Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Nedtystad av Jörnmark på Facebook

Har länge gått i tankarna att kliva ur Facebookgruppen "Övergivna platser". Senaste tiden har medlemmar börjat droppa av och jag beslutade mig för att göra detsamma. Skrev ett inlägg om varför jag går ur gruppen, ett väldigt artigt inlägg. Skrev att jag tycker synen på vad som är en övergiven plats har blivit för bred och att flödet blivit för stort. That's it!

Jan Jörnmark replikerade direkt att flödet bara ökar om alla måste skriva om att de går ur gruppen och sådana inlägg kommer plockas bort, och visst... point taken. MEN, när gruppen blivit som den har blivit så kan det nog vara klokt att lyssna på kritik. Vi snackar alltså bilder på cyklar i skogen, på butiker i samhällen som stängt osv. Tyvärr många, i mitt tycke, helt ointressanta föremål som ska utgöra en övergiven plats? Jag älskar ju spänningen i UE och vill se bilder som kittlar lite, gärna med lite eftertanke och kvalitet. 

Nu kommer guldkornen för glest tyvärr, och när admin. Jörnmark inte tycker man får posta kritiserande inlägg... då säger jag "tack och hej - leverpastej!"Added 2013-06-25 20:43 | Permalink | Comments (7) | Comment

Utställning på Galleri O i Oxelösund

Den 21 september ställer jag ut bilder av industriruiner på Galleri O i Oxelösund. Ett trevligt litet galleri för konstnärer, fotografer och annat löst folk med en anknytning till staden. Jag trodde inte att det skulle bli något av den utställningen och jag har sålt nästan alla bilder som jag använde sist jag ställde ut i Norrköping. 

Det roliga nu när jag bestämt mig för att köra är att jag kan printa andra bilder än sist. Har varit iväg på en tripp som gav några alster jag är nöjd med. Så på´t igen! Utsällningsredigera, välja och ha lite beslutsångest... det ser jag fram emot. Slänga upp cashen för printarna är jag inte riktigt lika sugen på, men nu när man inte roddar allt själv får jag ju hjälp med upphängning, belysning och sånt. 

Alla gamla Oxelösundspolare, det vore sjukt kul om ni kunde boka in vernissagen 21 september. Det skulle vara så roligt att träffa er! Alla som jag inte känner... kom och kika på mina bilder. Urban Exploration bland fabriker och institutioner som står lämnade åt sitt öde. Koordinaten, biblioteket i Oxelösund!Added 2013-06-22 19:15 | Permalink | Comments (3) | Comment

30 mil och ett glömt snabbfäste...

...jo, det är sant. Jag och tre polare tog en tur till Fredriksberg för att plåta industriruinen där. När vi kommer fram efter 300 km så ser jag att jag inte har snabbfästet till stativet med mig. I en sån här ruin har man ibland slutartider på 30 sek, det är lite tufft att köra handhållet... så, f#*k helt enkelt!

Jaja, inget blir bättre av att sura, OCH, jag har varit här förut. Därför blev det till att vara lite kreativ och skaffa mig ett nytt stativ. Det fick bli en oljeburk/hink/fat och två ärtpåsar och ska jag vara helt ärlig så fungerade det rätt OK. Dessutom är det ju en utmaning att få andra motiv än de man hade med sig hem sist. Burkfoto kan ju faktiskt vara lösningen på det problemet. 

Fredriksberg är ett helt fantastiskt ställe! Är man intresserad av denna typ av bilder så är det väl värt ett besök. Lätt att hitta, inga arga farbröder, man kan parkera bilen på området och bara kliva in! Lite läskigt idag dock, iaf om man jäför med förra gången. Jag vet inte om det har med frostsprängning att göra men titt som tätt så föll det tegelstenar. Vet inte hur länge till denna ruin står kvar.

Summa, sumarum... ingen hit att glömma stativdelar. Efter en dag börjar man tröttna på burkfoto och det ständiga 35cm-över-marken-perspektivet. Dessutom pallar man inte att kolla sökaren, man vill liksom inte kräla runt på de där golven, så det blev en del liveview. Mot slutet slängde jag på mitt fisheye... 8mm och f/8, då är fan allt skarpt... ja, eller så skarpt det blir med ett fisheye för två lax. Jag är dock inte så knusslig!

Vi ses!Added 2012-11-01 21:11 | Permalink | Comments (9) | Comment

Många bilder i nytappning inför utställning

Det pirrar i magen när jag växlar mellan Photoshop, Crimson och min miniräknare. Ska snart beställa printar, stora som små, för åtskilliga tusenlappar. Det har jag aldrig gjort förut. Utställningen är så gott som klar... i mitt huvud... Ska bli intressant att se om det blir som man har tänkt sig när allt hänger på plats.

Har fotograferat industriruiner i några år nu och jag har gamla bilder som jag gillar väldigt mycket. Dessvärre var jag kass på att redigera dem så jag har fått sitta med RAW-filerna och ge dem en ny finish. Undrar vad man tycker om några år? Det är ju onekligen så att man utvecklas och blir bättre såväl bakom kameran som i det digitala mörkrummet. Jag kanske sitter och redigerar om dem igen :-) Ska man redigera om sina bilder eller? Jag vet inte... kändes rätt att göra det nu.

Alla var inte kass... ibland har jag redigerat om för att de ska passa in i mitt tänk när det gäller färg eller sv/v, ibland för att komponera om när orginalcrop inte passade med tänkt utskriftformat. Men nu...(!) ...nu börjar jag har färdiga bilder i rätt storlek fint organiserade i mappar som anger vilken industriruin eller om det är en stor utskrift. Kommer köra sju stora printar och 6 collageliknande enheter med flera svartvita bilder tematiserade utifrån plats. 

Tänka att man lägger ner såhär mycket tid och pengar för en kväll, men är det Kulturnatt så är det. Det är ju en helt fantastisk tillställning i stan så det är väl dags att bidra :-) För att försvara min galenskap inför mig själv tänker jag på hur glad jag blir när jag gjort mindre beställningar, det är ju så roligt att få hem riktiga fotografier! Då MÅSTE det ju bli den känslan x10 nu när man gör en STOR beställning.  

Kom och besök mig! Kulturnatten i Norrköping Lördagen 29 september. Jag finns på gamla Black Horn, Korsgatan 4 mellan 16:00-22:00.Added 2012-09-09 08:58 | Permalink | Comments (5) | Comment

Uppdrag: Valfri kollektion

Jag gillar utmaningar... ganska klyschigt, lite som vad man skriver om man söker jobb. Men faktum är att jag tycker det är skönt att inrikta mig på en grej, ett fokusområde (i taget). Har periodat lite inom genrerna porträtt, gatufoto, skateboardfoto, UE... finns säkert fler. Just nu fotograferar jag inte alls vilket stör mig.

 I vår lilla fotogrupp på jobbet bestämde vi att snickra ihop varsin valfri kollektion (4-8 bilder) under semestern. DET är ett bra uppdrag! En utmaning som borde få igång mig. I mitt stilla sinne lutar det mest åt skateboardåkning och livet runtikring det, sommaren till ära. Har redan ett pågående projekt inom ruinturism så för att trotsa min en-grej-i-taget-filosofi så får det bli två parallella utmaningar. 

Gällande ruinturism så är det den stundande utställningen som upptar mitt fokus. Har inga konkreta resplaner på G utan det jag gör är att jag sitter här och konverterar massa arkivbilder till sv/v för att se om det blir bra. Det är bilder som blivit liggande efter alla besök vi gjort i nerlagda industrier runtom i landet och det är roligt att bilderna kommer till användning. I föregående inlägg diskuterade jag sv/v vs. färg och det finns helt klart fördelar med bägge. Har faktiskt en plan för bägge :-)

Dock är detta det närmsta jag kommer fotografering just nu. Men några duktiga skateboardåkare har hört sig om fotosessions så jag antar att det bara är att lägga sig på lasset. Enklare kan det ju inte bli! Får se det som ett tecken, ladda kamerabatterierna och hoppa på rullbrädan. Det är roligt att fota skäjt! 33 år och ett ypperligt sätt att leva kvar i mina ungdomsdrömmar. 

FridensAdded 2012-07-07 00:41 | Permalink | Comments (0) | Comment
1 2 3 ... 7 Next Last 

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer