Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Varför finns ingen gedigen fotobutik i stan?

Nä, vi får dras med Fuji Fotocenter. Nu kanske jag trampar någon på tårna men då får ni försvara er helt enkelt, se det som konsumentrådgivning a'la Plus om ni så vill. Jag har haft alldeles för många trista incidenter när man ska försöka stödja den lokala fotohandlaren. Så många att de kanske är värda en skopa ovett i bloggen. Är Norrköping så litet att det inte får plats en butik av rang här?

Första kontakten med Fuji var när jag lämnade in min gamla kamera (Canon EOS 450D) för rengöring. Då var jag väldigt nybörjare och det var andra gången jag ville få bort damm från sensorn. Canon hade redan gjort det en gång via fotomässan. När jag kom hem så var sensorn förvisso dammfri, men sökaren däremot hade fått 200 nya fokuspunkter och ett ögonbrynstrå. Svensk och feg som jag är (ibland) gick jag inte tillbaka? Något som jag ångrar än i dag! ...varför gjorde jag inte det? När min kompis som ÄR fotograf var tvungen att göra en panikrengöring med sin D700 avrådde jag honom starkt. Han chansade, och fick nån form av klet (som han uttryckte det) på sin sensor, så det blev en ny paniklösning i Stockholm dagen efter för honom.

Senaste gången jag stötte på patrull var när jag skulle göra en utskrift, och denna gång hade JAG ganska brådis för bilden skulle levereras till en utmaning. Jag betalar 69 + 20kr (A4) för att bilden ska bli klar på en timme och går på ett avtalat möte. Direkt efter måste tillbaka till jobbet. Kommer tillbaka efter en timme och då fanns det inget papper i skrivaren eller liknande och bilden var inte klar. Till Fujis försvar, fick jag då bilden för 49 + 20kr då de inte levererade express. Stressad tog jag bilden och stack. När arbetsdagen var slut och jag skulle leverera min bild var det ett stort gult streck på den... rookie mistake att inte kolla bilden på Fuji... jag vet, men vad fan!? Hursomhelst, hämta på dagis, tillbaka till Fuji med fru och barn i bilden, får ny bild OCH en ursäkt iaf, tillbaka till jobbet för att leverera bilden... hem med arga barn.

Brukar inte vara en gnällbloggare, men plötsligt händer det :-)

Trevlig helg!Added 2012-03-17 08:56 | Permalink | Comments (6) | Comment

Som värsta Saltkråkan

Idag är både Arwie och Malin däckade i soffan, "Vi på Saltkråkan" har rullat i DVD:n och det har varit en slappardag utan dess like. Mina Saltkråketankar har fört mig till min egen skärgårdsbarndom vilken är mysig att tänka på. 

Träffad av solen

Sommartid är jag uppvuxen på ön Enbeten i Nyköpings skärgård, ett ställe som jag håller varmt om hjärtat. Numera är det mina egna barn som tar upp det mesta av tiden men titt som tätt så måste jag komma ut i skärgården för att stilla det behovet.

Nät

Såsom pappa så älskar jag att fiska, även om jag kanske brinner lite mer för sportfiskedelen medan han lägger ut sina nät och ryssjor. Säsongen börjar ju nu och varar ända in i november om man är lite ambitiös... bilden nedan är en riktig senhöstbild.

Vår sjöbod

Får se om man kan komma till skott nu på våren och komma ut lite... vi gjorde båtpremiär förra helgen men då var det arbete som gällde. Allt är ju inte inte guld och gröna skogar utan det finns vildsvin också. De har en tendens att böka i gräsmattan vilket gör att man får kämpa med jordfräs :-/ hehe...

Trädet och husgrunden

Vi ses...Added 2011-04-23 18:18 | Permalink | Comments (0) | Comment

VM i flest bildgenrer på en dag

Helt fantastisk blandning på bilder skärtorsdagen till ära. Trodde först inte jag skulle redigera någon bild alls men vaddå? Det är ju lite terapi att sitta framför datorn och med denna saliga blandning fotografier så blev det intressant i alla fall. 

Helt plötsligt på E4:an söderut så säger Tom Roberts:

- Där har du ett ödehus Peter! 

Varpå Fredrik Bleckert står på bromsen... och mycket riktigt, när vi snirklar oss in bland grusvägarna så är det faktiskt någon form av ödetorp i ett tidigt stadie av förfall. Jag har egentligen ingen erfarenhet av torpfoto men det kan ju vara kul att testa.

Själva trippen var det Fredrik Bleckert som styrde upp, den gick ut på att rekognisera en fototripp för ungarna på IT-Media, ett annat av skolans gymnasieprogram. Det skulle få ett uppdrag inom reklamfoto för en broschyr över Omberg med omnejd.

Efter det oplanerade stoppet i torpet nådde vi Alvastra klosterruin. Svårt ställe att fotografera! Arkitekturfoto är svårt! Vi var ju visserligen där i ruggigt dåligt ljus, hög sol mitt på dagen. Detta är ett ställe man vill ha i solupp/nedgång med markanta skuggor i stenstrukturen. 

Nu blev det en del runthoppande bland stenar och murar för att försöka hitta rätta vinkeln, utan några superresultat för min del. Nedan är den bild jag är mest nöjd med, där kunde man i alla fall leka lite med ljuset som strålade in i ruinen.

Därefter blev det naturfoto. Vi var praktiskt taget i Omberg som ligger vid Vättern där det finns en hel del sköna områden att vistas i. Vi klättrade upp på den s.k hjässan, ingen utmaning för oss idrottsmän men alla i skaran var inte lika nöjda :-) Tog en liten paus när vi sedan var nere vid vattnet, då kan man ju lika gärna flasha med sina iPhoneappar som något annat.

Till skillnad från klostret så låg det ett hyfsat dis över vattnet, då är det lite lättare att få bilder som är OK tycker jag... jobbar som vanligt en hel del i sv/v.

Det ligger skapliga berg runt Vättern. Vi avslutade själva naturdelen av trippen på en utkiksplats där det var riktigt högt!

Efter såhär mycket fotograferande, klättrande, jiddrande så var idrottsdelen av gänget sjuk hungriga. Det blev till att dra till Vadstena för käk och kaffe. Soft avslutning på en riktigt trevlig dag må jag säga. Passade på att ta ett porträtt av slottet för att ge er lite vykortskänsla.

Fridens!Added 2011-04-23 00:32 | Permalink | Comments (0) | Comment

Bra och dåliga nyheter för min lilla Tilde

Det är många turer kring Tilde, min mellandotter... för nya läsare så är hon född med multipla missbildningar (vilket i hennes fall låter värre än det är). Hursomhelst så är det hennes njurar som ställer till det alltsom oftast, den ena är förkrymt och ligger i bäckenet och den andra har en reflux vilket gör att den suger tillbaka urin när hon kissar. Nu har hon haft sin fjärde njurbäckeninflammation i år och det har fört med sig vissa ändrade rutiner.

2kg hiphop

Vi ska byta hennes huvudläkare. I början trodde man att hjärtat skulle bli det mest problematiska så hon fick en hjärtspecialist som samordnande läkare. Hon har ett diafragmabråck som gör att levern ligger och trycker lätt mot hjärtat, vilket har visat sig inte bekomma henne så mycket. Nu kommer vi istället få en njurspecialist vilket känns jättebra. Dessutom kommer vi kunna ha direktkontakt med sjukhuset vilket gör att vi slipper gå via vårdcentralen varje gång det är något... softish indeed!

Jag har märkt att jag inte är lika aktiv på FS, eller inom fotografering överhuvudtaget när det krånglar med Tilde... man blir lite extra trött. Men nu har jag ett par projekt på G, imorgon ska jag iväg med jobbgänget och reka naturfoto för elever på IT-Media. Vad kan jag om naturfoto? Inte mycket... men det ska bli skönt att bara komma iväg lite.

Fotografen på udden

Har ett par naturbilder, denna är från naturreservatet Stendörren som vi gjorde en avstickare till när vi var iväg på ett UE-projekt. Tittar man noga så ser man Johan, en vän och kollega, på udden redo att catcha solnedgången.

Spegelvägg

En annan naturbild jag gillar är denna. Det är en bergvägg som speglar sig i vattnet vilket ger ett abstrakt ganska trollskt intryck. I bilden nedan stötte jag på en jordkällare(?) av något slag när jag och Johan spatserade omkring i Getåravinen.

Gömslen i skogen

En av polarna som ska med imorgon heter Tom Roberts, han är jävligt duktig på "on location" så jag lär ju plocka med mina blixtar och suga åt mig kunskap. Har ju ett stundande bröllop bl.a... och vidare en session med träningsbilder så det blir lite att se fram emot i fotobloggen.Added 2011-04-20 20:36 | Permalink | Comments (12) | Comment

Idre för hela slanten

Är nyligen hemkommen från vår vintervecka i Idre, vi kör vinterdelen av kursen Natur och Friluftsliv där och har gjort så sedan 2006. Jag älskar den här veckan, alltifrån att vistas på bergen en massa dagar till att hänga med eleverna utanför skolväggarna.

Vi kör en heldag på fjället. Det är intressant att se ovana människor komma bort från stan och ut en sväng i friska luften på riktigt. 

Hanna var ny för i år, skönt med en husmor i stugan! Hon fick glida direkt in på medelgruppen när det gällde den alpina delen vilket gick galant såklart. Väldigt roligt att hänga med henne också... i en annan miljö än att stå och säga åt folk hur de ska lyfta skivstänger.

Thomas, vårat skipro :-) han börjar få rutin på det här. Tror det är tredje gången för honom. Fyller viktig funktion i år igen i allt från att filma på fjället, ta hand om de duktigaste i backen till att göra avgörande mål i fotbollsturneringar... bra Thomas!

Vi har haft riktigt bra dagar! Ibland skäms man nästan för att man åker iväg såhär och får en massa pengar för det... men så är det :-)

På återseende!Added 2011-04-03 09:16 | Permalink | Comments (2) | Comment
1 2 Next Last 

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer