Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Dammar av blixtarna inför bröllopsfoto

Det är dags igen, att för tredje gången plåta ett bröllop. Man ska ju säga nej har jag läst, men hur gör man det? Jag sa ja. Ser mig absolut inte som en blixtfotograf men jag har ändå en, i mitt tycke, OK set-up. Kör med Canons Speedlite-blixtar, den stora och den lilla... styr dem med Pocket Wizards som jag tycker sköter jobbet utomordentligt. 

...mitt initiala blixtanvändande var för skateboardfoto. Den högst upp är plåtad med Pocket Wizards medan den under är tagen med Canons infraröda port + speedlites...

I början av mitt fotointresse hade jag en naiv bild av att 7D:s infraröda blixtstyrning skulle funka. Ville då kunna plåta skateboard och ett och annat porträtt. Men den lösningen är skitdålig faktiskt, man kan inte köra på att blixten KANSKE smäller av så det blev två Wizards plus en minisändare till kameran. Dyrt men tillfredsställande. 

...gillar enkla men ganska hårda porträtt såhär...

eller ännu hårdare som den under:

Nu har jag nog inte tagit en blixtbild på flera år, så det ska bli kul faktiskt. Jag har tagit fram mitt kit, bytt batterier och testat så det funkar. Som skateboardfotograf snackar vi nu tejpade hotshoes och blixtar jag knutit på stativen. Har fått en och annan bräda i huvudet, på kameran, på stativen osv... så i den genren lever utrustningen farligt. 

...men nu ska man ju koppla på det fina tänket och försöka få fram en mysig bröllopsbild. Här är ett par stycken från sist det bar sig. Jag tycker om dem. 

Vi ses!Added 2016-06-15 21:06 | Permalink | Comments (2) | Comment

Datorlösning för den fotointresserade

Många tänker nog initialt att jag bör köpa en iMac eller en Macbook Pro, men det finns inte på världskartan. Jag gillar Mac och skulle gärna konvertera men jag behöver en ny dator nu, och min plånbok är för tunn för Apple. Även om jag haft en hästhandlarvariant på plånka, en såndär med en snodd runt så vet jag inte om jag tycker att det är ekonomiskt OK att lägga pengarna på Mac... eller?

Jag och min fru har ett kapital nu som jag tror kommer kunna tillfredsställa mig i PC-världen, men i snacket med polare så har jag fått upp ögonen för andra tänkbara lösningar än den jag hade i åtanke från början. Har hittills kört på en laptop från Acer med 16+nånting-skärm. Den har funkat bra! Absolut! ...och skärmen tycker jag har återgett bilderna bra, inget problem att köra CS4 heller. MEN, nu har den tre år på nacken och jag är iofs mest orolig för dess fysiska status. Den har fått hänga med under småbarnsåren för mina barn och det har medfört ett visst slitage, och nu får den nog bli ungarnas på heltid.

Har fram till för ett par dagar sedan spanat på större laptops, typ 17 tum+. Sedan pratade jag med en polare på jobbet som också jobbar mycket inom det tekniska. Han kör extern skärm till en bärbar och det skulle ju göra att man kan satsa på en betydligt mindre laptop. En som är riktigt bekväm att ta med sig, som också har en OK batteritid för att vara PC. Dagens skärmar är sannerligen stora, speciellt i jämförelse med de bärbara varianterna, och det känns som att det skulle vara en dröm att redigera bild på.

Jag och min fru var inne på en stationär ett tag också... kanske just för att minska slitage, plus att jag hade en tanke om att det skulle vara billigare. Men jag upplever prestandan såpass bra i dagens laptops att med denna lösning skulle man få lite av det bästa från båda världarna. Att köpa sig en finfin slimmad bärbar och koppla den till extern skärm!

Utmaningen blir att hitta en plats i hemmet för skärmen. Vi har ingen naturlig arbetsplats för fotoredigering men vi skulle gärna ha en... (så om du läser detta Timell så är du välkommen, ta med Björn så frun har något att titta på). Konstigt när man har en lägenhet på 108 kvm, men det är faktiskt så. Har tre ungar som tar upp rätt mycket space så detta kommer kräva en ombyggnation! ...men det är ju också roligt!

De senaste inläggen har ju handlat om min tekniska upprustning! Bildtemat har känts naturligt på något sätt... lite "ut med det gamla, in med det nya". Om du gillar bilder av gamla uttjänade industri- institutionslokaler. Spana in Urban Exploration - modern ruins! Vi behöver medlemmar som blåser liv i den poolen!

Hörs!

 Added 2012-03-11 09:23 | Permalink | Comments (7) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer