Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Plastikoperation eller inte?

Det har varit många turer kring min dotter och nu har frågan blivit aktuell kring hur vi ska göra med de val man har. I den perfekta världen så behöver man ju inte bekymra sig om sånt här, men hur naiv jag än må vara i vissa lägen så vet jag att detta skulle kunna bli ett problem.

Bild: Malin Romlin

Tildes lilla lyckoöra är bland det bästa jag vet och det är med stor sorg vi diskuterar alternativ. Antingen låter man det vara men det ställer ju stora krav på att hon med självkänsla och attityd kommer kunna bära upp det i framtiden.

Bild: Malin Romlin

...eller så syr man in det, så det slipper hänga. Det är väl det alternativet som vi är mest inne på. Det kommer innebära att det sitter lite lägre och fortfarande är halvt men det kommer nog inte vara lika iögonfallande.

Det sista alternativet är en "all-in"-plasikoperation där man tar brosk ifrån revben och skapar ett helt nytt öra. Innebär ju naturligtvis att man tar bort det gamla. Det kommer man inte göra förrän i tonåren vilket är skönt, för då vet man ju att Tilde faktiskt har valet. Tilde är pappas flicka och jag ska nog lära in lite skön attityd hos henne så hon kan bära upp sitt lilla öra... :-) Min Malin är mycket bättre än mig på vardagsbloggande och gillar man att följa familjeliv så kan man kolla in hennes blogg här!

Peace!

 

Added 2010-12-12 20:03 | Read 4097 times. | Permalink
Så svåra frågor. Tyvärr har jag väl inga svar heller men rent praktiskt så KAN man väl både sy in örat nu och göra en helrenovering senare?!
Tyvärr kan ju barn vara gräsligt elaka så även om hon får ett stort självförtroende så kan det bli jobbigt.

Hoppas det går bra, vad Ni än beslutar.

/Peter
Svar från Pistol-Pete 2010-12-12 21:30
Jo, visst är det så! Det ena utesluter inte det andra... det ska gå bra, det är jag övertygad om!

Tack för kommentaren!

/Peter
Mitt bästa råd till er är att få henne att förstå att hon har ett annorlunda öra. Samt få henne att förstå att det är inget fel på henne. Och slutligen och framför allt, att hon är lika mycket värd som alla andra barn. Prata om det varje gång hon märker det eller antyder om det.

Rei
Svar från Pistol-Pete 2010-12-20 20:17
Tack så mycket Rei!

Mvh/Peter
Det finns ju inga färdiga svar på en sådan här frågeställning. Besluten ligger hos er föräldrar, och kanske på er guldklimp så småningom i viss mån. Att barn kan vara elaka handlar ju i grunden om oss vuxna och det samhälle vi skapar, dvs vilken tolerans vi visar för sådant som är avvikande. I det avseende går vi inte alltid åt rätt håll idag, med alla indirekta krav på likriktning både i fysisk bemärkelse och mentalt. Vill gärna tro på ett samhälle där människor är goda nog att inse att vi är alla olika och alla har rätt att vara sig själva så länge man inte skadar andra. Tack vare er föräldrar får i alla fall Malin världen bästa möjlighet att växa till en balanserad hel vuxen.
Svar från Pistol-Pete 2010-12-20 20:19
Tack så mycket Rauni för fina tankar!

Mvh/Peter
Åh, ja jag tänker som så när jag ser lilla Tilde att då tänker jag på er goa föräldrar som kallar hennes öra ett lyckoöra. Det känns så positivt och det är kanske så hon ser sitt lilla speciella öra oxo? Gör hon det så skulle inte jag göra annat än just fortsätta kalla det lyckoöra. Men det är ju min synpunkt och jag vet ju att ni vill hennes allra bästa så det blir nog bra vad som ni än beslutar er för. Men det sista alternativet känns fint tycker jag. Tala om för henne att vi är många på Fotosidan som gillar henne och hennes speciella lyckoöra.
Kramar till hela familjen.
Agneta.
Svar från Pistol-Pete 2010-12-20 20:20
Tack så mycket Agneta för fint stöd!

MvhPeter(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtytwo as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer