Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

St Vika, sannerligen huge!

Å så äntligen dags för ett nytt fotoäventyr med mina homeboys from work. Denna gången var vi lite vilda och galna och planerade in ett nattligt äventyr. Egentligen en sanning med modifikation då 4 av 5 har barn under 3 hemma, och för att lättare lura sambo/fru så sticker man och "kör lite på sena kvällen". Kvinnans list är ju iofs stor och den enda man egentligen lurar är sig själv... på sömn.

Vackra klippor i kvällssol

Planen blev i alla fall att fota Stendörren i kvällsljus och sedan iväg på nattligt UE-äventyr bort mot Nynäshamn. Efter ett par timmar naturfoto stack vi således och avnjöt en god och näringsrik (?) måltid på McDonald's i Södertälje för att leta vidare efter de la grande cementfabrik. Väl på plats blev det lite lurigt när vi inte hittade någon naturlig väg in som inte såg kamerabevakad ut. Dock vägrade vi vända efter 20 mil och missade sovtimmar och det skulle visa sig att vårt problem inte var större än att en iPhone och lite Google Maps kunde leda oss på alternativa vägar.

Stora hallen

På insidan taggtråden blev jag förbluffad över hur stort stället var. Ovan är själva ingångsbilden där man till höger kan se en av de stora tvillingskorstenarna. Fotot är taget mitt i natten med ca 50 sec slutartid och jag tycker att ljuset blev väldigt spännande.

Tunnan och ett hål i väggen

Stället kändes ganska riskabelt på sina håll, man kände lite på trapporna och höll blicken uppåt för att undvika ras. I denna bild valde man t.ex att undvika hålet i väggen då vare sig jag eller kameran skulle ligga död och begraven under en medeltida forngrav.

Poolen

Poolen

Däcket

I en av lokalerna fanns en gigantisk vattenfylld cementcirkel av något slag. Det kändes inte helt fräscht, jag tog ett steg ner i den närmsta sörjan på bilden för att få en lägre kameravinkel. Dock verkade det bottenlöst och genast började det bubbla 5 m bort så det blev till att hålla sig på fast mark. Mitt i natten snurrar ju tankar om uppflytande lik i värsta Stieg-anda.

Sönderskjutet

Det är ju naturligtvis synd men till synes oundvikligt att sådana här ställen vandaliseras. Normalt sett brukar jag inte fota det som människan förstört avsiktiligt men jag föll ändå för detta fönster. Längtar sjukt mycket till nästa äventyr, vi får se var vi hamnar då?

Fridens!Added 2010-07-02 12:34 | Permalink | Comments (4) | Comment
First Prev 1 2 

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer