Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Dammar av blixtarna inför bröllopsfoto

Det är dags igen, att för tredje gången plåta ett bröllop. Man ska ju säga nej har jag läst, men hur gör man det? Jag sa ja. Ser mig absolut inte som en blixtfotograf men jag har ändå en, i mitt tycke, OK set-up. Kör med Canons Speedlite-blixtar, den stora och den lilla... styr dem med Pocket Wizards som jag tycker sköter jobbet utomordentligt. 

...mitt initiala blixtanvändande var för skateboardfoto. Den högst upp är plåtad med Pocket Wizards medan den under är tagen med Canons infraröda port + speedlites...

I början av mitt fotointresse hade jag en naiv bild av att 7D:s infraröda blixtstyrning skulle funka. Ville då kunna plåta skateboard och ett och annat porträtt. Men den lösningen är skitdålig faktiskt, man kan inte köra på att blixten KANSKE smäller av så det blev två Wizards plus en minisändare till kameran. Dyrt men tillfredsställande. 

...gillar enkla men ganska hårda porträtt såhär...

eller ännu hårdare som den under:

Nu har jag nog inte tagit en blixtbild på flera år, så det ska bli kul faktiskt. Jag har tagit fram mitt kit, bytt batterier och testat så det funkar. Som skateboardfotograf snackar vi nu tejpade hotshoes och blixtar jag knutit på stativen. Har fått en och annan bräda i huvudet, på kameran, på stativen osv... så i den genren lever utrustningen farligt. 

...men nu ska man ju koppla på det fina tänket och försöka få fram en mysig bröllopsbild. Här är ett par stycken från sist det bar sig. Jag tycker om dem. 

Vi ses!Added 2016-06-15 21:06 | Permalink | Comments (2) | Comment

Pop up-blixt och morgonsol

Idag provade jag den inbyggda blixten i min Sony Nex-6 för första gången trots att jag haft den i min ägo i flera år. Jag är sannerligen ingen blixtfotograf så jag har aldrig riktigt utforskat blixten på kameran. Det som var cool var att den poppade faktiskt upp en bra bit från kameran och kändes förvisso ganska skör. MEN, till min förtjusning kunde man liksom sikta lite med den... bara i en båge framåt och bakåt men ändå. Man pillar med pekfingret samtidigt som man ska försöka ta bilden med fast hand... gillar hobbylösningar. Jag tog detta porträtt av min fru, siktade då in i en vit vägg. Tycker det blev förhållandevis mjukt ljus... inte det där rena-döden-ljuset som blir om man skjuter någon rätt i nyllet. 

I morse nyttjade jag istället den lågt stående morgonsolen... samma kamera. Walde hade kalas idag då han fyller tre år på tisdag. Som morgonpresent fick han ett paraply, något som han stolt poserade med framför pappa. Solen sipprar in genom två glas och en balkong emellan... passade på när hans ansikte var upplyst och exponerade därefter. Tycker om båda porträtten. 

På återseende.Added 2015-11-22 19:40 | Permalink | Comments (5) | Comment

Heja IFK! ...och heja min fru!

Kors i taket! Har fått med mig Malin ut på sportbar för att se allsvensk fotboll, det kommer inte hända många gånger i livet. Jag fick muta henne med att jag bjuder på maten och det lockar nog lite att vi lyckades få barnvakt... men ändå! Det börjar dra ihop sig för Peking och vi hoppas på tre pinnar borta mot Elfsborg ikväll!

Jag fortsätter att fylla igen min fotografiska lucka med bilder jag tagit med mobiltelefonen. Kvällens tema är "shapes of plants" och jag har nog fokuserat mest på fotografiets formvärde. Det är en reflektion jag gör... att när jag plåtar med min iPhone så tar jag bilder i genrer som jag inte skulle ha gjort annars. Det är både roligt och utvecklande. Öva, öva.

Såg ett program någon gång om en skateboardfotograf som uppmanade den som vill bli duktig på att fotografera att ta bilder av precis allting. Det är ju dit man vill komma, få in vanan av att ha kameran med sig hela tiden. En bit kvar. 

Vi ses!Added 2015-10-19 18:33 | Permalink | Comments (4) | Comment

Startar band!

Äntligen något nytt att nörda in på. Livet har inte varit det enklaste att leva den här hösten och jag är sannerligen i behov av att aktivera mig. Kommer ihåg att jag var inne på en nätsida, bandfinder.se, för några år sedan utan något resultat. För någon månad sedan undersökte jag om den fortfarande fanns kvar, och det gjorde den! 

jag och Hannah skapar

Svarade på ett gäng annonser och kom i kontakt med Hannah. Vi såg ut att synka musikmässigt och valde att testa en repning. Det klickade bra så nu är det music in the making. Ett skönt nätsamarbete med diverse skickade filmsnuttar gör att vi haft material att repa när vi setts. Jag har en sån där skön känsla i magen... känslan av att det här kommer att bli bra och givande. 

dimmig morgon från balkongen

Har haft tur när det gäller musikspelande senaste året. Sedan jag flyttade till Norrköping har det varit tio år av ingenting. Nu har jag både en coverkompis som jag trivs jättebra med och ett band med eget material i startgroparna. Med tanke på att det har varit en tung period så fungerar musiken som en skön terapi, ett välbehövligt utlopp för alla slags känslor. Livet vänder nu, det ska jag se till!Added 2014-10-11 19:00 | Permalink | Comments (1) | Comment

Natur och friluftsliv

En av sakerna jag älskar med mitt jobb är allt friluftsliv som det erbjuder framåt sommaren. Jag jobbar som gymnasielärare för idrottsungdomar och vi erbjuder flera kurser med friluftsliv som beröringspunkt. Inte så dumt om man gillar naturen, att få ha den som arena och samtidigt tjäna pengar. 

Den mest självklara är Naturguidning där vi jobbar i både sommar och vintermiljö för att lära eleverna att skapa evenemang där vistelse i naturen är centralt. Men det går även att återkomma till friluftsliv i våra ledarskapskurser. 

Så är fallet denna gång. Bilderna i inlägget är från en utflykt i Åsunden med kanadensare. Två ungdomar i årskurs tre håller i evenemanget för att träna sitt ledarskap. De lyckades även klämma in ett strandhugg hos en mormor för lite gofika :-)

Sommarkänsla deluxe, vi hörs!Added 2014-06-08 07:36 | Permalink | Comments (2) | Comment
1 2 3 ... 13 Next Last 

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer