Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Ett berättande porträtt...

Nu ska det avgöras! Idag är det sista dagen att lämna bidrag till Malin Björkholms "Utmaning" i Bildanalys. Iom att Malin är obesegrad i utmaningar hittills fick hon äran att skapa denna, och då gav hon uppdraget att fotografera "Ett berättande porträtt". Själv tycker jag att det var ett roligt uppdrag då jag har som fotografisk målsättning att fotografera mer porträtt. Medlemmar i Bildanalys kan rösta fr.o.m imorgon och jag hoppas på ett stort deltagande i den omröstningen. I skrivandets stund har det kommit in 24 "berättande porträtt" och det ska bli roligt att börja betrakta dem ordentligt! Mars månad ut gäller för omröstning!

Observera att detta inte är ett bidrag...

Imorgon är det redan fredag, fasligt vad det pinnar på... Då är det deadline för ett annat fotouppdrag. Det har handlat om att skapa en intressant bild från sin arbetsplats. Vi är ett gäng som samlas på ett fik för att betrakta och samtala kring varandras bilder. Alla gör utskrifter på sina fotografier vilket är jätteroligt! Härlig känsla i att sitta med "riktiga" bilder, sippa kaffe, betrakta, och sedan delge varandra sin bildupplevelse live! Vi har samma förhållningssätt som i Bildanalys och det känns väldigt spännande att komma bort från Internet och göra detta på riktigt!

Cityscapade idag! Ironiskt iom att jag precis gått ur den gruppen. Då kan man inte söka sin bekräftelse där längre, men det må ju vara hänt. Vädrar bilderna i bloggen istället... intressant det där, ofta får man faktiskt mer feedback i bloggarna än i poolerna. Min FS-bekanta Katja Tanhua upplevde att aktiviteten på Fotosidan varit lite sval överhuvudtaget...kanske ligger det något i det... I så fall så är det ju upp till dig och mig att ändra på't!

Bara liggande bilder idag! Jävligt ovanligt för att vara mig!

Ses!Added 2012-03-15 21:10 | Permalink | Comments (2) | Comment

Inledande tankar kring poolen Bildanalys

Jag blev så glatt överraskad att så många ville hänga på att betrakta bilder på ett djupare plan. Det är lite pirrigt att starta en pool på Fotosidan för man har ingen aning om vad folk kommer tycka. Gjorde en liten minimarknadsundersökning i bloggen och fick en push av David Elmfeldt att jag inte skulle tveka. Redan första dagen strömmade det in ansökningar och det är så många duktiga fotografer som genast satte igång att tycka, tänka, analysera, vrida och vända på bilder. Den stora uppmaningen från min sida har varit att man ska träna sitt bildseende genom att studera alla andras bilder, det är det poolen går ut på!

Urban colours

Vidare växte tankar och idéer fram på Klotterplanket om hur man bör ta sig an bilderna. De grundläggande frågorna man bör ställa sig innan man gör sin analys finns såklart att läsa under "Om...-fliken" men det som klargjordes var att vi INTE läser några kommentarer innan vi hugger tänderna i bilden. DET har verkligen gjort susen! Jag har följt allas kommentarer med stort intresse och det är fantastiskt hur olika folk kan tolka in bilder, eller hur lika för den delen. Ju mindre info man fått om bilden desto öppnare blir den för tolkning, beroende på hur öppen eller stängd bilden är från början såklart.

Arvid

Jag älskar att skriva! Jag vill att det lika mycket ska vara en grupp för skrivträning men att de sker kring de publicerade bilderna. Därför kommer jag alltid att trycka på att man ska våga be om vidare utvecklade kommentarer och att man i den här poolen accepterar det och tränar sig att gå ännu djupare in i bilden. På så vis kan det uppstå en spännande dialog kring bilderna vilket är nyttigt både för betraktare och fotograf. Tack alla medlemmar för att ni verkligen har kickstartat poolen Bildanalys!

Mors!Added 2011-07-27 20:51 | Permalink | Comments (4) | Comment

Vinter i stan... bildbevis!

Sitter förväntansfull inför ett SMS från OKQ8, har beställt blixtstativ. Det finns mycket jag skulle vilja prova inom foto; actionssporter, on location-porträtt, naket... där jag nu kommer ett steg närmre. Äger två speedlites och min 7D skickar via IR så nu det är bara att tuta och köra.

Vattenfall

Har fått ett bakslag i förkylningen :-/ Imorgon skulle jag ha varit en hyfsat välbetald fotbollspelare i Valdemarsvik. Några kids i skolan har anordnat en turnering där vi såklart ställer upp med ett lärarlag. Känns inte bra alls att banga men nu måste jag bli frisk, har varit risig sen juldagen. Får lätt panik över missad träning.

Industrilandskapet i is

Jullovet börjar dra ihop sig och det har varit skönt att kunna vara hemma med familjen. IFK-damerna har haft eget ansvar dessutom så man har verkligen kunnat vara ledig. Det blir mycket jobb annars och det är sjukt egentligen vad mycket man är ifrån sina små skruttungar.

Vintervila

...men nu ska Malin börja plugga snart, i slutet av januari är det dags. Då kommer jag att vara pappaledig 25 % i tre år framåt! Känns nästan lite overkligt men det ska bli väldigt skönt att jobba 75 %. Ett nyårslöfte är att verkligen passa på att leka med barnen på dagarna och se till att inte fastna vid otyg som Fotosidan och Facebook.

Isfallet

Har hunnit med lite vinterfotografering. Jag är lite dålig på att ta tillfällen i akt då årstiderna visar upp sig från sina vackraste sidor. Skäms lite över att jag inte fick något vettigt höstrelaterat t.ex. Nu har jag ändå tagit mig i kragen och offrat några av mina egna sovmorgnar, tyvärr utan att ha någon vidare tur med ljuset.

På återseende!Added 2011-01-04 12:32 | Permalink | Comments (3) | Comment

Grönsaker och ett och annat stolpskott

Har varit ute på en gatufotorunda, känns som att det var på tiden! Tappade lite fotofart i mitten av maj då jobbet är som mest hektiskt! Men nu har jag haft ledigt från både elever och IFK-damerna och fotolusten är på topp igen!

Färskt i Knäppingsborg

Tillbringade en bra stund i Knäppingsborg, visserligen mest turister där men miljön är skön och den inbjuder till en del gatufoto i färg.

Lycka i sinnet

Denna farbror gav mig sköna vibbar och jag älskar de färska grönsakerna som är uppradade, de är både vackra och luktar gott! En liten detalj i just det här fotot är den lilla ljusstaken/lyktan i fönstret bakom som går i samma färg som morötterna. Tur ska man ha, för jag såg den inte förrän jag kom hem.

Britta och Lennarts

Hade med mig lilla Arvid på min runda och det gick ganska bra. Han satt snällt i sin vagn och spanade på allt folk. När han sedan somnade kunde man jobba lite mer ostört så det funkar faktiskt. Så mina ursäkter om att man inte fotar lika mycket för att man har kids kanske inte håller.

Dörrar på höjden

Trots att gatufoto har blivit så mycket mer intressant så är det inte fel med lite cityscapande när man befinner sig i Industrilandskapet. Denna fasad hittade jag vid det nya Visualiseringscentret vid Bergsbron. Rätt intressant för vänder man sig om är byggnaden toppmodern och denna har jag t.o.m. lagt i "Det glömda rummet".

Peking på en stolpe

Avslutar med en bild på en väldigt blank stolpe!

Ses!Added 2010-07-11 16:17 | Permalink | Comments (2) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer