Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Kräldjur före barnen

Till Malins förtret fastnade jag en aning vid mina krälande vänner på Tropicarium i Kolmården, vi gjorde en liten utflykt dit igår. Det är oftast mer populärt att fotografera barnen vid sådana tillfällen men denna gång fick det bli en homage till reptilen.

Jag har en stor fascination för dessa djur. I min ungdom ägde jag en kungsboa och en tigerpyton, två stora ormar med andra ord. Kungsboan var matfrisk och tryckte i sig ett gäng takråttor när det var dags för mat, hon var ett synnerligen ståtligt exemplar. Gjorde mig av med ormarna innan studietiden i Kalmar .

Det är fint i Tropicarium och väldigt barnvänligt. Tilde och Arvid älskar att spatsera runt där trots att de bara är 3 respektive 1 år gamla. Väl uttänkt med låga fönster till att terrarier och akvarier, allt uppblandat med djungelmiljö där fåglar och apor hoppar runt "fritt".

Jag kommer ihåg terrarieföreningen i Oxelösund (min hemstad). Den låg tvärs över gatan från fritidsgården där man hängde en del och det var i den föreningen man började få upp intresset för reptiler. Håkan Jansson var väldigt aktiv där och jag minns hur imponerad jag var av hur han hanterade djuren. Spelade ingen roll om det handlade om att tvångsmata en nyfödd majsorm stor som en daggmask eller sära på de största tigerpytonormarna som kunde väga 75 kg när de var fullmatade. All hantering verkade falla honom helt naturligt. Numera har Håkan snöat in på fotografering och är aktiv här på FS. Kolla gärna in hos honom, många vackra bilder på landskap och djur!

Idag är Malin och Tilde på sjukhuset för lite öronbestyr så karlarna är kvar hemma. Vi blir hämtade om ett tag för lite häng hos barnens mormor, älska semester! Det är så soft att ta dagarna som de kommer. Imorgon stundar dock ett tuffare sjukhusbesök för Tilde, då ska hon sövas och få radioaktiva ämnen insprutade i njurarna stackarn... mer om det i kommande inlägg :-/

Alla bilder på ISO 1600, funkar rätt bra va? När 7D:n kom så fick den mycket cred för att prestera bra på höga ISO. Jag upplever att bruset kommer ganska snabbt i 7D:n men det är rätt snyggt brus, finns där men stör inte så mycket.

Ha det, så ses vi på kort!Added 2011-07-06 10:30 | Permalink | Comments (1) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer