Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Omgruppera, omredigera!

Nu har jag valt ut bilder till min första portfolio! Klart å betalt! Order skickad till Crimson på 15 A3... fick dem i födelsedagspresent av min fru. Själva Art Portfolion fick jag av mamma och pappa, så det är nästan så man är lite bortskämd och sponsrad trots att man blir 33. Jag satt tillsammans med min fru och grupperade bilder, har en kommande utställning att tänka på. Skönt att vara tidigt ute så att man kan pröva bilderna ihop och få ett genomtänkt upplägg när det väl är dags.

Jätteroligt visst..! men lite jobbigt att välja ut bilder. Jag har riktigt gamla bilder som verkligen tycker om, och som är från ställen som är jämnade med marken vilket ger bilden ett högre värde. Däremot har man en annan syn på vad man uppskattar redigeringsmässigt numera. Då kunde jag uppskatta HDR i större utsträckning än vad jag gör nu t.ex. 

Det två bilderna ovan är personliga favoriter och representerar någonstans vad jag vill stå för. Båda har jag däremot redigerat om till vad jag tycker är bra nu. Fortfarande HDR, men det är för att få dem så skitiga som jag upplevde Gusum när jag var där. Jag tycker HDR används bäst som en make-up... är det bra pålagt tänker man inte att det är där. Jag vet att bilderna har brister... det är lite utfrätta fönster här och var men skit samma, för mig finns det en hjärta och en känsla i dem och det är det jag vill visa upp.

Ett större problem är om man inte ens kan redigera om bilderna så man blir nöjd. Jag har ett ställe jag besökt där jag inte är nöjd med vare sig antalet keepers, eller känslan i de jag faktiskt sparat. Har mest sparat dem för dokumentation. Här blir det nog att ta sig tillbaka... ge sig på stället med nya ögon. Presenterar ändå ett par som jag tycker håller, någon som känner igen sig? ;-)

...dessa har jag sett fotograferats förr nämligen :-)

Jaja, ha det fint så hörs vi!

Added 2012-05-22 22:33 | Read 7555 times. | Permalink
A3 är grymt! Nr 1 o 2 har jag sett förut av dig. Mycket snygga bilder o jag är svag för miljöer som minner om människans tidigare närvaro.

mvh Tommy
Varför ska man inte kunna bli bortskämd på äldre dagar ;) det är du säkert värd.
Vilka fina bilder du tar Peter. Den första är en riktig pärla som jag alltid gillat. Många av dina bilder väcker till tankar.
/Sven
ps. lycka till med utställningen.
Var och när skall utställningen äga rum?
Svar från Pistol-Pete 2012-05-24 16:36
Kulturnatten, sista helgen i september på f.d. Black Horn, nattklubben vid Moa Martinssonstatyn. Ställer ut ihop med Tom Roberts. Kolla in det vettja!

Mvh/Peter
faltpihl 2012-05-24 17:07
Om jag är i stan då så ska jag defenitivt svänga förbi!(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventyeight as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer