Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Omgruppera, omredigera!

Nu har jag valt ut bilder till min första portfolio! Klart å betalt! Order skickad till Crimson på 15 A3... fick dem i födelsedagspresent av min fru. Själva Art Portfolion fick jag av mamma och pappa, så det är nästan så man är lite bortskämd och sponsrad trots att man blir 33. Jag satt tillsammans med min fru och grupperade bilder, har en kommande utställning att tänka på. Skönt att vara tidigt ute så att man kan pröva bilderna ihop och få ett genomtänkt upplägg när det väl är dags.

Jätteroligt visst..! men lite jobbigt att välja ut bilder. Jag har riktigt gamla bilder som verkligen tycker om, och som är från ställen som är jämnade med marken vilket ger bilden ett högre värde. Däremot har man en annan syn på vad man uppskattar redigeringsmässigt numera. Då kunde jag uppskatta HDR i större utsträckning än vad jag gör nu t.ex. 

Det två bilderna ovan är personliga favoriter och representerar någonstans vad jag vill stå för. Båda har jag däremot redigerat om till vad jag tycker är bra nu. Fortfarande HDR, men det är för att få dem så skitiga som jag upplevde Gusum när jag var där. Jag tycker HDR används bäst som en make-up... är det bra pålagt tänker man inte att det är där. Jag vet att bilderna har brister... det är lite utfrätta fönster här och var men skit samma, för mig finns det en hjärta och en känsla i dem och det är det jag vill visa upp.

Ett större problem är om man inte ens kan redigera om bilderna så man blir nöjd. Jag har ett ställe jag besökt där jag inte är nöjd med vare sig antalet keepers, eller känslan i de jag faktiskt sparat. Har mest sparat dem för dokumentation. Här blir det nog att ta sig tillbaka... ge sig på stället med nya ögon. Presenterar ändå ett par som jag tycker håller, någon som känner igen sig? ;-)

...dessa har jag sett fotograferats förr nämligen :-)

Jaja, ha det fint så hörs vi!Added 2012-05-22 22:33 | Permalink | Comments (4) | Comment

Äntligen lite ruinturism

Nu har jag gjort klart all nätresearch; sett så att inte kommunen i fråga rivit skiten, hittat det på kartan och kollat alla forum för heads-ups. Jag är good to go med andra ord. Har i skrivandets stund ett gäng polare som är på så det kommer bli en trevlig road-trip.

Det är alltid lite läskigt att åka på övergivna platser för att det är förknippat med en viss osäkerhet. Numera har ett par ställen av kvalitet i min närhet jämnats med marken så det innebär längre resor... då vill man ju inte komma fram till en grushög. Än mindre arga farbröder, elaka poliser eller en väldig massa taggtråd. 

Jag ska för första gången besöka en industrilokal med ett fisheye. Det tror jag kommer bli alldeles strålande tror jag. Ända sen jag börjat förkovra mig bland Ricki Lundbergs bilder har jag längtat efter att gå loss på en industriruin med fiskögat. 

Så på torsdag bär det av... håll ett öga på bloggen för nya bilder från Sveriges förfall. Kan knappt vänta, sjukt sugen!

SESAdded 2012-04-08 18:20 | Permalink | Comments (5) | Comment

Ny pool för industriellt och institutionellt förfall!

Nu startar jag en ny pool för er som gillar "industrial decay"! Det är en betydligt smalare variant av "Det glömda rummet" där vi fokuserar på hur industriell och institutionell effektivisering har ödelagt stora byggnadskomplex runtom i Sverige och världen.

Lockers

I poolen eftersträvar vi bilder med skön attityd i, råa strukturer, flagnande färg, rostiga ytor frostsprängda väggar som vittrar sönder. Helt enkelt stora byggnader som lämnats åt sitt öde i takt med att den tekniska utvecklingen skenar.

Tunnan och ett hål i väggen

Att gruppen är smalare än "Det glömda rummet" betyder att vi exklusivt söker ovannämnda nisch. Alltså publicerar vi inte bilder på glömda föremål, fordon, bostäder, ödetorp, lador o.dyl. "Det glömda rummet" är redan en väletablerad pool med fantastiska fotografer som Bengt Werner och Ewa Gustafsson t.ex och jag hoppas på kanske än lite mer liv i den poolen än vad som är idag.

Den fuktskadade korridoren

Allright! Jag hoppas nu att du ansöker om du känner dig lockad av Urban Exploration i denna bemärkelse! Var med och utveckla denna pool! Tanken är också att vi bildar en liten intressegrupp som är beredda att delge varandra via mail om spännande platser att besöka.

One love/PeterAdded 2011-04-21 22:24 | Permalink | Comments (2) | Comment

HDR - Särskilt i det glömda rummet

Det har skrivits en del om HDR:s vara eller icke vara i "Det glömda rummet", inte minst på poolens klotterplank. Jag tycker det är intressant hur folk kan irritera sig så mycket på en teknik inom fotografering, det är lite som de som inte klarar av att det går att skapa en fejkad tilt-shiftbild i Photoshop. Då kan det ibland i diskussionens hetta komma nedsättande kommentarer vilket jag tycker är synd.  

Jag förstår varför folk vill använda sig av HDR-tekniken för bilder, särskilt i "Det glömda rummet". Det är väldigt frestande att dra i HDR-spakar på bilder med mycket patina. Min högst personliga åsikt är att det inte får synas att det är en HDR-bild. Jag använder mig av min extremt känsliga sambo för att kolla om en bild har gått till överdrift... hon hatar HDR. I mitt tycke ska det vara som en bra sminkning, den ska framhäva bildens ansikte utan att det ser sminkat ut. Detta är den HDR-bild jag är mest nöjd med:

Ladder

Om vi lämnar det glömda rummet och pratar HDR som teknik så tycker jag att man ska spana in Kari Salminens eller Björn Wångblads bilder. Dessa herrar är oerhört kreativa och har varsin egen HDR-stil och jag tycker båda är helt fantastiska! 

God afton och på återseende Added 2010-04-20 21:18 | Permalink | Comments (7) | Comment

Att återkomma till samma ställen

Jag kan ju inte säga att jag är en erfaren fotograf direkt. Har läst i diverse böcker om fotografering att man ska se till att återvända till ställen man vill avbilda gång på gång. Det är ju många faktorer som spelar in på en bra bild, i många lägen allra viktigast; ljuset!

Lockers

Men när man är en noob som jag så tycker jag att man blir bättre och bättre för varje gång på att ta bilden. Dessutom sker ständigt en utveckling i hur man hanterar bilderna efteråt... sen är ju iofs smaken som baken. Här är i alla fall en bild på samma motiv som jag tog långt senare, t.o.m. så att det ligger snö i hörnet vid det andra fototillfället. Annan optik också ska väl sägas... döm själva!

Lockers

Vitbalansen upplever jag mer rätt i den andra bilden, sedan är det ju en uppenbar skillnad i hur man valde att ta bilden vid det andra tillfället. Sent nu dock, och jobb imorgon.

...men vi ses!

/PeterAdded 2010-04-06 01:45 | Permalink | Comments (0) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer