Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Köp mitt Macro...

...jag springer ändå bara runt och fotar porträtt för tillfället. Det är väldigt roligt och jag är riktigt taggad i den genren för tillfället. Jag har ett Canon Macro 100mm f/2,8 USM som du kan köpa hyfsat billigt. Det står i min hylla och har gjort så i princip sen jag köpte det.

Mitt tänk är att det ska bytas ut mot ett fast 50mm f/1,4 som kommer sitta som gjutet på min 7D när det kommer till porträtt... och efter som jag plåtar typ 1000 porträtt på 1 macrobild så känns det rimligt att äga en glugg som är mer ändamålsenlig.

Du är alltså välkommen att köpa mitt Canon Macro 100mm f/2,8 USM för 3600 kr, det är ju vad ett 50mm kostar ungefär. DU gör en bra affär och jag får en porträttglugg, det känns fine by me. Det sitter ett Kenko PRO1d på för den som är petig med detaljer. Det filtret har jag aldrig tagit av och jag har fotat högst 100 bilder med detta objektiv. Det är verkligen som nytt!

När jag ändå springer runt och fotograferar porträtt har jag oftar börjat slänga på en blixt. Alla bilder i det här inlägget är fotade med blixt. Jag måste helt enkelt skaffa mig erfarenhet med blixtljus för det blir ju så skarpt och trevligt när man lyckas. Gillar IR-styrningen på 7D:n med så man kan plocka av blixt(arna) och exprementera. Har skaffat stativ till blixtarna vilket är ett måste till skatefoto som jag också ska jobba mer på!

Hör av dig om du vill köpa Macrot!

Mvh/PeterAdded 2011-07-15 21:17 | Permalink | Comments (2) | Comment

En familjedag på landet

Hade kameran i högsta hugg idag när vi tog med ungarna till Malins pappa i Östra Ryd, Söderköping. Egentligen inte min nisch men att öva sitt bildseende är ju aldrig fel...

...inte att föreviga barnen heller för den delen, något som jag är ganska dålig på. Det är mest Malin som står för den delen. Men idag har jag faktiskt gått runt och upptäckt världen med min mellandotter Tilde, det är fashinerande att se hur barn för sig när de kommer ut i det fria.

Vi har hoppat i pölar, klassiker om man är två år... vi har jagat katter, klättrat in i en traktor, trillat ner i ett dike, tittat på hönsen, klappat kaninen...

...men favoritstället blev här vid bäcken. Där fanns det ju både spindlar och grodor, och naturligtvis en massa massa vatten. Det är inte det lättaste att hålla sig torr om nyfikenheten tar över men kanske inte det viktigaste heller.

Ska jag vara helt ärlig så kunde inte jag hålla mig från att krypa lite i bäcken heller... Såg en groda kämpa sig uppströms, efter en stund satte den sig snällt och väntade, tom så länge att jag hann byta glugg och lufta makrot!

...och när man ändå låg där i bäcken med makroobjektiv på kunde man ju lika gärna plåta en spindel.

Det var en riktigt mysig dag med familjen (utom Moa då...) Härligt med fika i det fria, gott med grillat, en ale slank ner med trots att det är marathon snart :-) Vi måste bli bättre på att hitta på grejer med ungarna. Lätt att bli bekväm och stanna hemma bara för att båda är små och det är lite pyssel bara att komma utanför dörren. Avslutar med en pluttinuttig kattbild, vi var ju trots allt på landet så då är väl bondkatten obligatorisk?

Ses då...Added 2010-05-15 22:55 | Permalink | Comments (1) | Comment

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer