Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

1:a UE-missen

Jag och Tom skulle spontanutforska lite övergivna miljöer i Norrköping. När han var liten hade de lekt krig uppe vid Oljeberget i Lindö, ett militärt bergrum med tågräls och grejer... dock var ju detta 18 år sen och vi hade ingen aning om hur det skulle se ut idag. Tyvärr sket det sig rätt hårt för vi kom inte in, det var relativt nya kedjor och lås som stoppade vår väg så det var omöjligt att ta sig in, enligt UE-kod, utan att göra åverkan på faciliteterna... jag som köpt en sprillans ficklampa :-(

Istället stack vi till båtvarvet för att spana kranar och sjunkna skepp, det var blåsigt som 17 och himlen tyckte jag lämpade sig för lite sv/v bilder.

Wolff

Den är mäktig där den står och rostar sönder den gamle Wolffkranen. Tyckte mig klara att få rätt coola perspektiv på 15 mm.

Orosmoln

Träffade en farbror som var grymt sugen på att berga Legend som ligger och vilar sig lite. Hon flöt tydligen på denna plats men lämnades helt åt sitt öde och sjönk för ett antal år sedan, sedan dess har naturen gjort vad den kan för att förena sig med henne. Mannen vi talade med ville köpa loss och rusta upp henne vilket skulle vara ett tvåårsprojekt och kosta runt en mille, dock därefter kunde man sälja'na för två så är man i den branchen fattar jag att man är intresserad.

Gamle Wolff

Wolffkranens framtid har jag dock ingen aning om och det visst nog inte han heller. Gillar att det här stället ligger så nära för det känns alltid kul att återvända hit och fota med nya tankar kring hur man vill framställa miljön.

Fridens!Added 2010-07-31 13:31 | Permalink | Comments (2) | Comment

Hommage till Göteborg

Är nyligen hemkommen från Göteborg där jag spenderat ett par dagar med familj och svärmorsfamilj. Jag tror att Götet skulle passa mig/oss rätt bra som person(er), verkar vara en hel del skönt folk där!

Downhill

Vi började vår minisemester med ett besök på Liseberg. Måste säga att det gick över förväntan trots att det var HYSTERISKT mycket folk. Det trista med det är såklart all väntan, en timme kö till attraktionerna var inte ovanligt.

Prio ett var ändå att hålla ungarna på humör så man fick försöka åsidosätta sig själv lite. Tålamod är en dygd när det ska köas med och bland småbarn, men jag tror Tilde är nöjd trots allt.

Malin var grym på att assistera den vilde, jag övade panoreringsteknik!

Missade lite i fokus på denna, men jag gillar ljuset och skärpan på Malin så det fick bli en familjealbumskeeper ändå. Vi han faktiskt med att åka en och annan värsting framåt kvällen när snälla svärmor och svåger kunde passa ungarna, jag+Malin+Balder = sant!

Om man inte bara vill stå och häcka kan man leta intressanta ansikten, ovan och nedan är exempel på vad som fångade mig...

Dag två turistade vi helt enkelt i stan. Vi smet upp till Slottsskogen och tittade på en massa djur. Både Tilde och Arvid var helt saliga när de spanade på alla getter, hästar, kycklingar, hängbukssvin osv. Parken fungerar nog som en schysst oas mitt i storstan och imponerande barnvänligt må jag säga.

Anonym

Till sist blev det glass i hamnen, jag avslutar min bildberättelse med ett nytt tillskott i TS-samlingen, skjutet från hjulet!

Gbg spårvagn

Många bilder denna gång, hoppas ni hängde på ända hit!

Peace då!Added 2010-07-30 09:01 | Permalink | Comments (1) | Comment

Längtar till mitt första fotocamp!

Okristligt tidigt uppe idag igen, 5:05 tyckte Arwie att det var dags att äta välling och därefter kunde han inte somna om. Eftersom det var Malins sovmorgon så var det bara att snällt dra på sig pyjamasbrallor, knäppa på kaffebryggaren och försöka dölja sin frustration för Arvid. Framåt halv sju kom det andra trollet trippande med kudde och snuttefilt och ville:

- "Titta Emil"

...de är ju för söta ändå, de små. För er som diggar det där med barn och så vill jag rekommendera Malins nya blogg. Hon är väldigt duktig, rak och ärlig när hon beskriver familjeliv med mig och våra ungar.

Själv går jag och längtar efter det fotocamp jag anmält mig till; Introduktionskurs i Skateboardfoto. Jag har suttit här nu och läst på, testat och försökt förstå hur jag kan använda min blixt som slav. Förvånansvärt lätt att få igång den trådlösa överföringen från kameran, desto svårare att få ljuset att bli som man vill ha det. Jag måste plåta mer med blixt för att skaffa mig erfarenhet helt enkelt.

Självporträtt

Självporträtt

I rena inspirationsivern drog jag själv till skateparken härom dagen. Hade faktiskt inte besökt nya betongparken, det är så man borde skämmas. Ringrostigt men roligt, satte en och annan boardslide, några halfcabflips i banken och ett par grinds... jag är ju ändå över 30 numera, 31 t.o.m. Lugnare inspiration har jag tankat på Christian Raaes sida, han är enligt mitt tycke FS:s bästa skäjtfotograf...Added 2010-07-24 07:35 | Permalink | Comments (3) | Comment

Mina kära barn har många namn

Gästande fotograf: Min älskade Malin...

Moa, Moa-toa, Buset, Mojja (om Tilde får bestämma)

Tilde, The Tild, The Scrutt, Fruttie-Fruttie, Battie-Battie (om hon själv ska säga Fruttie-Fruttie)

Arvid, Arven-Larven, Arwie, Arwie-Larwie, Argvid, Mockie-Mockie...

...undrar varför det blir så?Added 2010-07-18 13:00 | Permalink | Comments (2) | Comment

Grönsaker och ett och annat stolpskott

Har varit ute på en gatufotorunda, känns som att det var på tiden! Tappade lite fotofart i mitten av maj då jobbet är som mest hektiskt! Men nu har jag haft ledigt från både elever och IFK-damerna och fotolusten är på topp igen!

Färskt i Knäppingsborg

Tillbringade en bra stund i Knäppingsborg, visserligen mest turister där men miljön är skön och den inbjuder till en del gatufoto i färg.

Lycka i sinnet

Denna farbror gav mig sköna vibbar och jag älskar de färska grönsakerna som är uppradade, de är både vackra och luktar gott! En liten detalj i just det här fotot är den lilla ljusstaken/lyktan i fönstret bakom som går i samma färg som morötterna. Tur ska man ha, för jag såg den inte förrän jag kom hem.

Britta och Lennarts

Hade med mig lilla Arvid på min runda och det gick ganska bra. Han satt snällt i sin vagn och spanade på allt folk. När han sedan somnade kunde man jobba lite mer ostört så det funkar faktiskt. Så mina ursäkter om att man inte fotar lika mycket för att man har kids kanske inte håller.

Dörrar på höjden

Trots att gatufoto har blivit så mycket mer intressant så är det inte fel med lite cityscapande när man befinner sig i Industrilandskapet. Denna fasad hittade jag vid det nya Visualiseringscentret vid Bergsbron. Rätt intressant för vänder man sig om är byggnaden toppmodern och denna har jag t.o.m. lagt i "Det glömda rummet".

Peking på en stolpe

Avslutar med en bild på en väldigt blank stolpe!

Ses!Added 2010-07-11 16:17 | Permalink | Comments (2) | Comment
1 2 Next Last 

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer