Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Glädjebesked för min lilla fighter

Tilde var på konsultation hos sin läkare idag så Arwie fick vara hos mig på jobbet. En snabb background info så ni hajar läget: Tilde föddes för tidigt med multipla missbildningar där alla utom en sitter på insidan. Det enda som syns är ett litet lyckoöra.

2kg hiphop

Insidan är värre, där har hon en missbildad njure i bäckenet och den andra har en reflux (den läcker), fyra missbildade kotor i ryggpelaren, ett diafragmabrock, en dislokerad lever som trycker sig genom diafragman och ligger på hjärtat, missbildade revben och ett något förstorat hjärta.

Tilde med teet

Framemot halvfyra tyckte jag att det tog lång tid och blev lite nervös för jag visste att vi skulle få provsvar på njurarna. När Malin äntligen ringde så var det bara glädjande besked! Njurarna har slutat läcka, nåt vi trodde aldrig kunde ske :-D Hjärtat slår dessutom helt normalt! För första gången i hennes liv ska vi sluta med njurmedicin.

Att vara småbarnsförälder

Jag går fortfarande och småler. På nåt sätt har man börjat glömma hennes skavanker i vardagen men att få läkarbesked på att hon är bättre känns ändå underbart. Så nu kan hon fortsätta terrorisera oss den lille vilden! Tilde, pappa älskar dig!

PussAdded 2010-10-11 20:48 | Permalink | Comments (9) | Comment

Ett sönderslaget pappersbruk

Kl. 7:00 drog vi mot the Capital, det var dags för nästa UE-äventyr och denna gång var det Stockholm och ett nerlagt pappersbruk som stod på agendan. Vi var lite nervösa att något skulle skita sig redan i starten iom att vi färdats en bit och sett till att ta ledigt från jobbet och allt det där. Skulle vara väldigt segt att stöta på nån vän av ordning, ta emot en utskällning eller i värsta fall på polisen på oss.

Tollare pappersbruk

Väl framme tonade bruket upp sig bland höstlöven, en vacker syn om man gillar den här typen av objekt. En gång var bruket konkurrent med de stora pappersfabrikerna men fick svårt att konkurera när utbyggnad krävdes för att vara med i matchen. Anledningen är läget, inramat mellan bergväggar. Det var familjen Hedenström från självaste Peking som drog igång bruket på 1920-talet för att senare dra sig ur på 1950-talet. Verksamheten lade sedan ner 1964 för att sedan bli plats för egentillverkning av båtar, nån form av kaffeverksamhet och platsen där Lisbeth Salander spikar fast Ronald Niedermann i golvet med en spikpistol.

Rekreationshörnan

Insidan var tyvärr fruktansvärt nerklottrad och sönderslagen. Det är trist att för såna som oss, som vi få en glimt av hur naturen kan käka upp en sån här plats utan inblandning att slag, sparkar, sten och sprayburkar.

Rullstolen

Sökte man sig inåt dök det upp en del godbitar. Den här rullstolen ser verkligen ut att ha gjort sitt, likaså dumburken (inte det största formatet man sett heller). Det var sjukt mörkt här så det fick blir en lång slutartid och måla fram motivet med en ficklampa.

Kontroll

Visst råder viss ilska över klottrare, men ibland är det fyndigt :-)

Vi kom ut på baksidan och fann ett ställe man kunde klättra upp lite högre för att komma in/upp till övervåningarna, det var annars svårt till en början. På väg upp dit hittade jag en riktigt gammal klenod. Jag vågade inte riktigt gå in där för jag såg inget direkt golv, och jag var inte skitsugen på att fastna. Fick bli en detaljbild av maskinens kugghjul istället.

Maskinromantik

Sammanfattningsvis kan man säga att det var ett trevligt ställe att besöka men det var alldeles för vandaliserat för att det skulle vara enkelt att ta bilder. Är man i närheten och vill ha den äkta UE-känslan så skulle jag föreslå Stora Vika mot Nynäshamn istället. Själv är jag halvnöjd med bilderna, de kunde varit både bättre och sämre... har några fler i albumet "Tollare pappersbruk" på Fotosidan. För er FS-medlemmar, ta en titt hos Johan Andersson, han har fått en del riktigt bra bilder härifrån!

Peace vettja!Added 2010-10-10 20:11 | Permalink | Comments (1) | Comment

Har svårt att komma till...

Inte med Malin då alltså, men med min Canon. Väldigt mycket jobb, ganska mycket träning, inte så många exponeringar... så ser livet ut just nu. Kom i alla fall ner till hamnen en sväng för en vecka sedan och klättrade upp i den övergivna kranen som står där. Då pirrade det lite i magen, mest för att den är gammal och fallfärdig och för att det kändes lite olagligt. Kom för nära för att få så coola bilder jag hoppats på men jag behöver ändå träna att se detalj.

Kugghjul

Det här var ett lite knivigt motiv. Väldigt mörkt och runt sekunden handhållet med lite stöd, tanken var ett längre skärpedjup men i efterhand tycker jag det blev ganska coolt med bara själva kuggen i fokus. Bilden föreställer en detalj från denna kran här nedan.

Kran 22

Vid getåravinen hittade jag helt sjukt röda löv, jag har inte förstärkt dessa färger överhuvudtaget. Se gärna bilden förstorad!

Nästa fredag drar fotogänget på äventyr igen. Det ska bli en ny UE-tripp vilket jag har längtat efter. Det är svårt att hitta ställen och alltid en chansning när man väl drar... men det är det värt. Får se hur det blir den här gången. Presenterar en av mina favoriter från Gusums bruk (R.I.P).

Stairs or elevator?

Vi satt och hängde i Toms studio i fredags och drack några bärs (hett tips är nya Innis & Gunn som är lagrad på romfat) vilket var mycket trevligt. Studioblixtar, mörk öl och halvnakna män... blir ju inte mycket bättre än så. Får se om man kan skaka fram lite bilder därifrån, hehe... de kanske passar bättre på fejjan än här ;-)

Ses!Added 2010-10-03 11:03 | Permalink | Comments (2) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer