Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Intryck från mitt livs första utställning

Jag hade glömt att låsa entrédörren, Tom hade åkt med sin far för att hämta mat. Klockan hade blivit 15:30, iklädd träningsbyxor och med rejält kurr i magen höll jag på att nåla upp mina sista bilder. Då hör jag hur dörren till lokalen går upp och det kommer folk!? Folk jag inte känner... och som inte heller ser ut som vänner till Tom. Först säger jag att vi inte öppnar förrän 16:00, men sen kommer jag på mig själv att det kanske är dumt att köra ut folk på min första utställning någonsin. Så jag fortsätter med att därav ursäkta min klädsel. Det är helt knäpptyst i lokalen vilket får mig att känna mig högst obekväm, svettig som jag är. Får fram min surfplatta och slänger igång min 7-timmarsplaylist som jag förberett på Spotify och känner att det tar udden av den rådande tryckta stämningen.

De fem första besökarna dröjer sig kvar och tittar noga på bilderna vilket förvånade mig, jag är extremt ovan i sådana här sammanhang. Precis när de går vidare kommer Tom med maten. Jag är helt uppspelt över att det kommit folk vilket smittar av sig på Tom. Jag hinner panikduscha och ta två tuggor på kebabrullen sen kommer det nytt folk, innan vi ens har öppnat! Därefter strid ström, hinner inte äta, bara att gå ut och mingla. 

Trots att det var så dåligt väder kom det massor med folk. Vi hade räknat med närmast sörjande och gick och fantiserade om en och annan som ingen av oss kände... men detta var över all förväntan. Något som jag blev förundrad över var hur noga människor studerade bilderna. Det var många som stod och samtalade kring bilderna, pekade på olika sektioner, nickade och gick nära... riktigt nära. Jag hade jättegärna velat höra vad de sa, de såg riktigt kunniga ut men jag var för feg för att fråga. 

Gällande mina egna nära och kära så kom hela familjen, mamma och pappa, syster med sambo och båda tonåringarna. T.o.m. min kusin med ny kille dök upp, henne har jag inte träffat på flera år så det var väldigt roligt. Min fru kom lite senare då hon blivit avlöst hemma av mina föräldrar. En kompis jag inte träffat på 10 år kom ända från Stockholm, en jättefin present hade hon med sig också! Senare kom även en annan tjej från min hemstad, helt sjukt. Massor av vänner från jobbet kom och hälsade på. En av mina bästa vänner, numera bosatt på Gotland, hade inte möjlighet... men han skickade sin fru och hon hade en helt otrolig bukett blommor med sig. Dessutom tre FS-profiler som var riktigt roligt att få ett ansikte på.

Lyckades bli intervjuad av Folkbladet och fick skicka ett fotografi till NT. Sålde t.o.m. fyra fotografier! Ja, som ni förstår så är jag helt överväldigad av min första utställning. Har fortfarande inte kunnat smälta det riktigt. Jag är väldigt tacksam för att så många kom och gjorde det hela till en fantastisk upplevelse. Tack! Det gav verkligen mersmak. Kulturnatten är ett så coolt arrangemang! Kommunen bara skeppar ut den till allmänheten och sen samordnar de alla happenings. Jag tror att det var närmare 500 arrangörer i år, stora som små och som kör på helt eget bevåg. De lockade typ 50.000 besökare... fantastiskt! Har du aldrig varit på Kulturnatten i Norrköping, besök den!

...dagen till ära blev till att återställa lokalen. Det är min arbetsplats till vardags, en fyslokal/test-/rörelselab. Så det vara bara att snällt bära ut alla stänger och ställningar.... men det var det värt :-)

Hörs!

Added 2012-09-30 20:23 | Read 2580 times. | Permalink
Stort grattis till ett lyckat event! Antar att det gav mersmak :-) /Matti
Svar från Pistol-Pete 2012-10-03 21:20
Tack så mycket Matti! Det var roligt!

Mvh/Peter
Härligt att läsa om den lyckade utställningen. Nästa gång får du stå o tjuvlyssna på vad de säger eller rentav gå fram och samtala med dem om bilderna.
/Katja
Svar från Pistol-Pete 2012-10-03 21:21
Ja, det ska man ju våga! De såg så tuffa ut :-)

/P
Jag gläds med dig till ett lyckat event.
/Sven
Svar från Pistol-Pete 2012-10-03 21:21
Tack så mycket Sven!
Grattis, vad roligt att höra att det gick så bra!
Superhärlig lokal ni fick låna också.
//ewa
Svar från Pistol-Pete 2012-10-03 21:22
Ja, den lokalen är superbra till mycket :-) Tack Ewa!
Vilken härlig lokal du har att ställa ut i. Det som är så härligt att hänga utställningar. Just förberedelsearbetet gör i vart fall mig så aktiv.

Många grattis till att du sålde så många bilder. Det är ofta att inte någon säljs.
Det med kulturnatt måste vara en höjdare.

Här i Hässleholm har vi aldrig haft det. Är säker på att de yngre skulle gilla det i vart fall. Känner du dig nu som luften gått ur dig. Det brukar jag göra när allt är över.

Lycka till med nästa utställning.
Gun-Inger
Svar från Pistol-Pete 2012-10-03 21:24
Hej Gun-Inger! Ja, kulturnatt är en höjdare, både som besökare och som i år; medarrangör. Det var verkligen roligt. Håller med dig om att förberedelserna var roliga. Att se spektaklet växa fram, spännande! Jag tycker ändå inte luften gått ur mig... snarare att jag stärkts och fått nytt självförtroende. Ha det fint!

/Peter
kul för dej peter=) och stort grattis
peter
Svar från Pistol-Pete 2012-10-03 21:25
Tack så mycket Peter!
Grattis! Det var säkert fint. / Annika
Svar från Pistol-Pete 2012-10-03 21:25
Tack så mycket Annika!

Mvh/Peter
Läckert och Grattis!!!
Din arbetsplats va ju finare med dina bilder än utan.... :)
Lycka till framöver! /Peter-L
Svar från Pistol-Pete 2012-10-03 21:26
Hehe, det vet jag inte :-) Jag gillar ju den lokalen både när den är arty-farty och när den luktar svett! Tack så mycket Peter!

Mvh/Peter
Hej Peter!
Verkligen lyckad utställning tycker jag. Dina jättefina fotografier gjorde sig bra mot de lite ruffiga stenväggarna.
Och vilken skillnad att se bilderna i lite större format och i tryck. Ljus och stämning kom fram på ett helt annat sätt....och några av bilderna fastnade i minnet rejält!
/ Lena
Svar från Pistol-Pete 2012-10-03 21:27
Tack så mycket Lena! Det var verkligen roligt att du dök upp! Kul, som sagt, att få ett ansikte på sina FS-bekanta!

Mvh/Peter(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtysix as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer