Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Många bilder i nytappning inför utställning

Det pirrar i magen när jag växlar mellan Photoshop, Crimson och min miniräknare. Ska snart beställa printar, stora som små, för åtskilliga tusenlappar. Det har jag aldrig gjort förut. Utställningen är så gott som klar... i mitt huvud... Ska bli intressant att se om det blir som man har tänkt sig när allt hänger på plats.

Har fotograferat industriruiner i några år nu och jag har gamla bilder som jag gillar väldigt mycket. Dessvärre var jag kass på att redigera dem så jag har fått sitta med RAW-filerna och ge dem en ny finish. Undrar vad man tycker om några år? Det är ju onekligen så att man utvecklas och blir bättre såväl bakom kameran som i det digitala mörkrummet. Jag kanske sitter och redigerar om dem igen :-) Ska man redigera om sina bilder eller? Jag vet inte... kändes rätt att göra det nu.

Alla var inte kass... ibland har jag redigerat om för att de ska passa in i mitt tänk när det gäller färg eller sv/v, ibland för att komponera om när orginalcrop inte passade med tänkt utskriftformat. Men nu...(!) ...nu börjar jag har färdiga bilder i rätt storlek fint organiserade i mappar som anger vilken industriruin eller om det är en stor utskrift. Kommer köra sju stora printar och 6 collageliknande enheter med flera svartvita bilder tematiserade utifrån plats. 

Tänka att man lägger ner såhär mycket tid och pengar för en kväll, men är det Kulturnatt så är det. Det är ju en helt fantastisk tillställning i stan så det är väl dags att bidra :-) För att försvara min galenskap inför mig själv tänker jag på hur glad jag blir när jag gjort mindre beställningar, det är ju så roligt att få hem riktiga fotografier! Då MÅSTE det ju bli den känslan x10 nu när man gör en STOR beställning.  

Kom och besök mig! Kulturnatten i Norrköping Lördagen 29 september. Jag finns på gamla Black Horn, Korsgatan 4 mellan 16:00-22:00.

Added 2012-09-09 08:58 | Read 5659 times. | Permalink
Hallelå Peter
jag har faktiskt tänkt mig å gå på kulturnatten :=))
Ska nog besöka dig då å kolla in dina alster
De du visar opp här e kanon, känner mig nästan hemma, jobbar ju i en gammal verkstad (motala verkstad) ;=))

MVH Roger
Svar från Pistol-Pete 2012-09-09 19:51
Det ser jag fram emot Roger!

Mvh/Peter
Ska man redigera om sina bilder? - Självklart, säger jag. I alla fall betraktar jag inte några av mina bilder som färdiga, definitiva. Jag utvecklar hela tiden mitt seende och mina redigeringskunskaper, och utrustning och programvara förbättras, därför är det självklart för mig att tänka på varje bild som preliminär i en mening. Lycka till med utställningen!
Svar från Pistol-Pete 2012-09-09 19:55
Tack så mycket Björn! Tror nog att det är så som du säger. Man drar ju aningen på smilbanden när man betraktar sina gamla bilder... men jag gör så att jag spar RAW-filen till varje bild jag behåller. Har gjort det från start, det är skönt nu :-)

Mvh/Peter
Lycka till med din uställning även om jag är övertygad om att det kommer att gå kanon - det är synd att miniräknaren alltid måste vara med ....
Glöm inte bort att promota försäljning om du kommer att sälja bilder också - ibland glöms det bort.
Hade varit jättetrevligt att denna utställning men kommer tyvärr inte ha möjlighet den helgen.
//Glenn
Svar från Pistol-Pete 2012-09-09 20:01
Det går säkert bra! Hur promotar man att man säljer bilder? Bör det stå nånstans?

Mvh/Peter
jacglenphoto© 2012-09-10 07:20
Om du vill sälja så bör det stå nån stans - ta fram en prislista/presentation - ( kan även presentera specifika bilder vad som låg bakom) som kan ligga på utvalda ställen tex.
Tänk på att kolla om det är ok - konstigt nog är det inte ok att sälja på alla ställen.
Tala om för folk innan också - om du gör nån affisch så se till att det står att man kan passa på ... men framför allt i lokalen.
Det skall bli spännande!!! och jag tror det blir skitsnyggt! :)
Men du....jag tror Kulturnatten är på lördagen den 29e...har du vernissage kvällen innan????

/ Lena
Svar från Pistol-Pete 2012-09-10 21:57
HELT RÄTT Lena! Har ändrat :-) Kommer reklamföra mer när det närmar sig!

Mvh/Peter(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eightythree as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer