Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Ensam i Stockholm

Jag har gjort min första resa solokvist! Intressant och lärorikt för en sällskapssökare som jag att faktiskt får REJÄLT med ensamtid. Två hotellnätter, tre fotokurskvällar men framförallt tre dagar helt allena i hufvudstaden. Planen var att ta det väldigt easy-peasy och bara gå runt (alt. åka tuben) och gatufota.

Mot underjorden

Som trebarnspappa så har det varit väldigt skönt att få komma bort... man behöver sannerligen ladda batterierna ibland och jag tycker det är nyttigt att komma ifrån familjen och få längta lite. Lyxade lite med hotellet och skämde bort mig med två de la grande-frukostar, man ska ju ladda rejält om man ska runt och plåta hela dan.

Ett sanningens ord

Jag har med intresse följt Mattis resonemang kring gatufoto i hans fotoblogg fotospår. Ska erkänna att man upplevde en viss stress att få bra bilder nu när man var iväg... och nu när man hade tid. Tror att det är en känsla man absolut ska passa sig för, har svårt att tänka mig att det i något läge går att stressa fram bra bilder. Det är spännande att tänka på vad ett bra gatufoto egentligen ska innehålla..?

Missat ett skarpt fisköga

En annan intressant aspekt är hur bra bilden måste vara rent tekniskt. I ovanstående bild ligger fokus aningens fel teoretiskt... fokus kanske borde ligga på fiskens öga. Dock tycker jag det är viss charm inom GF om det inte är heelt perfekt, dessutom kan jag ju då lägga upp fler bilder, hehe :-)

Två välklädda

Resan präglades dock av regn vilket försvårar en fotokurs som behandlar skateboardåkning. Tyvärr blev andra dagens session inställd och vi fick istället lägga praktikdelen i fryshuset dag tre. Lite segt faktiskt när man ändå planerar upp en resa med hotell och grejer att det inte går som man tänkt. Passet jag missar nu är själva feedbackdelen, den är ju så sjukt viktig... men jag tror att jag kan få respons på skäjtbilderna över telefon istället, hoppas på det.

Stopp

Jag gjorde ett par intressanta upptäckter när jag kollade bilderna från Stockholm. Jag fotar ofta mobilkonversationer på ett eller annat sätt, och jag kör en hel del "detaljgatufoto"... framöver lär det nog komma ett blogginlägg vardera kring dessa... tills dess, ha det fint!

FridensAdded 2010-08-31 23:45 | Permalink | Comments (4) | Comment

Gatufoto på dåligt humör

Haft en såndär dag... Mycket att sura över, dels har vi bara gjort en massa tråkigt städskit. Sen är jag bitter för att vi har dåligt med cash... och inte nog med detta så var det lössvarning inför Moahelgen. Har dock luskammat järnet utan att hitta något så jag hoppas det är lugnt.

Hursom fick jag ett läge till lite gatufoto, läs jag hade ett ärende till stan och hade en timme att slå ihjäl. Fortfarande på dåligt humör gick det rätt kass. Några stycken som får bli värda en bloggplats. Mannen ovan hade ett fasligt sjå att få till det med sina cigg, ja dessa rökare...

Har läst att man ska inta en bekväm position för att få skarpa bilder (har väl med balansen att göra), i bilden ovan får ni väl avgöra. Det är svårt att plåta på ett bra sätt under stress. Men i mitt fall så är det också väldigt sällan man verkligen känner att man har tid.

Jaja, till nästa gång så...

/PeterAdded 2010-08-13 22:48 | Permalink | Comments (5) | Comment

Kärlek i Kalmar

Har varit på ett fantastiskt trevligt bröllop i Kalmar. Min gode vän Marcus har äntligen gjort slag i saken och gift sig med den vackra Sara! Festen var alldeles strålande, sådär som det kan bli när man träffar goda vänner man inte sett på många år och stämningen är full av kärlek, fest, dans och musik.

Hängde hela dagen med Magnus och Jonas, två gamla vänner från studietiden i Kalmar. Gjorde så att jag satte mig i bilen från Norrköping sjukt tidigt för att få så mycket av dagen som möjligt med mina vänner. Passerade Söderköping redan innan 6 och var tvungen att gå ut ur bilen och knäppa en bild på kanalen.

Kanalen i Söderköping

Jag har fattat stort tycke för att konvertera bilder till sv/v och jag känner att jag vill öva mycket på det. Viktigt är att få motiv som gör sig bra i sv/v så jag har märkt att mina ögon har varit lite inställda på det den senaste tiden. Väl i Kalmar så hade Jonas styrt upp en övernattningslgh mitt i centrum som jag hittade till ganska tidigt, efter en resultatlös fotovandring i stan. Jag fylls alltid av ett lite lyckorus inne i Kalmar för just studietiden rymmer så många minnen och så många vänner. Bilderna blev skit dock, kan bjuda på en trappuppgångsklassiker.

Klicka gärna på bilden, den gör sig bättre förstorad!

Jag har sett bättre söndagar dock. Måste catchat nån mystisk sjukdom på festen för jag var rejält sjuk hela förmiddagen. När vi väl kvicknade till blev det en obligatorisk Thaibuffé innan det var dags för hemfärd. Passade på att se om det gick att få en gråvädersbild av Ölandsbron, gick sådär... den får duga till bloggen.

Klicka gärna på bilden, den gör sig bättre förstorad!

På återseende/PeterAdded 2010-08-13 01:07 | Permalink | Comments (1) | Comment

En produktiv dag (+rannsakan av sig själv)

Igår kändes det som jag tog mig för en hel del. Säkert inte så mycket egentligen men man går ju onekligen på halvfart under den alltmer sinande semestern. Jag fotograferar i stort sett varje dag nu även om det bara blir litegrann ibland. Jag börjar få in vanan med att alltid ha med mig kameran när jag går ut.

Om inte punk så...

Jag hade med mig Arvid på stan, man är inte direkt rörlig som gatufotograf med barnvagn men lillkillen är snäll när han sitter i vagnen så det är absolut bättre än inget. Börjar med ett gatuporträtt som jag gillar, jag jobbar med ungdomar och jag har en liten svag känsla för dem som vill uttrycka sig. Jag har haft problem sista tiden med mitt fotande, gått vilse kan man säga. Men nu ska jag leta efter det speciella, och naturligtvis det som JAG tycker är speciellt.

Stuprörsjeans

Som komplement till det så ska jag träna mitt bildseende (lite som i bilden ovan). Eftersom jag inte hållit på detta så länge så måste jag blir bättre på att koppla på "fotosynen". Jag hade ett ärende in på Clas Ohlsson och kom ut med både haspen (som var ärendet) och " American Beauty" som blev spontaninköpet, jag har längtat efter att se om den och film är en stor inspirationskälla till mitt fotograferande.

På spåret

Dagen tredje inköp blev senaste nummret av Black+White Photagraphy. Efterbehandlingen är så sjukt viktig och jag mottager gärna tips, i synnerhet när det gäller konvertering till sv/v. I mitt inspirationssökande har jag halkat in hos Christophe Agou. Älskar hans utställning Life below (klicka Photographs/Life below och för pekaren över siffrorna), dels den subkultur han emfaserar, dels hur svarta han vågar göra bilderna... mycket snyggt!

Åskådare

Innan film och tacos med Malin så han jag klämma in lite sommarmotion i skateparken. Så jävla skönt att dra och tokskäjta en timme innan man lägger sig på sofflocket. Jag ser fram emot min Stockholmsresa med skateboardfotokurs, hotellboende, pétanque och gatufoto. Grymt och du har läst ända hit!

Mvh/PeterAdded 2010-08-05 08:50 | Permalink | Comments (5) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer