Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

Alla dessa jävla mobiltelefoner

Det är helt sjukt vad mobiltelefonanvändandet är stort och det återspeglas i mina bilder utan att jag ens har tänkt på det. Det slog mig efter min Stockholmsresa att: Shit Maj-Britt! Varenda en pratar/messar/surfar hela tiden.

Blått ett porträtt

Är numera själv med iPhone 4 och det är väl bara att erkänna att jag också är fast i luren (till Malins förtret, när hon tycker det finns viktigare saker i hemmet... barnen typ). Det finns för många frestelser helt enkelt: Appar, för att inte tala om foto-Appar, e-mail, internet, facebook... ja allt man kan tänka sig. Lätt att fastna.

Squaredance

Squaredance

Tack och lov har det ju blivit billigare att ringa, till er ungdomar som läser detta; när jag skaffade mobil första gången gick jag i gymnasiet. Då kostade det 6 kr/min vardagar och 2 kr/min kvällar och helger.

Pressbyråns papperskollektion

Pressbyråns papperskollektion

Jaja, ytterligare en last man vant sig vid såpass att det skulle vara svårt att vara utan. Som högstadiekid var jag alltid ute på stan och skäjtade, hur hittade man varann? Det kommer vara en obesvarad gåta för dagens ungdom.

Konversation i det tysta

Konversation i det tysta

Peace!

 

Added 2010-09-06 00:10 | Read 6687 times. | Permalink
2010-09-06 02:11   Jenny Bergkvist
hahaha, man var noga att ringa i mobiltelefonen på kvällar och helger för att det inte skulle bli så dyrt, satt ibland och räknade ner minutrarna. Och man satt och spelade SNAKE tills batteriet dog. ;o) Minns den tiden, och jag har också reflekterat över att praktiskt taget alla alltid pratar i mobilen....vad pratar alla om?

Snygga bilder du tagit, gillar stilen.
hejsan peter, enormt fina bilder-- fortsätt med denna fotodokumentation, snart är mobilen ett minne blott på nåt gammalt dammigt museum där vi går omkring med barnbarnen och pekar och skrattar...

hälsningar silja
Svar från Pistol-Pete 2010-09-06 19:29
Hehe, ja precis! Vi kanske får all nödvändig (och ickenödvändig) info direkt på hornhinnan :-) Kul att du gillar bilderna!

Mvh/Peter
Gatufotandet får ännu en försvårande parameter iom mobilerna. För som du säger, så pillar folk med dom precis hela tiden. Men det är bara att bita ihop och hitta möjligheterna. :) Papperskaffemuggen visar ännu en mycket vanlig företeelse i storstaden. dock så är den här utan det så vanliga suglocket som säkert påminner användaren om en lycklig barndom med spill och vältsäkra muggar. Sen är det kul att tänka att alla till slut kommer till en punkt i livet när man tänker...att när jag va ung, då. Även dom forna utövarna av det numera ovanligare visa-kalsongmodet kommer att förfaras över kommande stilar :)
Svar från Pistol-Pete 2010-09-06 19:32
Hehe, roligt med välskrivna tankar! Visst är det lite annan puls numera, svårt att föreställa sig hur det ser ut om 34 år när man själv ska bli pensio.

Mvh/Peter
Intressant det här med telefonpratandet...
Men det kanske alltid ha funnts på något sätt, fast i litet mindre skala,
vi har bara inte sett det så tydligt som nu, för tidigare har det skett inomhus....

Å så är det väl som men de flesta saker, går det att göra, så gör man det..

Min egen fundering, när jag åker tåg eller är ute och går, så tycker jag det ofta är skönt att sitta och fundera och fantisera liksom....
Utan att bli störd! :)

Men människor är såklart olika,
man kanske kan gå och tänka och fantisera och prata samtididigt,
vad vet jag..? :)
/B
Svar från Pistol-Pete 2010-09-06 19:35
Jag tror att driften av att vara social, uppkopplad, medverkande, nätverkande ökar... förr skrev man i slutna dagböcker, allt var hemligt... nu sitter man här själv och bloggar för hela världen. :-)

...dock som du skriver vill jag nog att man ska värna om ensamtiden... jag har det tyst och lugnt på mina löprundor. Men alla är vi ju som sagt olika.

Mvh/Peter
Kul/tänkvärt inlägg och fina bilder. /K
Svar från Pistol-Pete 2010-09-06 19:36
Tack så mycket :-)
Tänker också ofta på hur lätt man fann sina vänner UTAN att ha en mobiltelefon. Idag vet de precis som du säger säkerligen inte hur det ska gå till =)
Bra bilder och text...
/Lena
Svar från Pistol-Pete 2010-09-06 19:37
Hehe, tack! Kul att du gillar den/dem!
Fantastisk och intressant uppenbarelse. Ja hur kunde man hitta varandra utan mobiltelefon med GPS =)
Svar från Pistol-Pete 2010-09-06 19:38
Hehe, ja säg det :-)
Mycket fina bilder av samtiden Peter. Det skulle vara intressant att få veta vad som avhandlas i alla dessa mobilsamtal under en dag. Ibland kan man tro att alla handlar aktier och ständigt bevakar börsens rörelser. Det insmyger sig också en fundering kring varför så många hela tiden tycks (vilja) vara någon annanstans. Ständigt uppkopplade med diverse tingestar. Sanningen är kanske den att dagens ungdomar har utvecklat långt större simultankapacitet än den äldre generationen. De är både här och någon annanstans. Samtidigt. Jag hoppas bara att de inte nöter ut hjärnan i förtid bara :).
Svar från Pistol-Pete 2010-09-06 19:40
Ja det sägs ju att det är så, med simultankapaciteten. Jag jobbar i skolan och det är ett väldigt coachande att sålla bland informationen. Inte direkt som när jag gick i skolan, kapitel 7 till nästa vecka :-)

Mvh/Peter
2010-09-15 09:53   Arvid Gustavsson
Snyggt! Om man skulle få tummen ur och andas in en smula mod, så man också vågar ge sig ut å fota folk. Gillar gatan och arkitektur, Det här med människor borde vara nästa steg.(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number eightynine as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer