Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Sett i rulltrappan

Var ute på en runda idag men hittade inte rätta känslan. Blev inledd till Martin Hertsius blogg via Matti och läste med förtjusning om hans frekventa fotande, bra inspiration... hittade dessutom en massa bra bilder! Jag är inte riktigt där än, att jag kan fota varje dag. Sambon vill ibland låna kameran till att plåta barnen av nån anledning :-)

...nu var jag lite elak, jag tycker också om att fotografera våra barn... men jag har en sån iver att utvecklas som fotograf! Ovan omnämnde föreslog att jag skulle skaffa ytterligare en kamera och tro mig, jag går och suktar efter en 7D dagligen. Tror att det är en snabb och sportig kamera som skulle passa mig.

Ignorera

Vidare diskuterades huruvida man kunde hitta en bild när man spatserar runt utan kamera. Jag gör det hela tiden, men har förstått att andra endast fotar när ögonblicket dyker upp. Kul att höra om hur folk går tillväga innan bilden publiceras, vi är alla uppenbart olika! Idag kompade jag några timmar från jobbet, tanter i rulltrappor blev ett minitema...

Målmedveten

Vi ses hoppas jag!Added 2010-04-27 20:17 | Permalink | Comments (5) | Comment

Timelapse photography

Min vän och kollega Fredrik Bleckert visade mig som hastigast ett Youtube-klipp idag på lunchen. Nu har jag kommit hem och satt mig i soffan och då kunde man njuta mer. Väldigt cool att folk har tid, tålamod och engagemang (kanske en gnutta talang med) för att skapa dessa time lapse-sekvenser... sjukt snyggt! Tack Fredrik!Added 2010-04-21 18:27 | Permalink | Comments (3) | Comment

HDR - Särskilt i det glömda rummet

Det har skrivits en del om HDR:s vara eller icke vara i "Det glömda rummet", inte minst på poolens klotterplank. Jag tycker det är intressant hur folk kan irritera sig så mycket på en teknik inom fotografering, det är lite som de som inte klarar av att det går att skapa en fejkad tilt-shiftbild i Photoshop. Då kan det ibland i diskussionens hetta komma nedsättande kommentarer vilket jag tycker är synd.  

Jag förstår varför folk vill använda sig av HDR-tekniken för bilder, särskilt i "Det glömda rummet". Det är väldigt frestande att dra i HDR-spakar på bilder med mycket patina. Min högst personliga åsikt är att det inte får synas att det är en HDR-bild. Jag använder mig av min extremt känsliga sambo för att kolla om en bild har gått till överdrift... hon hatar HDR. I mitt tycke ska det vara som en bra sminkning, den ska framhäva bildens ansikte utan att det ser sminkat ut. Detta är den HDR-bild jag är mest nöjd med:

Ladder

Om vi lämnar det glömda rummet och pratar HDR som teknik så tycker jag att man ska spana in Kari Salminens eller Björn Wångblads bilder. Dessa herrar är oerhört kreativa och har varsin egen HDR-stil och jag tycker båda är helt fantastiska! 

God afton och på återseende Added 2010-04-20 21:18 | Permalink | Comments (7) | Comment

Gatufoto - tröskeln är passerad

Jag har länge sneglat in i gatufotopoolen och blivit fascinerad över hur många bra bilder det tas på gatan runt om i Sverige. Blev och förundrad över modet hos dem som skildrar gatan på ett så naket sätt, rakt av utan omsvep liksom.

Train slacking

Den här bilden togs för länge sedan i London. Dock så känner jag personerna på bilden vilket inte gör den till ett gatufotografi i sin rätta bemärkelse. Nu ska jag inte säga att jag är särskilt påläst och kan inte svänga mig med korrekta definitioner men det känns inte så i alla fall. Hursomhelst så var denna bilden en väg in för mitt intresse till GF. När jag så resultatet av denna insåg jag att det finns en vardag som bjuder på oändlig mängd tillfällen till bilder, det är bara hitta, tajma och att ta dem... skitenkelt, hehe!

Jag kan vänta

Jag har blivit väldigt inspirerad och peppad av Matti Merilaid till att våga ta bilden. Har hört mig för lite med honom och fått lite känsla för hur man ska tänka, tack Matti! Numera vågar jag nog påstå att det var en tröskel att ta sig över och jag tycker jag blev avtrubbad rätt fort. Ovanstående bild sög lite i magen ändå för det var inte många ute vid fototillfället, han undrade nog vad fasen jag höll på med, men han satt så fint omgiven av Norrköpings anrika miljöer.

Tjejsnack

Försöker nu hitta tillfällen för att smita iväg med kameran, det är så sjukt roligt detta och tycker man får ett litet beroende. Ungefär som till FS överhuvudtaget... men, men

Har tufft att hinna ifrån familjen med tre ungar, däremot kan jobbet ibland bjuda på luckor med lite god vilja och planering. Så ambitionen är att inspireras mer av er duktiga gatufotografer: Matti, Malin J, Tim T, Sven L... hittar nya duktiga hela tiden (får se om de lackar ur på FS när man nämner namn, men det är ju i en ganska harmlös bemärkelse). Därefter få ut egna bilder och hoppas på en bra utveckling!

One loveAdded 2010-04-14 20:56 | Permalink | Comments (3) | Comment

Ledsamt för morfar

Det är trist att se sin gamle morfar åldras. Jag och min syster har vårt estetiska påbrå efter honom, syrran som konstnär och jag som musiker. Fotandet är väl också en konstform som jag på senare tid ägnat mer och mer intresse. Beträffande morfar så har han målat, skapat modeller och snickrat ihop, i mina ögon, enastående konstverk. Därför gör det ont att se honom utan syn då man vet hur mycket han saknar sina passioner. Föreställ dig skräcken att som fotograf inte kunna se mera!

Den blinda konstnärenAdded 2010-04-13 19:25 | Permalink | Comments (4) | Comment
1 2 3 Next Last 

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer