Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Coachar CrossFit igen

Idag hade jag med mig kameran på jobbet. Jo, det är sant, jag har det såhär bra på jobbet... allt som oftast i alla fall. Den här veckan har ungarna sportlov och jobbet som lärare är tämligen lugnt och skönt. I morse passade vi lärare som jobbar med träning på att utveckla oss själva, ge feedback och jobba på teknik i olika övningar, bl.a. räcke. 

Elin jobbar på kippade pullups

Oerhört nyttigt. Man skulle behöva jobba med sig själv oftare. Övertygad om att det hjälper ens övriga coachande till stor del. Oftast har man ju sina egna ögon på andra CrossFit-deltagare som söker hjälp och utveckling av sin teknik. 

Som denna morgon, när man kan ägna sig åt detta i goda vänners lag, då mår jag som fisken i vattnet, det gör verkligen gott för själen. Det är det härliga med lov i skolan också, att man hinner lägga mer tid på sådana saker man inte kan när arbetet med eleverna är i full gång. 

Hannas tur med kippade pullups

Under det här läsåret har jag haft en paus från CrossFit som tränare. I skolan har jag jobbat på med träning som vanligt men pausen har varit från CrossFit Norrköping. Jag har haft det lite trassligt med privatlivet och att jobba mer än 100% har inte känts aktuellt... Men nu har vissa faktorer gjort att jag kunde svara JA på en coachförfrågan. Privatlivet känns mycket bättre, vi går mot ljusare tider och jag har inte lika tungt schema på mitt ordinarie arbete. 

Studier av Elins fantastiska rygg

Det känns skönt att vara tillbaka! Jag har fått ett härligt mottagande av de medlemmar jag hade mycket kontakt med förut och det värmer verkligen... stärker självförtroendet. Kul att coacha igen! 

Beträffande fotografierna... rätt skitiga. Men jag gillar att koppla ihop den stilen med CrossFit. En box är ofta mörk och lite thrashig, då tycker jag att lysrörsljus, 2000 i ISO och lite suddigt kan funka rätt bra. För mig blir det rätt känsla, jag vet inte hur det blir för dig...

Vi hörs!Added 2015-02-19 20:13 | Permalink | Comments (2) | Comment

Många bilder i nytappning inför utställning

Det pirrar i magen när jag växlar mellan Photoshop, Crimson och min miniräknare. Ska snart beställa printar, stora som små, för åtskilliga tusenlappar. Det har jag aldrig gjort förut. Utställningen är så gott som klar... i mitt huvud... Ska bli intressant att se om det blir som man har tänkt sig när allt hänger på plats.

Har fotograferat industriruiner i några år nu och jag har gamla bilder som jag gillar väldigt mycket. Dessvärre var jag kass på att redigera dem så jag har fått sitta med RAW-filerna och ge dem en ny finish. Undrar vad man tycker om några år? Det är ju onekligen så att man utvecklas och blir bättre såväl bakom kameran som i det digitala mörkrummet. Jag kanske sitter och redigerar om dem igen :-) Ska man redigera om sina bilder eller? Jag vet inte... kändes rätt att göra det nu.

Alla var inte kass... ibland har jag redigerat om för att de ska passa in i mitt tänk när det gäller färg eller sv/v, ibland för att komponera om när orginalcrop inte passade med tänkt utskriftformat. Men nu...(!) ...nu börjar jag har färdiga bilder i rätt storlek fint organiserade i mappar som anger vilken industriruin eller om det är en stor utskrift. Kommer köra sju stora printar och 6 collageliknande enheter med flera svartvita bilder tematiserade utifrån plats. 

Tänka att man lägger ner såhär mycket tid och pengar för en kväll, men är det Kulturnatt så är det. Det är ju en helt fantastisk tillställning i stan så det är väl dags att bidra :-) För att försvara min galenskap inför mig själv tänker jag på hur glad jag blir när jag gjort mindre beställningar, det är ju så roligt att få hem riktiga fotografier! Då MÅSTE det ju bli den känslan x10 nu när man gör en STOR beställning.  

Kom och besök mig! Kulturnatten i Norrköping Lördagen 29 september. Jag finns på gamla Black Horn, Korsgatan 4 mellan 16:00-22:00.Added 2012-09-09 08:58 | Permalink | Comments (5) | Comment

Är Elin snyggast eller är Elin snyggast?

Det är frågan jag ställer mig efter en stunds redigering. Den faktiska frågan är om porträttet vinner på att man kommer närmare eller om det är snyggare att få mer med av den kringliggande miljön/bakgrunden.

eller...

Har försökt lägga en subtil råhet i bilderna... försökt att smutsa ner dem lite i konverteringen till sv/v. Allt för att bilderna ska känneteckna mig... eller att man försöker presentera sig själv som fotograf genom ett porträtt av någon annan. Såg dokumentären om Hans Gedda för en tid sedan och blev oerhört inspirerad.

Allt gott! Ha en fortsatt trevlig helg!Added 2012-03-03 22:58 | Permalink | Comments (13) | Comment

Äntligen sover de små liven

...och Malin är med en polare på stan. Jag är själv! Underbar känsla med ensamtid för en småbarnsförälder. En känsla som inte går att förklara för någon som inte har barn. Vilda små illbattingar som bjuder en på alla sorters känslor i överflöd hela dagen. Inte konstig man blir helt slut, men när de väl ligger där tillsammans och sussar. Då känner man hur man älskar dem så det nästan värker.

Har pimpat kameran nu! En PocketWizard mini TT1:a till 7D:n och blixtarna fick en varsin PocketWizard flex TT5:a. Ibland måste man ju som sagt skämma bort sin kamera lite. Det ska bli så sjukt skönt att lita på blixtarna. 7D:n har ju en IR-lösning för Speedlites men utomhus är den kass! Så ni vet, alla som funderar på den. Nu kan jag vrida blixtarna hur jag vill, gömma dem bakom väggar och ställa dem på rejäla avstånd från kameran.

Jag ska gifta mig med Malin den 3 september. Längtar sjukt mycket dit, dels till själva dagen men också till att vara en gift man. Det känns som det är dags nu! Tidsoptimist som jag är så hade jag planerat in en grabbhelg med en barndomsvän i Göteborg två veckor innan bröllopsdagen. Den fick jag skjuta på nu, men inget ont som inte har något gott med sig. Då kan jag nämligen springa Oxelöloppet 19 augusti, har en tid att spöa där. Nu när jag var inställd på att INTE springa känner jag mig helt plötsligt fet och otränad... det blir inte många vilodagar till den 19:e. Dessuton ska jag klippa skiten barfota!

!

 Added 2011-08-02 20:06 | Permalink | Comments (2) | Comment

En hederlig Photowalk i Peking

Det här var blogginlägget som försvann!? Har mailat Fotosidan och frågat wtf som hände..? Bara så att ni vet så var det inte min avsikt att ha ett tomt inlägg liggandes här och skräpa. Samtidigt orkar jag inte skriva om allting så här kommer snabbresumén plus bilderna igen:

Photowalk... Peking... =Norrköping... Mattis promenader i Manchester... Mellan Norrköpings promenader... Läst böcker... tycker om att betrakta bilder.... fast 50mm... fota skäjt ikväll osv.

...sen pixen:

Hörs!Added 2011-07-19 14:28 | Permalink | Comments (4) | Comment
1 2 3 ... 5 Next Last 

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer