Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Varför jag älskar mitt jobb

Finns en massa anledningar! Idag var jag t.ex betald multisportare, i mixlag om fyra drabbade vi samman med eleverna (de som vågar) i årets Challenge. Efter 2h och 30min stod vi för andra året i rad som klara segrare efter skogslöpningar, mountainbike och simning... årets första dopp också, inte illa!

Kursen Natur och friluftsliv är ju en annan sköning att få cash för. Vi kör den som en intensivare där vi lägger den på två upplevelseveckor med tillhörande förberedelse.

Skidor om morgonen

Då är t.ex detta en vy att skida iväg emot. Det är ju inte skitjobbigt... dessutom kan man glädjas åt kidsen när de blir som småbarn på nytt i all snö.

Skidåkarna

Snart är det dags för jobbårets höjdpunkt. Det är när vi drar ut på Sörmlandsleden. I fyra dagar vandrar vi skog och mark i mitt underbara hemlandskap. Gillar dessutom att man upplever andra sidor hos eleverna som inte kommer fram i klassrumsmiljön. I år blir det mellan Flen och Eskilstuna, sticker om en vecka... men den turen förtjänar ett eget inlägg.

Städjan

SesAdded 2010-05-24 22:15 | Permalink | Comments (0) | Comment

Nu vet jag hur det känns att nå helvetesmilen...

...nu ska jag bara igenom den! Sprang rekordlångt idag faktiskt. Det var det längsta långpasset innan maran och jag landade på 32 km... en mil kvar sen! Skön känsla i löpningen idag, kom in i ett par småsvackor som man kunde springa sig ur. Dock hade jag fixat den där sista milen idag om det hade behövts! ...skön feeling, ska som sagt konservera den och ta fram den den 5 juni :-D

 Added 2010-05-19 20:05 | Permalink | Comments (2) | Comment

En familjedag på landet

Hade kameran i högsta hugg idag när vi tog med ungarna till Malins pappa i Östra Ryd, Söderköping. Egentligen inte min nisch men att öva sitt bildseende är ju aldrig fel...

...inte att föreviga barnen heller för den delen, något som jag är ganska dålig på. Det är mest Malin som står för den delen. Men idag har jag faktiskt gått runt och upptäckt världen med min mellandotter Tilde, det är fashinerande att se hur barn för sig när de kommer ut i det fria.

Vi har hoppat i pölar, klassiker om man är två år... vi har jagat katter, klättrat in i en traktor, trillat ner i ett dike, tittat på hönsen, klappat kaninen...

...men favoritstället blev här vid bäcken. Där fanns det ju både spindlar och grodor, och naturligtvis en massa massa vatten. Det är inte det lättaste att hålla sig torr om nyfikenheten tar över men kanske inte det viktigaste heller.

Ska jag vara helt ärlig så kunde inte jag hålla mig från att krypa lite i bäcken heller... Såg en groda kämpa sig uppströms, efter en stund satte den sig snällt och väntade, tom så länge att jag hann byta glugg och lufta makrot!

...och när man ändå låg där i bäcken med makroobjektiv på kunde man ju lika gärna plåta en spindel.

Det var en riktigt mysig dag med familjen (utom Moa då...) Härligt med fika i det fria, gott med grillat, en ale slank ner med trots att det är marathon snart :-) Vi måste bli bättre på att hitta på grejer med ungarna. Lätt att bli bekväm och stanna hemma bara för att båda är små och det är lite pyssel bara att komma utanför dörren. Avslutar med en pluttinuttig kattbild, vi var ju trots allt på landet så då är väl bondkatten obligatorisk?

Ses då...Added 2010-05-15 22:55 | Permalink | Comments (1) | Comment

Saknar pétanque så det värker

Av alla de idrotter jag hållit med har den största satsningen skett inom boule. Lite annorlunda tycker många och det kan jag väl hålla med om. Det började när jag och min vän Jakob trubadurade som mest... i våra pauser lirade vi dart och drack kaffe men en vacker sommardag sa Jakob att han hade sådana "bensinmacksklot" så vi gick ut och testade. Väl ute kom det fram nån snubbe och sa att det fanns en klubb i Kalmar (min dåvarande hemstad) och att vi borde testa. Där träffade jag Björn som numera är min vän och en av Sveriges absolut bästa boulespelare. Iom att han var så duktig så fick jag bra sparring från start vilket jag tror hjälpt min karriär avsevärt.

Björn Ivarsson skjuter en carreau i Varberg

Lämnade Calmar Pétanque för Lejonkulan i Linköping där jag spelade ett par år och lärde känna riktigt sköna snubbar och tillika grymma boulespelare och vi gjorde tillsammans ett bra år i elitserien. Det var min debut i elitsammanhang och jag kommer ihåg hur nervös jag var inför mitt första inhopp. Dock var det efter detta när alla polare gick till  nybildade Sibirien Club Pétanque i Stockholm som de härligaste bouleåren började. Så skönt häng i den klubben alltså och Sveriges bästa lirare helt klart! Klubben formades av den först nämnda Björnen och Björnen på bilden ovan, som faktiskt har en FS-profil utan bilder... du borde ta tag i't Björn!

Fokus

Alex Norin lägger

Nu som småbarnsfar är jag på på så jävla dekis rent ut sagt. Är lite av en allt-eller-inget-person och när jag inte kan satsa som jag behöver så blir det praktiskt taget ingenting istället. Visst skulle jag hinna men då handlar det om att prioritera. Andra viktiga områden som tar över är den egna fysträningen, jobb och numera fotografering (jag hatar att välja, usch).

Björn Johansson, jag och Filip Goldéus                                          Foto: Björn Ivarsson

Får se nu vad som händer efter jag sprungit Stockholm Marathon. Jag har ju duktiga junioren Loo Stening här i stan så bra matchning/träning går ju absolut att få. Ska ta en solig dag här framöver och hitta känslan. Saknar boule, saknar Sibirien och alla vänner...

 Added 2010-05-13 11:30 | Permalink | Comments (2) | Comment

Halvåtta hos mig

För nytillkomna läsare här på FS så har jag och Malin (min älskling) börjat ägna oss åt trerättersmiddagar varannan fredag. Vi turas om varannan gång så det innebär att ni kommer kunna läsa en meny här i månaden... den läggs alltid ut ett par dagar innan i respektive blogg. Denna fredag kommer jag att bjuda på:

Förrätt:

Chévre toast med ringlad honung och rosmarin

Varmrätt ~ Tapas de Pistola:

Skrynklig småpotatis

Grillad kyckling- och grönsaksspett

Grillad baconlindad halloumi

Vitlökschampinjoner

Jätteräkor med vitlök och chili

...serveras med ett lass Tzatziki

Dessert:

De la grande marängsviss

Jag är sjukt taggad... sugen på att dra iväg nu och inhandla råvaror. Hoppas att det ska väl smaka!

Ses!

 

 Added 2010-05-12 17:32 | Permalink | Comments (5) | Comment
1 2 Next Last 

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer