Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

LOMO vs. Sv/v...

...för att svänga sig med förkortningar. Lomography är en bildstil som känns högst aktuell för mig när jag redigerar actionfoto av denna typ. I kombination med 70-talsfärgerna i byggnaden tycker jag bilderna får en skön style. Självklart skapar jag ju denna effekt i Photoshop, har inte tillgång till det ryska orginalet och troligen skulle det vara svårt att frysa bilder på detta viset.

Fick tipset att av Björn Billing, som var skäjtare redan på 70-talet, att försöka jobba med lokalen istället för att så förbrilt försöka trolla bort den. Om ni bläddrar ner ett par inlägg så har jag fotograferat med väldigt snabba slutartider för att mörka den annars röriga bakgrunden, läs skatehallen. Dessa bilder kändes bäst i sv/v med extremt hårda kontraster. Ska jag jobba med lokalen så ville jag skita ner bilderna - lomostyle. Tycker faktiskt det blev ganska bra!

# För att skapa effekten har jag duplicerat lagret, ritat en ojämn  ellips med lassot, vänt på den och fjädrat på som sjutton... till 250 pixlar. Därefter har jag gjort en vinjett med hjälp av nivåer.

# Nytt justeringslager kurvor där jag gör en S-form på röda kanalen, gröna kanalen och en omvänd S-form på den blåa.

# Nytt justeringslager gradient map (vet inte vad den heter på svenska), sv/v... sänker opaciteten till 30-50% för att få bilden urblekt.

# Skärper bilden...

# Klart!

Har kört en liknande effekt på porträtt faktiskt... vid rätt tillfälle tycker jag att det ser coolt ut. Dock inte lika urblekt den gången och utan vinjettering (vilket man kanske borde haft iom att det är ett porträtt). Men vaddå..? ska man ändå simma kan man ju lika gärna simma mot strömmen för  att få lite träning.

Vi ses!

Added 2012-03-04 19:01 | Read 5959 times. | Permalink(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourteen as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer