Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Gatufoto och en svår bildidé

Små fotopromenader hem från jobbet gör gott i själen, man är på lite bättre humör när 7D:n fått jobba lite helt enkelt. Idag fick gatufotografiet stå för genren efter att  ha sett en dokumentär om Henri Cartier-Bresson, tidigare dagar har jag cityscapat lite då solen står lågt och fint när jag pinnar hem framåt 17:00.

Jag har en fotoidé som kommer kräva lite uppbyggnad av mod. Kanske till och med lite finess för att igenom det. Vi har en gubbe här i stan som lagar stränginstrument. Han är så bra på det så han behöver inte ha sin lokal på Drottninggatan om man säger så. Går skrönor på Musikbörsen om att en kille har köpt en Gibson Les Paul av fin årgång i USA, men som var av... då med vetskapen att denna farbror kommer fixa den så att det inte syns.

Jag har själv besökt honom i ett ärende med en Furch, en ganska ovanlig gitarr byggd på den Tjeckiska landsbygden. Innan han skulle sätta dit den knopp jag önskade till axelbandet slog han upp Furch i en bok med egna anteckningar. Därefter konstaterade han att ingreppet var riskabelt på en så dyr gitarr, då det gick en bult genom halskilen just på den modellen... egna anteckningar på gulnade ark i en liten skrivbok, fantastiskt!

Hursomhelst, i hans verkstad hänger det skelett från ståbasar, cellos, fioler, gitarrer... och så han, som ett unikum i sin egen borg. Jag skulle så gärna vilja fotografera honom i sitt hantverk men vet inte om jag vågar fråga. Har en slit-o-släng-gitarr här hemma som kanske får behöva någon justering. Då har jag ju ett ärende dit... så kan man komma med 7D:n runt halsen och bara "råka" komma in på ämnet foto. Kanske ställa frågan om man får knäppa några bilder :-)

Det känns bra att ha outat idén på bloggen, då blir man ju helt plötsligt lite tvingad att göra slag i saken. Skulle faktiskt gilla att fotografera hantverk i lite större utsträckning. Har en bekant, Stefan Axel Larsson som hänger en hel del i Kosta. Han tar fantastiska bilder på glasblåsarna där! Även tatuerare är av intresse, högkontrast och svartvitt, det skulle vara spännande.

Nu är det sängdags!

...var på MediaMarkt förut, nu leder iMac :-)

SESAdded 2012-03-13 22:42 | Permalink | Comments (2) | Comment

Mera Spanien och en eventuell surdeg

Madrid, Köpenhamn... idel resor och upplevelser denna höst. Inte denna men nästa helg ska jag spendera i Göteborg hos min barndomsvän Erik Lundqvist som ni hittar här på FS. Har sett fram emot den helgen länge, den skulle egentligen gått av stapeln redan i somras.

Om Köpenhamnshelgen var ganska soft så kommer nog Gbghelgen bli mer aktiv. Det snackas redan om att repa in låtar, blixtfotografera, trailrunning, beachvolley... sen måste man ju klämma in käk, skitsnack, kvällsmys och en massa annat som hör till när man catchar upp!

Själv hemma och lite hängig. Panikar över missade träningspass och irriterad över att jag troligen bör vila mig frisk till helgens trailrace på 10,6k. Såg att tävlingen (Höstmilen) var en del av Salomon Trailtour och det hade dragit en del folk! Kul!

Hoppas på att känna mig stark på söndag så man kan plocka fram tävlingsdjävulen. Är sugen på att pressa mig ordentligt. Nästa torsdag utmanar vi (lärarna) eleverna i en lagtävling i Vrinneviskogen. Uppgiften är i stafettform, lag om 5, att löpa alla de olika sträckorna som finns där. Det rör sig om 10k, 5,5k, 3,5k, 2,4k och 1k... väldigt blandade sträckor alltså.

Jag har lagt ner mycket tid i sommar och fram till nu på att studera "det perfekta löpsteget". Det har blivit en del böcker och Youtubefilmer... och såklart massa, massa träning. Känner att det har hjälpt mig vidare och utvecklat mig som fystränare. Min starka sida har alltid varit styrketräningen men jag blir mer och mer sugen på att ta mig an någon löpare som är sugen på att utveckla sin teknik.

Nähe... Malin jobbar natt, ungarna sover, jag är trött... nu ska jag göra en god kvällis och se vad TV4-play har att erbjuda. Det är typ den nivån jag pallar med. Har svingoda portionsbröd i frysen som ska värmas. Det är dags för mig att ta steget att baka surdegsbröd... sjukt taggad. Men inte idag dock :-)

...vi sesAdded 2011-10-20 21:04 | Permalink | Comments (1) | Comment

En hederlig Photowalk i Peking

Det här var blogginlägget som försvann!? Har mailat Fotosidan och frågat wtf som hände..? Bara så att ni vet så var det inte min avsikt att ha ett tomt inlägg liggandes här och skräpa. Samtidigt orkar jag inte skriva om allting så här kommer snabbresumén plus bilderna igen:

Photowalk... Peking... =Norrköping... Mattis promenader i Manchester... Mellan Norrköpings promenader... Läst böcker... tycker om att betrakta bilder.... fast 50mm... fota skäjt ikväll osv.

...sen pixen:

Hörs!Added 2011-07-19 14:28 | Permalink | Comments (4) | Comment

Sluta gnäll, ta med kameran!

Jag har länge tjatat och gnatat på mig själv att alltid ta med kameran. Ibland har jag fått skälla ut mig själv när man passerat en bild utan att kunna ta med den hem... helt övertygad att alla fotonördar känner igen sig i detta. 

Nu har jag faktiskt gjort läxan och kameran åker med allt oftare. Det gäller att vänja sig vid klumpigheten tror jag, att bli ett med sin kära 7D. Dreglar lite över Fuji X100 men wtf? Jag har inte möjlighet att slänga ut 12 papp på en kompaktkamera hur mycket jag än skulle vilja, men prylbögen i mig letar vägar. 

...men kameran åker med allt oftare nu, inte bara när jag ska "ut och fotografera". Hittills har det inte blivit några superpics kanske men jag har i alla fall haft chansen. Jag längtar efter ett fisheye nu... har tänkt att köpa Samyangs billiga vid nästa lön. Har massa bildidéer kring actionfoto av olika slag, det kommer bli löpning, skateboard och parkour mestadels.

Gatufoto och naturliga porträtt av olika slag är det som ligger närmast till hands för mig när kameran åker med. Jag gillar båda! Blir mer och mer inne på att fotografera porträtt på människor i sina naturliga miljöer. Musiker i replokaler, skäjtare i parken, träningsnördar i fyslokalen, löpare i skogen... ja ni hajar grejen! 

Mer sånt!Added 2011-06-18 12:33 | Permalink | Comments (3) | Comment

Folk hittar sig bland mina gatufoton

Det är sant! Det har hänt mig två gånger och vid två andra tillfällen har folk hittat bekanta bland mina bilder. Kom och tänka på det när jag slängde ut denna i poolen för Svartvitt:

Squaredance 

Denna bild (ovan) plåtade jag i Stockholm när jag var uppe på en skatefotokurs. Kursen gick kvällstid så det var mycket tid till att fotografera gatulivet mellan kurstillfällena. Ett par månader senare kontaktade snubben mig via mail och frågade om han kunde få bilden... humor :-)

Om inte punk så...

Ovanstående "street portrait" visade sig vara en kille som i sin tur hade en pojkvän på Malins sida av släkten. Älskar hans rebelliska utseende och med en blick som kan se rakt igenom vem som helst. Han märkte ju såklart att jag tog bilden och frågade var man kunde hitta den. Vet inte om han själv har hittat min blogg men Malins syrra prickade in honom direkt.

I väntan på nåt bättre (eventuellt)

Detta är en bild på ett skönt gäng som fångade min uppmärksamhet. Där var det tjejen som står upp som är medlem här på FS, hon hittade sig själv i Gatufotopoolen tror jag, eller om det var i Bildkritik. Får väl se, rätt var det är faller man väl själv offer för någon ivrig gatufotograf :-)

Fotograferna

...henne kanske? Tror inte hon var ute efter folket på gatan såsom jag var. Men för att passa in i detta blogginlägg så är hon tydligen en vän till Fredrik Bleckert, min vän och kollega som jag brukar fotografera tillsammans med.

SesAdded 2011-04-28 18:29 | Permalink | Comments (2) | Comment
1 2 3 Next Last 

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer