Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

En ledig dag är balsam för själen

Trots att jag har ett jobb jag älskar att gå till så är det skönt att bryta av med något annat. Så istället för att lära ungdomar hur man springer på främre fotbladet eller hur lyfter skivstänger så spenderade jag dagen vid Magnehulteån med mitt flugspö.

För mig är aktiviteter i naturen avkoppling av högsta kvalitet. Ett spö och lite flugor, en termos kaffe, några kryddiga grillkorvar, ett par alkoholfria öl... ja, vad säger man. Synd att man inte kan göra det oftare. När man har det så pass bra, då är själva fångandet av fisk en bonus. Idag blev det en öring och en regnbåge. 

Har en mor som är duktig på fisk. Jag har ägnat mycket tid i hennes närvaro när filékniven är framme. I takt med att man blivit vuxen så har även intresset för att ta hand om fisken man drar upp ökat. Så nu ikväll, till barnens stora lycka, har vi rensat och filéat fisk på diskbänken. Det är med skräckblandad förtjusning som huvud och inälvor avlägsnas och ungarna blir varse om hur fisken går från en simmande varelse till en bit mat på tallriken. 

Jag är fortfarande låg på fotografering... kommer helt enkelt inte igång. Har inga uppslag, inga fotoresor, egentligen inga idéer överhuvudtaget. Det har varit så en tid nu men jag tänker inte stressa upp mig över det. Jag och Tom Roberts har iaf styrt med vår utställning, på lördag smäller det! Kulturnatt i Norrköping och en skön fotoutställning att checka... jag ställer ut svenska industriruiner och Tom ställer ut truckers. Väl värt ett besök, kom och häng med oss vettja, Korsgatan 4 mellan 16-22.

Vi har jobbat på bra, lokalen vi har är grym, riktig ruffig hård miljö som till vardags utgör vår fyslokal. Iom att den inte är ämnad för utställningar har det varit en del fix med upphängningsmöjligheter, belysning osv... men när allt är på plats tror jag det kommer kännas riktigt bra. Är nöjd med alla utskrifter från Crimson. Provprintade några prospects för ett par månader sedan och noterade att en del var mörka. Nu har jag ljusat upp dem och blev jättenöjd. I skrivandets stund förvaras bilderna på Gallerix och det ska bli väldigt pirrigt att öppna paketen för att se det färdiga resultatet... värsta julafton :-) /hörs

Eftersom jag inte använder 7D:n så hänger jag en del på Instagram. Gillade du dessa bilder kan du följa mig, sök: Pistolen79

 

Added 2012-09-25 20:26 | Read 2609 times. | Permalink
Hade gärna kommit, men jag ska på brorsans äldsta dotters bröllop
marianne
Svar från Pistol-Pete 2012-10-03 21:40
Ja, bröllop är det förhoppningsvis inte så ofta! Hoppas det var trevligt! Ha det fint Marianne!

Mvh/Peter
Lycka till med utställningen. Låter härligt. Skall skriva till en av mina fotokompisar i Norrköping som behöver komma ut ett tag. Härligt tema du val. Synd jag bor så långt ifrån.

Har själv en utställning nu om Hässleholm "så var det så blev det". Dokumentär som intresserar många här. Jag är inte ensam i kulturhuset utan det är fem fotografer till. Min man är fortfarande analogfotograf. Tre från Danmark och två från vår foto klubb som visar hur de upplever vår lilla kommun.

Jag har förstått det är något speciellt med flugfiske. Sonen med sin pappa brukar ge sig iväg på fisketurer. Ibland åker de till Hökensås och är där flertalet dagar. Visst är det riktigt gott det ni nu skall äta. Jag kan se framför mig när du och barnen fixade till fisken.

Verkligt fräsiga bilder du har här. Jag gillar dessa mycket.

Ha det gott
Gun-Inger
Svar från Pistol-Pete 2012-10-03 21:37
Hej Gun-Inger! Låter trevligt med utställningen. Jag tror man drar nytta av att vara några stycken fotografer, helt klart! Blev nästa övertalad att ge mig in i den analoga världen. Gillar hantverket förmodligen. Jag är en sån där som gärna pysslar med surdegar och annat :-)

Mvh/Peter
Gillade din mitten-bild bäst idag. En spegling...eller ett filter? :)
Din utställning skall bli spännande...ett stenkast från mitt hus. Klart jag kommer och kollar!
Lycka till!!!

/ Lena
Svar från Pistol-Pete 2012-10-03 21:34
Hej Lena! Det är en spegling! Jag brukar fånga en och annan bild där vid spången!
Utställningar brukar ibland ha en uttömmande inverkan på kreativiteten och generera en period av tomhet när de är över. Bland dina bilder här fastnar jag extra mycket för speglingen som jag tycker är helskön!
Svar från Pistol-Pete 2012-10-03 21:33
Tack så mycket Anne-Sophie!

Mvh/Peter
Sista bilden var grym!
Jag kommer tyvärr inte kunna komma till Norrköping i helgen, så jag får önska dig lycka til ändå!
Svar från Pistol-Pete 2012-10-03 21:32
Tackar tackar!
Nu har jag sett utställningen, den var toppen! Resten av kulturnatten var också bra förstås.
Grattis till en lyckad utställning! /Thomas
Svar från Pistol-Pete 2012-10-03 21:32
Tack så mycket Kai Thomas!

Mvh/Peter(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eightytwo as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer