Pistolens Photomojo

~kärlek och revolt~

1:a UE-missen

Jag och Tom skulle spontanutforska lite övergivna miljöer i Norrköping. När han var liten hade de lekt krig uppe vid Oljeberget i Lindö, ett militärt bergrum med tågräls och grejer... dock var ju detta 18 år sen och vi hade ingen aning om hur det skulle se ut idag. Tyvärr sket det sig rätt hårt för vi kom inte in, det var relativt nya kedjor och lås som stoppade vår väg så det var omöjligt att ta sig in, enligt UE-kod, utan att göra åverkan på faciliteterna... jag som köpt en sprillans ficklampa :-(

Istället stack vi till båtvarvet för att spana kranar och sjunkna skepp, det var blåsigt som 17 och himlen tyckte jag lämpade sig för lite sv/v bilder.

Wolff

Den är mäktig där den står och rostar sönder den gamle Wolffkranen. Tyckte mig klara att få rätt coola perspektiv på 15 mm.

Orosmoln

Träffade en farbror som var grymt sugen på att berga Legend som ligger och vilar sig lite. Hon flöt tydligen på denna plats men lämnades helt åt sitt öde och sjönk för ett antal år sedan, sedan dess har naturen gjort vad den kan för att förena sig med henne. Mannen vi talade med ville köpa loss och rusta upp henne vilket skulle vara ett tvåårsprojekt och kosta runt en mille, dock därefter kunde man sälja'na för två så är man i den branchen fattar jag att man är intresserad.

Gamle Wolff

Wolffkranens framtid har jag dock ingen aning om och det visst nog inte han heller. Gillar att det här stället ligger så nära för det känns alltid kul att återvända hit och fota med nya tankar kring hur man vill framställa miljön.

Fridens!

Added 2010-07-31 13:31 | Read 6495 times. | Permalink
Kranar och båtar går alltid hem. Farsan jobbade på Finnboda Varf och där hade de ett par fetstora kranar. Vår lägenhet hade en magnifik utsikt över varvet och inloppet till sthlm. Vi satt därför på första parkett när Sally Albatross brann i en torrdocka i januari 1990.
Gillar underifrånperspektivet i första kranbilden. /Matti
Svar från Pistol-Pete 2010-08-01 00:36
Å fasen! Spännande! Ja, jag gillar att jag kommer ner till 15 mm, det är skönt att inte behöva slänga på ett vidvinkel om man vill plåta nåt de la grande. Ha det fint! /Peter
Sköna bilder och spännande motiv för en gammal skutskeppare ;-)
Jag gillar gråskalan också.
//Claes
Svar från Pistol-Pete 2010-08-01 00:38
Hej Claes! Ja, det kan jag tänka mig! Då kanske denna plats är värd en titt om du nån gång passerar Norrköping. 5 min från E4:an...

Mvh/Peter(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventyone as digits in this field

XXX
 

Add

Previous posts

Användbara sidor


Bloggar jag läser


Fotografer