Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Gallerix Ingelsta är bäst, Gallerix Hageby luktar häst...

...så hade mina barn uttryckt det. Det är nämligen deras version av om något är bra eller anus, om en butik ska hissas eller dissas. Jag har varit i kontakt med med Gallerix i telefonen för att höra mig för om inramning. Nu har jag beställt alla stora printar inför kommande utställning på Kulturnatten i Norrköping (29 sept), och det var dags att gå in och beställa ramarna. 

De skulle kosta 249 kr styck (standard 50x70) och då ingick monteringen, med syrafri micropapp ytterligare 89 kr. Jag ställer ut tillsammans med Tom Roberts och totalt skulle vi ha 16 ramar 50x70, en 70x70 och en 70x100. När vi gjort klart allting säger expediten i Hageby att hon måste ta betalt för jobbet... alltså monteringen... alltså den som ingår på Gallerix? Jag kände i magtrakten att detta var fel och blev tvungen att osvenskt visa civilkurage och ifrågasätta varför..?

Svaret blev att det skulle ta så tid att lägga i bilder i 18 ramar så då måste man ta betalt för jobbet. Detta går inte ihop sig för mig. Varför ska man bli straffad som kund för att vi vill handla mycket? Hade vi köpt en ram i taget så hade de snällt monterat våra bilder i sann, service-minded Gallerixanda. Men 18 ramar... det blev tydligen för jobbigt. Vi påpekade att själva monteringen lär ju vara inbakad i priset på varje enskild ram och då ska det väl inte vara skillnad vid köp av 18? ...men det skulle ju bli så mycket jobb fick vi till svar. Vill man inte ha jobb som ramverkstad?

Tillslut gav de med sig (de var två argumenterande expediter) och vi slapp betala för monteringen (som skulle ingå...). Jag och Tom var nöjda med vårt civilkurage men likförbaskat lämnade vi stället med en dålig känsla... på en restaurang hade vi får en spottloska i maten, who knows vad de skulle göra med våra printar? Inte montera med kärlek och omsorg i alla fall. 

Vi valde att åka till Gallerix i Ingelsta. Där körde vi samma race men istället för två aviga expediter så jobbade där en kvinna som dels verkade extremt kunnig i montering, dels visade ett genuint intresse kring våra bilder. Inget tal om extra kostnad för montering så valet var enkelt. Alla da'r i veckan får hon lägga i mina bilder, och förhoppningsvis få cred för att hon gör en stor försäljning. När vi påpekade Gallerix Hagebys tillkortakommande tyckte hon det blev lite pinsamt. Men men... hon tog på sig att ringa Hageby och föra över beställningen, trots att en av kvinnorna där var hennes chef. 

Av alla bilder på ilska och olycka skickar jag min allra argaste höna på Gallerix Hageby, så det så!

Jag hoppas Gallerix Hageby tar till sig denna kritik på ett bra sätt... det kanske är en fråga om mognad, och stolthet. 

Added 2012-09-11 20:47 | Read 2808 times. | Permalink
Typiskt franchise-fenomen denna stora serviceskillnad mellan butikerna. Bra att ni stod på er och fick rätt till slut!
Svar från Pistol-Pete 2012-09-15 08:09
Ja det ligger nog något i det. Kändes skönt att man man inte bara gick med på deras grej... nu hoppas jag på bra resultat. Ha det fint Björn!

Mvh/Peter
Galerix är riktigt uselt. Skulle aldrig anlita dessa igen. Tror inte det hjälper med kritik, tyvärr. Det enda som gäller är att rösta med fötterna och inte anlita företaget ifråga efter egen negativ erfarenhet i Solna.
Ha det gott! / Pelle
Svar från Pistol-Pete 2012-09-15 08:08
Ja, vi får se här i Norrköping. Det andra vi var på hade faktiskt en riktigt förtroendeingivande dam. Hoppas nu på gott resultat :-)

Mvh/Peter
Man måste ju undra hur de tänker - nåt saknas tydligen i alla fall , kanske är det viljan att få återkommande kunder ..

Det är en sån här typisk grej som sänker ett företag fullständigt - tur att det finns de som vet vad det handlar om.
Lycka till igen och lägg ut bilderna här sen - eller nån annanstans så man får se dom ..

//Glenn
Svar från Pistol-Pete 2012-09-15 08:07
Nä, det kändes verkligen konstigt! Tack Glenn!

Mvh/Peter
Arga hönan är en klart godkänd som påhoppsbild. För att inte säga härlig =)
Svar från Pistol-Pete 2012-09-15 08:06
Hehe, tack Thomas!

Mvh/Peter
Hej Peter!

Nu när Gallerix gått i konkurs satt jag och googlade och hittade detta inlägg.
Jag heter Rasmus och det var mig du var inne hos och gjorde alla dina canvastavlor under våran 50% kampanj nu senast, jag hoppas du blev nöjd med dom, jättefina bilder!

Vill bara skriva att det inte riktigt känns rätt att säga att Ingelstad är bra och hageby dåligt. Du hade nog enbart otur med personalen i just hagebybutiken denna dag, i övrigt så är det exakt samma personal i båda butikerna. Nu var ju detta längesedan men iaf!
Lycka till med fotograferandet!
Mvh Rasmus Ledin
Svar från Pistol-Pete 2013-10-04 08:23
Hej Rasmus! Jag är jättenöjd med bilderna och med ditt bemötande. Utställningen gick jättebra! Jag satte bara ord på mina känslor vid det tillfället, det var precis den skillnaden i service jag upplevde. Jag står för mitt inlägg, och lika mycket som jag skällde på Gallerix så creddade jag samma företag. Att ha otur med personal tycker jag inte räcker som skäl till att strunta i att påpeka skillnaden. I slutändan kom jag ju tillbaka till Gallerix... Fast Ingelsta ;-) tack för att du tog dig tiden Rasmus! Mvh/Peter(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eightyfive as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer