sad chair

Stairs or elevator?

Ladder

DNA-design

Det var bilderna jag hade med!

Mvh/PeterAdded 2010-11-28 19:09 | Permalink | Comments (5) | Comment

Foto och fiske i Nyköpings skärgård

Haft lov v. 44 och passat på att klara av de allra flesta utvecklingssamtal i skolan, med föräldrar och allt! Riktigt skönt... På torsdagen var jag och två kompisar från jobbet välförtjänta av ett par grabbiga dagar ute i skärgården, med foto, fiske, öl och whiskey. Novemberväder kan ju gå hur som helst så vi ska vara glada för de dagar vi fick med lite blåst och växlande molninghet. Tidigt mörker bäddar ju dessutom för att komma in i stugvärmen, slänga oxfilén på grillen och köra playlists på Spotify.

Gyllene november

Den gyllene timmen kan verkligen infinna sig på morgonen också i november. Jag sover sällan jättebra om jag druckit öl dagen innan, nu blev det inte så många så jag kunde vakna upp tämligen utsövd och hinna med ett par bilder på soluppgången... utan att må illa dessutom!

Vår sjöbod

Hann med en liten liten strimma av morgonljus innan solen gick i moln men å andra sidan är det ju allt som behövs, sen är det för ljust i alla fall. Tycker bilderna blev enkla och ganska bra, lite så som man kan uppleva skärgården när den är som finast om hösten.

Vår brygga

Fiskemässigt gick det väl sådär, jag och Johan drog upp varsitt gäddmonster på strax under kilot på torsdagseftermiddagen. Sen hade vi planer på att landstiga Ledskär där det finns en fyr och fånga den i kvällsljus men det gick för stora vågor för att komma iland (eller snarare ut från land igen) så vi missade en fotomöjlighet där. Det blir snabbt mörkt alltså!

Lyckades ändå ta en gädda modell lite större på morgonkvisten, den låg i alla fall närmre tre kg. Hade dock inget annat än en telefonlur att fota den med så ni får hålla tillgodo med bildkvalitet därefter!

Fridens!Added 2010-11-07 11:56 | Permalink | Comments (2) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer